The sea is black '1

Yante is op vakantie in Griekenland en beland daar op een plezierboot. Om 22:00 was iedereen terug aan de boot en konden ze terugkeren. Ook al was het zeer koud, Yante wou perse vandoor op het dek zitten. Maar wat gebeurt er wanneer de kapitein ineens een hartinfarct krijgt ? Wat gebeurt er als de mensen onderling ruzie krijgen ? Gaan ze ooit nog terug in Griekenland terechtkomen ? Wat heeft Yante met de zee ?

Mogelijke uitkomsten

charpter '1 (6 x uitgekomen)

Mompelend stapte Yante op de boot. Het was niet haar idee om met de boot naar de stad te gaan. Dus ze moesten haar gemompel maar aanhoren. Eigen schuld. De boot zag er niet honderd procent in orde uit, maar het kon er toch mee door. Kleine kinderen moesten niet aan de reling gaan staan, want deze stond niet vast. Ook was er tussen twee relingen in een opening van ongeveer dertig centimeter, dat de ingang van de boot moest voorstellen. Later als ze gingen varen werd er een matje overgelegd en tussen de twee relingen een touw gebonden.
Terwijl het bootje heen en weer wiebelde op het water, startte de motor. De kapitein kwam uitleg geven over Griekenland, terwijl hij vaarde. Yante genoot van de wind die haar haren waaide. Op de achtergrond was het beknopte Engels van de kapitein te horen. Hij was iets aan het vertellen over het eilandje Paxos, dat we net passeerde. Er was zoiets als Paxos en Anti-paxos. Meer wist ze er niet van, want haar aandacht werd getrokken, door een heuse cruiseboot van tui, die voorbij vaarde. Die cruiseboot was vijf keer zo groot, als de boot waar zij zich op bevond. Veel volk was op het dek niet te zien. Waar zou die bood in hemelsnaam naartoe varen ? Net achter die grote cruiseboot lag een haventje , waar wij aan wal zouden komen. De host had aan ons gevraagd, om tegen kwart voor tien aan de spilio te verzamelen. De spilio was een grote vestingspoort die nog over was gebleven toen de Engelsen en de Turken nog in Corfu-stad zaten. Na heel wat winkels af te gaan en een terrasje mee te pikken was het twintig voor tien. Op haar doodse gemak zocht Yante de grote Spilio, die niet zo moeilijk te vinden was. Wachtend op de rest van de groep sloeg Yante een praatje met de host, die Johan bleek te heten.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?