welke historische vrouw ben jij?

ben jij de moedige strijdster Jeanne d'Arc de zorgzame zuster Florance Nightengale of juist de beeldschone koningin Cleopatra of De slimme schrijfster Anne Frank of de bedriegelijke konigin Hepsesoet?
doe de quiz en je weet het

Mogelijke uitkomsten

Florence Nightingale (0 x uitgekomen)

Je bent Florence Nightingale
Bijnaam: The lady with the lamp. Omdat ze altijd een nachtronde deed bij al haar Patiënten (met een lantaren)
Geboren: 12 mei 1820
Gestorven: 13 augustus 1910

Info: Florence Nightingale kwam uit een goedgesteld gezin uit Florence in Italie.
Op haar 25e wil ze wil gaan Verplegen, dat was wel tegen de wens van haar ouders in maar daar trok ze toch niks van aan. Dus ze verzamelde gegevens over sterfgevallen, zieke en leefbaarheid in ziekenhuizen en ze zette het om in grafieken, en in de 19e eeuw waren de ziekenhuizen niet zo hygiënisch, dus daar werd zij niet vrolijk van. Dus daar wou ze wat aan doen.Ze maakte in 1851 daarover een boekje van.

Florence ging mee helpen in de krim-oorlog van 1854 door gewonden te helpen, daar werd ze voor bedankt met geld donaties. Ze irriteerde aan het feit dat de zusters van toen, vrouwen waren die dronken waren, vieze kleren droegen en niet echt bewust van hun taak waren. En van het donatiegeld ging ze verder met het verbeteren van ziekenhuizen en in 1850 in Londen de eerste verpleegstersschool op, en In 1859 schreef Florence een handboek: Notes on nursing dat binnen een jaar het internationale handboek voor ziekenverpleging werd en ze stierf op 90 jarige leeftijd, Maar dank zij haar kan je terecht in een schoon ziekenhuis en met profesionele verpeelsters.

Persoonlijkheid: Zorgzaam, Gul, Open enm gastvrij en je een doorzetter en een sociaal persoontje.

Hatsepsoet (33 x uitgekomen)

Je bent: Hatsepsoet

Regeerperiode ca. 1479 v.Chr. tot en met 1458 v.Chr.

Info: Zij was de eerste vrouwelijke farao (een soort koning van het oude- Egypte) haar naam betekende niks voor niks: "eerste onder de vrouwen"
Maar zij liet zich als een man afbeelden en was ook als man gekleed, dus er zijn/waren weinig afbeeldingen van haar waar ze als vrouw te zien is/was. Ze liet vele bouwwerken bouwen onderandere haar beroemde dodentempel.

Persoonlijkheid: Je bent slim, ondernemend en je kan goed geheimen bewaren.

Cleopatra (19 x uitgekomen)

Je bent Cleopatra

Geoboren
Gestorven
Info: Cleopatra was een oud-Egyptische Koningin van Griekse ouders.
De Egyptische koningin Cleopatra was 17 of 18 toen ze in 51 voor Christus koningin werd. Ze was intelligent, maar niet buitengewoon knap om te zien, volgens de antieke schrijvers. Ze deelde haar liefdesleven met twee wel heel bekende Romeinen: Julius Caesar en zijn opvolger Marcus Antonius. Minstens net zo spraakmakend is haar zelfmoord op 39-jarige leeftijd.

Persoonlijkheid: Populair, uiterlijk bewust en je houd van aandacht en je doet er veel aan om het te behouden.

Jeanne d'Arc (46 x uitgekomen)

Je bent Jeanne d'Arc

Engelse benaming: Joan of Arc
Bijnaam: "de maagd van Orleans"
Geboren: 6 januari? 1214
Gestorven: 30 mei 1431
heilige darum: 30 mei

Info: Jeanne d'Arc was een beorenmeisje toen ze stemmen woorde van engelen en heiligen. toen wist ze dat ze een taak had om Frankrijk te bevrijden van de Engelsen tijdens de honderdjarige oorlog. Ze bevrijde als aanvoerster een groot deel van Frankrijk met wat veldslagen maar in Parijs verloor zij en werd door de Engelsen bestraft en als heks op de brandstapel verbrand. En op 16 mei 1920 werd ze heilig verklaard.

Persoonlijkheid: Je bent moedig, vasthoudend en een echte doorzetter en geliefd.

Anne Frank (142 x uitgekomen)

Je bent Anne Frank

Echte naam: Anneliese Marie Frank
Geboren: 12 juni 1929
Gestorven: mei 1945

Info: Anne Frank werd geboren in Duitsland.
Alles loopt lekker tot 1939 toen Hitler aan de macht kwam, hij vond dat men perfect moet wezen, dus ieder die het niet was werd in een concentratiekamp gestuurd, dat waren Homo's, Joden, gehendicapten, Zigeuners en mensen die tegen Hitler waren. Maar er kwamen ook regels dat Joden arparte mensen maakten zo mochten ze niet in parken komen, fietsen, autorijden en met de tram en nog veel meer.
door die omstandigheden moesten Anne, haar zus Margot, haar Moeder Edith en haar vader Otto vluchten naar Nederland en zo kwamen ze in Amsterdam.
Maar in 1940 vielen de Duitsers Nederland binnen.
En in 1942 kregen ze een brief over dat Margot zich moest melden om voor de Duitsers te gaan werken. En toen besloten ze alle 4 te gaan onderduiken in het achterhuis van Prinsegracht 263 dat dat duurde tot augustus 1944, ook Frits Pfeffer en Augusta van Pels, Herman van Pels en hun zoon Peter van Pels doken onder in het achterhuis.
een paar dagen daarvoor begon Anne haar dagboek te schrijven en dat kon ze tot 4 augustus toen werd alle onderduiers naar de concentratiekampen gestuurd, waar iedere onderduiker van het achterhuis stierf behalve Otto. Miep Gies die samen met nog 3 mensen de onderduikers heeft geholpen vond Anne's dagboek en nog wat ander schrijfwerk van Anne ze gaf het aan Anne's vader Otto die het liet uitgeven als het boek Het Achterhuis dat later in 65 talen vertaald. En zo werd Anne een beroemde schrijfster, iets wat ze graag wou worden.

Persoonlijkheid: Je bent lief, soms verlegen en je houd van actief zijn. Verder kan je soms kattig zijn maar ook wel eens verlegen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (9)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?