welk jommeke personage ben je?

ben je de leuke Jommeke of de gekke Gobelijn?
ontdek het hier.

Mogelijke uitkomsten

jommeke (25 x uitgekomen)

Jommeke, de held van het verhaal, is een stevige knaap van 11 jaar. Samen met zijn boezemvriend Filiberke is hij de rots in de branding voor vele vrienden. Zijn integriteit en moed zijn gekend tot in de Far-West, en niet zelden moet hij verre reizen afleggen om de gekste avonturen te beleven.

filiberke (5 x uitgekomen)

Filiberke is de boezemvriend van Jommeke. Zijn verbeeldingstalent grenst aan het oneindige net zoals zijn wil om Jommeke steeds bij te staan. Af en toe slaat de schrik dan toch eens toe, maar in geval van nood is kan hij steeds rekenen op zijn trouwe vriend Pekkie.

flip (95 x uitgekomen)

Flip is de Papegaai van Jommeke. Hij kan tateren als het eerste het beste viswijf maar is meestal de reddende engel. Als Jommeke of Filiberke in een enge situatie verzeild zijn geraakt, is het meestal Flip die het hoofd kan koel houden en de situatie ombuigen in het voordeel van onzejonge helden.

de miekes (0 x uitgekomen)

De Miekes zijn de blonde tweeling van het verhaal. Deze dappere meisjes zijn de vriendinnetjes van Jommeke en Filiberke. Zijn zorgen ervoor dat de jongens niet te veel kattenkwaad uithalen en ook zij vergezellen Jommeke en Filiberke op al hun avonturen.

professor Gobelijn (4 x uitgekomen)

Professor Gobelijn is de slimste man van heel de wereld. Er is niets dat hij niet weet of niet kan. Zijn uitvindingen zijn wereldberoemd maar helaas kunnen ze ook wel eens negatieve effecten hebben. Wanneer De professor zijn verstrooidheid hem weer eens parten speelt, houden de dorpsbewoners angstvallig hun adem in.

choco (27 x uitgekomen)

Choco is het aapje van de Miekes. Choco gaat waar de anderen niet kunnen geraken. Choco zijn meestal de handen van Flip en Pekkie. Wanneer zij het niet alleen kunnen is er nog altijd Choco. Helaas is het ook altijd Choco die kattenkwaad moet uithalen. Zijn zin voor het eten van Chocopasta is onbegrensd.

Anatool (6 x uitgekomen)

Anatool is steeds op zoek naar het grote fortuin. Dat hij hiervoor vaak oneerlijke dingen moet doen lijkt hem niet te deren. Al vele malen heeft hij beloofd om zijn leven te beteren, maar al even veel keer hervalt hij in de misdaad. Hij beschouwt Jommeke als een lastpost die hij liever kwijt zou zijn.

pekkie (53 x uitgekomen)

De trouwe hond van Filiberke.schattig,zwart en soms bang.steunt De rest altijd in de gekste avonturen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?