Welk boek past bij jou?(2)

Ik had al een soort van dit soort quiz gemaakt, maar toen gaf iemand de reactie dat ik misschien minder bekende boeken moest doen.
Dus: hier is nummer 2!

Mogelijke uitkomsten

de stam van de holenbeer (28 x uitgekomen)

In de prehistorische wildernis van het Europa van 35.000 jaar geleden vindt de Stam van de Holenbeer een klein meisje. Ze is moederziel alleen; haar familie is bij een aardbeving om het leven gekomen. Hoewel het kind niet tot het volk van de Stam behoort, ontfermt Iza, de medicijnvrouw, zich over haar. Ze krijgt de naam Ayla, en Iza onderwijst haar geduldig in heelkunde en kruidenleer.
Als Ayla opgroeit, wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat ze verschilt van de andere stamleden. Ayla draagt de toekomst van de mens in haar bloed, maar ze botst met de oude cultuur van de Stam.
Ze is vlugger, ondernemender, slimmer, ánders'


Er zijn vijf delen bij dit boek: De stam van de holenbeer, de vallei van de paarden, de mamoetjagers, het dal der beloften en een vuurplaats van steen. Maar ik vind het eerste nog steeds het beste!

Kinderen van moeder aarde (30 x uitgekomen)

Zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog. De aarde is door een kernoorlog gekanteld en bijna verwoest. Het ijs op het vroegere Groenland, nu Thule geheten, is gesmolten en het land heeft een heerlijk klimaat. Thule wordt door vrouwen geregeerd, zonder leger, zonder wapens. Christian is het enige kind van de Konega van Thule die samen met de Vrouwenraad Thule bestuurt. Op een dag ontmoet hij Thura, een gewoon meisje dat heel veel indruk op hem maakt. Dan verschijnt er een onbekend schip in de fjord. Het komt uit het Badense Rijk; de opvarenden hebben als enig doel Thule te veroveren zoals ze al met heel Europa hebben gedaan. Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt; de Badeners stuiten op onverwachte tegenstand, waarbij Christian en Thura een belangrijke rol spelen.

De volgende delen van deze triologie heten Het helse paradijs en De gulden vlies van Thule.

Geef me de ruimte (37 x uitgekomen)

Marije is vijftien jaar als ze Brugge ontvlucht om aan een huwelijk te ontkomen met een jongen die ze verafschuwt. Op haar gevaarlijke tocht naar het zuiden ontmoet ze de man van haar leven, een zanger met wie ze door het rumoerige Frankrijk trekt. Het land is al jarenlang in oorlog met Engeland. Ridders gaan elkaar te lijf, maar tegelijkertijd komen steeds meer boeren en stedelingen in opstand. De burgers nemen de wapens op en een nieuwe tijd breekt aan. In deze tijd van oorlog onvrede zoekt Marije in het gezelschap van een groep jonge muzikanten haar weg.

Lees ook de twee volgende delen: Triomf van de verschroeide aarde en Rad van fortuin.

Inès, vrouw van mijn hart (17 x uitgekomen)

We schrijven het jaar 1580. Inés Suárez, een Spaanse vrouw, reist tijdens de verovering van Amerika de conquistadores achterna en sticht samen met haar minnaar de hoofdstad van Chili, Santiago. Zij wordt een van de rijkste en machtigste vrouwen van Chili en aan het einde van haar leven schrijft zij haar memoires.

Schuld (104 x uitgekomen)

Pas als het meisje zich omdraait, wordt de betovering verbroken en voelt Zoë zich beetje bij beetje weer tot zichzelf komen. Het is Evi niet. Natuurlijk is het Evi niet, hoe zou het Evi kunnen zijn?

De eerste dag van het nieuwe schooljaar. De dertienjarige Zoë is in de vakantie verhuisd en komt in een nieuwe klas op een nieuwe school. Haar klasgenoten weten nog niets van Zoë en van haar paranormale gave. Zoë ziet mensen die zijn overleden en krijgt beelden van de toekomst. Zo heeft ze ook voorvoeld dat haar hartsvriendin Evi iets zou overkomen. Vanaf het moment dat Evi daadwerkelijk verongelukte, draagt Zoë een loodzwaar schuldgevoel met zich mee. Had ze het kunnen voorkomen? Gaandeweg krijgt ze meer inzicht in de waarde van haar gave en ziet ze in dat ze niet verantwoordelijk is voor de keuzen die andere mensen maken. Eindelijk kan ze dan beginnen met het opbouwen van een nieuw leven, mét nieuwe vrienden.


Lees ook het tweede deel: Vlinders

De voorspelling van de stenen (6 x uitgekomen)

Drie meisjes -Jade, Opaal en Amber - ontdekken op de dag van hun veertiende verjaardag dat ze alledrie geadopteerd zijn. De echo van een eeuwenoude voorspelling verplicht hen om hun familie te verlaten en op zoek te gaan naar een ver weg gelegen koninkrijk. Elk van hen krijgt, als wapen, een magische steen dier haar naam draagt mee. Hoewel de meisjes veel van elkaar verschillen, moeten ze elkaar vertrouwen om te kunnen ontsnappen aan alle gevaren onderweg. Ze beginnen een lange reis naar Oona, het mysterieuze orakel dat hen zal bijstaan in de beslissende strijd tegen de krachten van het kwaad.
In onze tijd en in de wereld, verzet een viertienjarig meisje in een Parijs 'ziekenhuis zich tegen de dood: Joa praat niet meer, ze vecht nauwelijks meer, maar ze droomt. Haar droom brengen haarnaar een sprookjesachtige wereld waar drie meisjes, wiens namen de hare vormen, een grote strijd leveren. Aan het eind van hun avonturen schuilt een geheim dat Joa naar het leven terug zou kunnen brengen.

Brug van glas (71 x uitgekomen)

Serge is in de rode beuk bij Nathalies slaapkamerraam geklommen om haar een roos toe te werpen. En dat terwijl hij haar niet eens kent! Brutaalweg springt hij daarna haar leven binnen. Het begon allemaal toen Serge Nathalie en haar vriendin begluurde terwijl ze lagen te zonnen. Dat meisje heeft iets heel bijzonders, wist hij meteen. Maar wat is er met Serge zelf aan de hand? Waarom gedraagt hij zich zo vreemd? Serge, zeventien, intelligent en zoon van een rijke ondernemer, wordt smoorverliefd op de verlegen Nathalie van vijftien. Zijn gekke en roekeloze toenaderingspogingen onthutsen haar. Langzaam maar zeker versplintert de band tussen Nathalie en haar ouders, als een broze brug van glas.

Statistieken

Statistieken

Reageer (21)

  • dobbythefreeelf

    Hah, een jaar geleden had ik geef me de ruimte, nu heb ik schuld!

    7 jaar geleden
  • dobbythefreeelf

    Geef me de ruimte! Die heb Ik al gelezen!

    9 jaar geleden
  • porselein

    schuld. ik heb hem paar jaar geleden gelezen en vond hem inderdaad wel mooi!

    9 jaar geleden
  • MrsHawthorne

    schuld.

    lijkt me leuk (:

    1 decennium geleden
  • Fandom

    Schuld

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?