[SA] Gebroken ribben, gebroken hart.

Stand Alone

Mogelijke uitkomsten

Gebroken ribben, gebroken hart (24 x uitgekomen)

Stephanie had vandaag met Niels afgesproken om te gaan winkelen, maar ze had stiekem bijbedoelingen. Ze was namenlijk van plan om hem vandaag te vertellen dat ze gevoelens voor hem had. Stephanie en Niels kenden elkaar nu al bijna 2 jaar, en het werd dan ook hoog tijd dat ze hem alles opbiechtte. Ze wou zéker niet dat er iets misliep, dus had ze alles tot in de puntjes gepland. Om 13u00, vlak na school, zou Niels naar haar huis toekomen. Daar zouden ze snel iets eten (Stephanie had zijn favoriete pasta klaargemaakt), en dan zou haar moeder hen naar het station brengen. Daar zouden ze om iets na 14u00 de trein naar Antwerpen nemen. Op de trein zou Stephanie dan zeggen dat ze superlang verliefd was op Niels en dat ze méér wilden zijn dan alleen vrienden. Het enige probleem: Niels kwam maar niet opdagen en het was ondertussen al 13u30! 'Waar zou hij toch uithangen?', dacht Stephanie een beetje paniekerig. 'Normaal is hij nooit te laat!' Vanaf de eerste keer dat Stephanie met Niels had afgesproken om iets te gaan drinken, was hij altijd stipt op tijd geweest. Meer nog: Niels vertelde we vaker dat hij een hekel had aan mensen die te laat kwamen. Daar hadden ze soms wel eens ruzie over, want Stephanie was niet altijd even stipt op tijd... 'Ach, het zal wel niks zijn', mompelde ze en ze droomde weg. 'Wat is Niels toch prfect', dacht ze zwijmelend. 'Die mooie bruine puppyogen en die kuiltjes in zijn wangen. Hopelijk kan ik hem straks eindélijk zoenen!' Stephanie werd bruusk uit haar dagdroom gewekt toen haar gsm rinkelede. 'When I Grown Up, I Wanna Be...', klonk het. Die Pussycat Dolls-ringtoon had Niels haar nog cadeau gedaan.


Slecht nieuws
Stephanie zag op het schermpje van haar gsm dat het haar vriendin Karanka was. 'Stephanie, er is iets verschrikkelijks gebeurd', schreeuwde ze voor Stephanie ook maar de kans had gekregen om haar te begroeten. 'Er is iets met Niels!' Stephanie verstijfde van schrik. 'Wat dan? Wat is er aan de hand?', vroeg ze paniekerig. 'Hij is toch niet... toch niet dood?' Karanka antwoordde niet onmiddellijk en er ging een schok door Stephanie heen. 'Neen, hij leeft nog. Maar hij werd op weg naar jou aangevallen door een groepje jongeren. Ze waren met z'n tienen en hij is er erg aan toe.' Stephanie barstte in tranen uit. 'Rustig maar', probeerde Karanka haar te sussen. 'Ik weet dat je verliefd op hem bent, maar het komt heus wel goed. Als je wilt, gaan we hem straks samen bezoeken. Ik denk dat mijn vader ons wel wilt brengen, hij kent Niels ook omdat ze in dezelfde sportclub zitten.' 'Ja, dat zou enorm fijn zijn', snotterde Stephanie en de vriendinnen hingen op. Stephanie liet zich verslagen neerzakken op haar bed. 'Waarom heb ik hem toch gevraagd om eerst hier te komen eten?' vroeg ze zich af. 'Als we rechtstreeks naar Antwerpen waren gegaan, was dit nooit gebeurd.' Even later hoorde ze buiten op de oprit een auto toeteren. Karanka en haar vader! Stephanie holde naar beneden, bracht haar moeder op de hoogte en zorgde ervoor dat ze 2 seconden later al in de auto zat.

Nog slechter nieuws?
In de auto werd niet veel gezegd. Stephanie ergerde zich een beetje omdat Karanka's vader zo traag reed. Kon hij voor één keer de verkeersregels aan zijn laars lappen? Het ging hier wel om Niels! Het viel haar ook op dat Karanka erg zenuwachtig leek. 'Weet jij iets meer over Niels?', vroeg Stephanie haar toen ze eindelijk op de parking van het ziekenhuis waren. 'Wat zou ik meer moeten weten? Ik heb je toch alles aan de telefoon verteld?' antwoordde Karanka gepikeerd. 'Maar waarom heb je dan zo veel zenuwen? Je bent precies nog nerveuser dan ik', kaatste Stephanie terug. Karanka werd knalrood, maar hield de lippen stijf op elkaar. Daarna zei ze: 'Het is misschien beter dat we Niels apart bezoeken.' Stephanie schrok. 'En waarom dan wel? Heb je misschien iets te verbergen voor mij?', riep ze iets te brutaal. 'Kalm, Stephanie. Ik heb helemaal niets te verbergen. Ik denk gewoon dat het beter is voor Niels. Anders wordt hij misschien te snel moe.' 'Oké', gaf Stephanie tegen haar zin toe. 'Ga jij dan maar eerst, dan kan ik misschien iets langer blijven. Ik moet Niels nog iets belangrijks vertellen.' Met z'n drietjes, Karanka en haar vader voorp, liepen ze het ziekenhuis binnen. Toen ze bijna aan de trap waren, bedacht Stephanie dat ze misschien nog een cadeautje kon kopen. Ze liep terug naar het souvenierwinkeltje en kocht een popje van Bart Simpson. Niels' favoriete progamma was immers 'The Simpsons' en ze wist dat een klein Bartje hem blij zou maken. Toen Stephanie op de 3de verdieping aankwam, wás Karanka al bij Niels. Stephanie ging recht naar Niels' kamer, alsof ze aanvoelde waar hij lag. De deur stond op een kier. Ze gluurde even binnen en verstijfde. Karanka en 'haar' Niels zaten met handen in elkaar! En Karanka gaf 'haar' Niels kusjes op de mond! Alsof dat nog niet genoeg was, zei Karanka nog: 'Oh lieve schat, ik ben blij dat je alleen enkele ribben hebt gebroken. Ik dacht écht dat ik je kwijt was.' Het werd Stephanie plots duidelijk wat er aan de hand was. 'Volgens Karanka kende haar vader Niels van op de voetbal, maar Niels voetbalt toch helemaal niet? Hij is super onhandig. Karanka en Niels zijn samen en daarom kent haar vader hem', dacht ze bij zichzelf. 'En zij was dan nog wel mijn beste vriendin!' Tranen welden op Stephanies ogen. Hoe had Karanka zoiets kunnen doen? Ze wist dat Stephanie stapel was op Niels! Plots voelde ze iemand op haar rug tikken. 'Wat ben je aan het doen, juffrouw', vroeg een verpleegster. Stephanie schrok en liet Bart Simpson-popje vallen. Niels en Karanke schrokken ook en keken recht in de ogen van Stephanie. 'Vraag dat maar aan hen', riep Stephanie terwijl ze haar cadeautje dat ze snel had opgeraapt tegen Niels' hoofd gooide. Karanka wou nog iets zeggen, maar Stephanie was al verdwenen...

Ja, ik weet dat verhaal komt uit de Joepie. Maar ik vond het zo mooi dus daarom heb ik het even overgeschreven voor de mensen die de Joepie niet lezen en het verhaal dus nog niet kende.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?