Wat is jouw haartype?

Weet jij wat voor type haar je hebt? Doe deze test en jij krijgt direct antwoord op deze vraag.

Mogelijke uitkomsten

Vet haar (1825 x uitgekomen)

Omdat je hoofdhuid te veel talg produceert, ziet je haar er vaak vet uit. Talg is wel nodig om je haar gezond te houden. Hoe je haar goed schoon, dan hebben je lokken een glans waar je trots op kunt zijn.

Kies een shampoo die speciaal bedoeld is voor vet haar deze ervoor dat het teveel aan vet verdwijnt en dat je haar een gezonde glans krijgt. Het is wel belanfrijk om je haar elke dag te wassen.

Gebruik crèmespoeling voor een mooie glans. Gebruik niet te veel, anders wordt je haar sneller vet en ziet het er slap en futloos uit. Breng de crèmespoeling alleen aan in de punten, bij de wortel is het al vet genoeg!

Droog haar (4737 x uitgekomen)

Wat jouw haar nodig heeft, is liefde en verzorging. Verwen je haar, dan zal het snel weer glanzend en levendig worden.

Was je haar niet te vaker dan nodig is. Je haar moet zijn eigen natuurlijke vetten vasthouden en door te veel wassen lukt dit niet. Je mag shampoo gebruiken, maar niet meer dan 3 of 4 keer in de week.

Gebruik een voedende crèmespoeling die speciaal bedoeld is voor droog haar. Deze werkt vochtherstellend en zorgt ervoor dat het tekort aan vetten wordt aangevuld.

Normaal haar (2704 x uitgekomen)

Mazzelaar! Van nature heb jij erg mooi haar. Het is dus alleen een kwestie van bijhouden.

Was je haar om de dag met shampoo speciaal bedoeld voor naormaal haar. Genoeg keus, want er zijn hievoor veel verschillende soorten.

Jouw haartyoe heeft niet echt een crèmespoeling nodig. Maar je kunt natuurlijk altijd je lokken nog wat ectra laten stralen door een speoling te bregebruiken. Kies er dan een met een sonbeschermende factor, zodat de zon geen kans krijgt je haar dof te maken.

Gecombineerd haar (3000 x uitgekomen)

De structuur van jouw haar is nergens hetzelfde. De punten zijn vaak erg droog, maar bijd de wortels is het juist weer te vet.

Gebruik een shapoo voor vet haar, masseer het goed in bij de wortels. Maak je geen zorgen over de punten. Als je de shampoo uitspoelt, worden de punten vanzelf schoon.

Voor jouw haartype is het erg belangrijk dat je het product op de juiste plaats aanbrengt. De shampoo breng je aan bij de wortels, de crèmespoeling gebruik je juist alleen bij de punten. Zorg dat de speling niet in de buurt van de wortels komt. Kies er een die bedoeld is voor droog haar en laat het een minuut intrekken voor je je haar uitspoelt.

Krullen of kroeshaar (1953 x uitgekomen)

Jouw haar is erg poreus en neemt nog meer vocht op dan een spons! Bahandel het met liefde en verzorg het met vochtinbrengende crème, dan krijgt je haar zeker een gezonde glans.

Omdat je haar zo compact is, is het erg lastig om de shampoo goedaan te brengen. Probeer shampoo in te masseren op droog haar. Dit gaat vaak makkelijker dan wanneer dan waarneer je de shampoo op nat haar aanbrengt. Zorg dat je de shampoo gelijkmatig over je haar verdeelt. Spoel het daarna wel goed uit.

Ga op zoek naar een crèmespoeling met keratine. Keraine zorgt voor een flinke dosis vocht om je haar te kalmeren. Als je geen crèmespeling kunt vinden waar keratine in zit, neem er dan een voor droog haar. Breng de speoling aan op handdoekdroog haaar, dan werkt het nog beter.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • DanaaXD

    Droog haar, is wel waar

    1 decennium geleden
  • Sanctuarym

    Droog, nja.. Valt wel mee, alleen bij die dooie punten maar de rest niet of zo.

    1 decennium geleden
  • nerveus

    Vet haar. bedankt voor de tip! (flower)

    1 decennium geleden
  • aardbei13

    Krullen/ kroeshaar..

    1 decennium geleden
  • Mirelle

    Normaal haar! (Y)(Y)(hoera)(hoera)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?