Welke godin ben jij?

15-15-15-15-15
Misschien hebben jullie al gemerkt dat mijn quizzen over godinnen 1 t/m 13 anders zijn dan de quizzen vanaf 14. Dat komt doordat ik een andere site ben gaan gebruiken, omdat er op die eerste site geen godinnen meer over waren.

Mogelijke uitkomsten

Aclla's (13 x uitgekomen)

Aclla's. (Uitverkorenen.) Ook Acllacuna's. Maagden van de zon, die bij de Inca's woonden in de tempel. De Aclla's dienden in de tempel voor het welzijn van de staat. Ze werden soms geselecteerd uit de aristocratische lagen van de bevolking, maar waren vooral vaak afkomstig uit door de Inca's overwonnen volken. De 'uitverkorenen' zouden door de zon, Inti, zijn gezegend; de familie moest het zien als een vreugdevolle gebeurtenis, en het was niet toegestaan te rouwen.

Adamanthea (5 x uitgekomen)

dat plaatje past er nie egt bij maar ik vond hem wel mooi.

Griekse nimf, voedster van Zeus. Rhea gaf het kind Zeus aan Adamanthea terwijl zij vader Kronos een in doeken gewikkelde steen te eten gaf. Adamanthea hing de baby in een boom, zodat hij, niet aanwezig op het land, in de lucht of in de zee, voor zijn vader niet te vinden was.

Aditi (11 x uitgekomen)

'Ongebondenheid'. India. Vedische moeder- en aardgodin, die betekenis had als verwekkende, vrouwelijke kracht. Ze was ook een hemelgodin. Ze was de baarmoeder die de kosmos in zich had opgenomen. In de Rig Veda wordt ze de stammoeder van de kosmische schepping genoemd.
In de beeldende kunst is Aditi een van de namen die wordt gegeven aan een naakt type vrouwenbeeld dat vanwege de houding en het exibionistische karakter sterk lijkt op de Keltische Sheila na gig (zie quiz nummer 12)

Andrastea (3 x uitgekomen)

Ook Adrasteia. Waarschijnlijk Anatolische berggodin, afkomstig uit Phrygië en Mysia, verder vereerd in Thracië en Troje. Sinds de vierde eeuw v.o.j. was ze ook bekend in Griekenland, waar ze Nemesis werd genoemd.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • DDH

    Aclla's.... alleen jammer dat ik het plaatje niet kan zien..

    9 jaar geleden
  • MissCookie

    aditi

    1 decennium geleden
  • Nyx

    Aclla's. ^^

    1 decennium geleden
  • Fassy

    aclla's

    1 decennium geleden
  • noxi

    Aclla's!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?