[SA] Onvoltooid dagboek.

Gewoon lezen (:
x

Mogelijke uitkomsten

Onvoltooid dagboek. (21 x uitgekomen)

5 oktober
Vandaag is mijn leven begonnen. Mijn ouders weten het nog niet. Ik ben kleiner dan een zaadje in een appel, maar ik ben nu al IK. En hoe ongevormd ik ook ben, ik word een meisje; mijn haar zal blond zijn en mijn ogen hemelsblauw.

10 oktober
Ik ben al een klein beetje gegroeid, maar ik ben nog steeds te klein om ook maar iets zelf te doen. Moeder doet zo ongeveer alles voor en het gekke is dat ze het nog altijd niet weet.

23 oktober
Mijn hart begon vandaag zelfstandig te kloppen. Van nu af aan zal het mijn hele leven zachtjes tikken. Na vele jaren zal het moe worden, en stilaan zal ik sterven, maar voor het ogenblijk sta ik aan het begin.

2 november
Mijn armen en benen beginnen vorm te krijgen. Maar ik moet nog zo lang wachten vooraleer mijn kleine beentjes me naar moeders armen drijven, of vooraleer ik mijn ouders zal kunnen omhelzen.

12 november
Er beginnen kleine vingertjes aan mijn handen te komen. Het is vreemd hoe klein ze zijn. En toch, hoe verwonderlijkze zullen worden. Ze zullen een jong hondje strelen, een bal gooien, een bloem plukken.

20 november
Mijn vader en moeder weten niet eens dat ik een meisje ben. Misschien willen ze een jongen. Maar ik zal jullie verassen en wil Elke heten.

25 november
Vandaag vertelde de dokter, moeder dat ik onder haar hart leef. Ben je niet blij moeder? Weldra zal ik in je armen liggen.

10 december
Mijn gezicht heeft zich geheel gevormd. Ik hoop dat ik mooi zal zijn.

12 december
Het is heel donker om me heen. Maar mijn ogen zullen zich spoedig openen. Ik heb nog nooit een zee gezien of een berg. Hoe zie jij er in werkelijkheid uit, moeder?

24 december
Moeder ik kan je hart horen kloppen. Je zult een gezonde dochter krijgen. Ik weet dat sommige moeders hun baby niet eens willen. Je wacht toch op me, moeder, zoals ik op jou wacht?

28 december
Moeder, waarom liet je toe dat ze me hebben vermoord? We zouden het samen zo ongelooflijk heerlijk hebben gehad ...

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?