Melancholie.

Come down to me, angels of Melancholy.

Mogelijke uitkomsten

Melancholie (10 x uitgekomen)

Een dichte paarse nevel houdt de wilg vast, teistert zijn takken en laat de overgebleven bladeren triest ruisen. De oude kasteeltuin is verlaten op één iemand na. Buiten de oude geesten van het verlaten kasteel is er nog iemand.
Een kleine zwarte kat trippelt tevreden langs de afgebrokkelde bankjes en vleit zich neer aan de voeten van een stenen engel. Hij bezit een koude schoonheid met zijn gebroken vleugels en zacht gezicht, maar dit deert de kleine kat niet. Zij overziet dit tafereel al vanaf de dag van haar geboorte, toen alles nog kleur had, toen je de bloemen nog kon aanraken en ze niet in as veranderden als je hun fluwelen blaadjes streelde, toen de kinderen nog speelden in het lange gras, de meisjes met wapperende rokken en parasols. Winteravonden aan het haardvuur met verhalen over verre landen en betere tijden.
Deze vertrouwde beelden schoten telkens weer door haar zwarte kopje. Met heimwee dacht ze terug aan haar tijd als mens, toen de eerste streep bliksem de grauwe hemel verlichtte. Ze miauwde. Als versteend lag ze aan de voeten van haar engel. Hij bezat nog steeds zijn schoonheid maar zijn gezicht was verwrongen in een pijnlijke grimas.
Paarse nevel en storm zijn hartstochtelijk verliefd. Waar zij samenkomen houden zij deze passionele aanraking vast in harde steen om altijd samen te zijn. En zo komt het dat aan de voeten van een stenen engel met zijn serene aanblik een jong stenen meisje ligt. Je zou bijna zeggen dat ergens in hun marmeren ogen nog een sprankje levenskracht zweeft.
Een kleine paarse vonk met de kracht van het verleden.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Deathberry

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauw!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?