Welke godin ben je?

21-21-21-21-21-21-21-21-21-21-21

Mogelijke uitkomsten

Alma Mater (16 x uitgekomen)

Priesteres bij de Romeinen, die een rol speelde in de inwijding in het seksuele mysterie. Walker vermeldt dat haar naam is afgeleid van een naam voor de maangodin in het Midden-Oosten, Al-Mah. De vrouwen die in haar tempel dienden, werden almah genoemd. Met deze term wordt ook naar de maagd Maria verwezen.

Al Oeza (22 x uitgekomen)

Arabische godin, ondermeer vereerd door de Nabateeërs in Petra. Haar verering in Mekka is bekend uit vroeg-islamitische geschriften. Verder werd ze vereerd in Nakhla. Ook Al Oezza, Al Uzza, Al-'Uzza, Al-'Ozza, Han Uzzai. Haar naam wordt vertaald als 'Machtige'. Zij was de stammoeder van de Koresjieten (Quraysh), de stam waaruit de profeet Mohammed afkomstig was. Ze was een van de godinnen die in Mekka in de kaaba werd vereerd, met Alilat en Manaat.

Alpan (6 x uitgekomen)

'Geschenk', 'gegeven', 'offer', 'vreugde'. Etruskische of oud-Italische godin. Ook Alpanu, Apanu of Alpnu. Alpan werd meestal naakt uitgebeeld. Ze had betekenis voor de liefde en seksualiteit, maar stond ook in verband met de onderwereld. Ze is een van de Lasa, de vrouwelijke beschermsters van de graven die behoorden tot het gezelschap van Turan, de Etruskische Aphrodite.

Althea (33 x uitgekomen)

Ook Althaia of Altheia. Griekse godin.
Althea's moeder was Eurythemis, haar vader Thestius. Thestius werd als Thespias ook wel vader van de Thespiaden of Heliconiden. Haar kinderen zijn onder andere Deianira, de echtgenote van Hercules, Meleager, een geliefde van Atalanta, Toxeus en Gorge. Hun vader was Oenus, de koning van Kalydon, hoewel de geruchten de ronde gingen dat de werkelijke vader van Deianira de wijngod Dionysos was ('Oenus' betekent eveneens wijn), terwijl de echte vader van Meleager de oorlogsgod Ares was, de minnaar van Aphrodite. Deianira had zelf ook kenmerken van een oorlogsgodin; zij mende een strijdwagen en vocht in oorlogen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • MissUnusual

    Al Oeza

    1 decennium geleden
  • Sannnn

    Al Oeza.

    okéé dan? :P

    1 decennium geleden
  • Nyx

    Althea.
    Yek, mijn man zou dan Hercules zijn! O.O

    1 decennium geleden
  • Sepulchrum

    Altheia, cool!
    Leuke quizlet!!!

    1 decennium geleden
  • Dreamy

    al oeza^^^leuke quuiz!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?