Welke planeet in ons zonnestelsel ben jij?

We leven met zn allen op aarde, maar van welke planeet kom jij? Misschien hoor jij wel helemaal niet hier ;P Make de Quiz en you'll know it.

Mogelijke uitkomsten

Mercurius (3 x uitgekomen)

Jij bent meer iets voor Mercurius. Deze planeet staat het dichtste bij de zon, een lekker warm temperatuurtje dus. Nou ja, overleven zul je er niet lang..

Mercurius is de dichtst bij de zon staande en tevens kleinste planeet in ons zonnestelsel, behalve pluto misschien. De planeet is genoemd naar de Romeinse god Mercurius vanwege de snelle draai om de zon. Net als de Aarde is het een planeet met een vast oppervlak dat veel overeenkomsten vertoont met dat van de maan. Opmerkelijk is dat deze kleine planeet een vrij sterk magnetisch veld vertoont.

Venus (15 x uitgekomen)

Alle vrouwen komen van Venus?

Over de mogelijkheid van leven op Venus is veel minder gespeculeerd dan over leven op Mars. In 1870 sloot de Britse astronoom Richard Procter het bestaan van leven op Venus niet uit, de gebieden rond de evenaar zouden volgens hem veel te heet zijn, maar hij veronderstelde dat bij de arctische mogelijk leven zou kunnen voorkomen. De Zweedse chemicus Svante beschreef Venus in 1918 als een natte groene planeet, waarop het leven vergelijkbaar zou zijn met de periode van het Carboon op Aarde.

Aarde (18 x uitgekomen)

Jij leeft lekker op de aarde.

De Aarde voldoet aan alle vereisten waaraan een planeet moet voldoen om haar bewoonbaar te maken voor leven. Een groot aantal factoren zorgt ervoor dat de omstandigheden op Aarde gunstig zijn voor het ontstaan en in stand houden van een complexe biosfeer. Voorbeelden zijn de scheve stand van de aardas, de rotatiesnelheid, de juiste afstand tot de Zon, de bijzondere samenstelling van de atmosfeer, het magnetisch veld en de vulkanische activiteit op Aarde.

Mars (35 x uitgekomen)

Jij komt waarschijnlijk van Mars.

Het lijkt er echter op dat de situatie in een zeer ver verleden anders is geweest. Rond 4 miljard jaar geleden moet Mars een dikkere atmosfeer en een sterker magnetisch veld hebben gehad. Ook was er toen veel vulkanische activiteit. De situatie moet in die tijd daarom niet zoveel verschild hebben van de Aarde, en de vraag is dus of er op Mars, net als op Aarde, leven kan zijn ontstaan. Er is wel een meteoriet gevonden met primitief leven zoals bacteriën.

Jupiter (22 x uitgekomen)

Jij kan op Jupiter leven.

Eén van de opvallendste eigenaardigheden van Jupiter is de Grote Rode Vlek iets ten zuiden van de evenaar. Deze vlek wordt veroorzaakt door een anti-cycloon die al minstens 300 jaar voortraast. De rode vlek is drie keer zo groot als de aarde. Sinds de eerste waarnemingen in het begin van de 18e eeuw is de vlek in omvang afgenomen. Desondanks heeft de Grote rode vlek de Kleine rode vlek verslonden, doordat deze te dicht bij de Grote rode vlek kwam.

Saturnus (12 x uitgekomen)

Kom jij van Saturnus?

Saturnus is van de zon af gerekend de zesde planeet in ons zonnestelsel en op Jupiter na de grootste. Beide gasreuzen zijn zogenaamde 'buitenplaneten'. Saturnus is vernoemd naar de Romeinse god Saturnus

Uranus (5 x uitgekomen)

Uranus, een planeet voor jou?

Tot op heden heeft slechts één ruimtesonde de planeet benaderd; de in 1977 gelanceerde Voyager 2 passeerde de planeet op 24 januari 1986 op een afstand van circa 9,1 miljoen km. Tijdens deze missie heeft de sonde foto's van de planeet en de ringen naar de Aarde gestuurd en is vervolgens doorgereisd naar Neptunus. Hij ontdekte 2 nieuwe ringen van Uranus en een aantal onvolledige ringen. Ook enkele nieuwe manen werden ontdekt, zoals Cordelia en Ophelia. Momenteel staan geen nieuwe missies naar Uranus gepland

Neptunus (4 x uitgekomen)

Misschien kan jij beter op Neptunus gaan wonen?

Neptunus is vanaf de Zon gezien de achtste planeet van ons zonnestelsel. Neptunus is het verst van de Zon verwijderd van de 8 huidige planeten. De planeet is vernoemd naar de Romeinse god van de zee

Pluto (2 x uitgekomen)

Jij bent van Pluto.

Pluto is een in 1930 ontdekt hemellichaam in ons zonnestelsel dat tot 24 augustus 2006 werd geclassificeerd als planeet en sindsdien als dwergplaneet. Op 13 september 2006 kreeg Pluto ook een nummer in de catalogus van planetoïden. De dwergplaneet is genoemd naar de Romeinse god van de onderwereld, Pluto.

Statistieken

Statistieken

Reageer (16)

  • KimTheBest2

    Saturnus (doeg)

    9 jaar geleden
  • Inifinity

    Yipyjoe ....., aarde nou ik vermaak me prima (.....)

    1 decennium geleden
  • Erwt

    aarde waarom eigenlijk?:S

    1 decennium geleden
  • jewaitut

    Mars(cool)

    1 decennium geleden
  • AloyAuditore

    Aarde xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?