Dagboek van een Ziel.. Zoektocht..

Je zweeft als Ziel tussen hemel en aarde en hebt besloten je vriendin te vinden.


Overleef je het nog steeds, of geef je op en zweef je naar boven?

Volg je gevoel, je komt er wel.

Doe wel eerst deel1
Dagboek van een Ziel..

Mogelijke uitkomsten

Verdwaald.. (11 x uitgekomen)

Je dwaalt al dagen in het eindeloze licht. Hoe graag je ook naar de aarde zou willen, hoe graag je ook je gezicht zou willen laten zien, de eenzaamheid overwint.
Je ziet alles en hoort alles en het enige wat je voelt is verdriet en schuldgevoel. Er is niemand in het oneindige en je kan niet naar de aarde. Het feit dat je verdwaald bent, bevestigd zich. Hoe kan je terug komen? Hoe kan je de wereld terugvinden? Hoe kan je de liefde en de warmte van je vriendin terugvinden?
Het eindeloze licht ben je nu wel zat, de eindeloze leegte wil je opvullen. Hier en daar komen wat zielen langs, maar ze horen je niet als je roept en zweven direct door naar boven.
Waarom ben jij anders dan de anderen? Is het omdat je zelfmoord pleegde? Is het omdat jij het recht niet hebt om naar de Hemel te gaan?
Je voelt je wangen, maar waar als je nog had geleefd tranen hadden gezeten, zat nu alleen maar je koude huid.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad. fluistert een stem. Je herkent de stem van de Engel en draait een rondje om je eigen as. Maar er is niemand.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad. word er weer gefluisterd.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
"Laat jezelf zien!" zeg je dapper, maar eigenlijk ben je heel, heel bang.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
Je moet niet bang zijn te geloven, de angst brengt je op het verkeerde pad.
Je hebt het gevoel dat je hart als een razende te keer gaat, maar dat klopt niet. Dat staat net zo stil als de wijzers van een kapotte klok. Er word weer gefluisterd, maar deze zin is anders.
Volg je gevoel en je vind jezelf en de anderen die je wilt vinden.
De zin word herhaalt en herhaalt, maar hij jaagt je alleen angst aan. Het geeft aan dat je niet het lef hebt om door te gaan. Je stort op je knieën en probeert opnieuw te huilen, en opnieuw zonder resultaat. Je geeft op, je wilt niet meer.
Het enige wat je hoeft te doen, is te zweven en te leven. fluistert de stem. Je neemt aan dat er bedoeld word dat je naar boven moet zweven, naar de plek waar - zoals je verteld is - het nieuwe leven begint.

Omhelzing.. (50 x uitgekomen)

Je hebt het idee dat je al jaren aan het zoeken bent, maar in werkelijkheid is het slechts een paar dagen. Je hebt de oneindigheid van het oneindige wel gezien en je vriendin is de enige die je op dit moment een beetje kan opbeuren. Maar die kan je niet vinden hier. Het is hier groot, open en licht. Je wilt niets liever dan terug naar de aarde en je wenst vurig dat je nooit zelfmoord had gepleegd.. Je hebt er absoluut spijt van. Al voel je de emotie niet echt, je weet dat het zo is.
Dapperheid word beloont, angst word gestraft. zegt een stem. Je draait rond en ziet ergens heel ver weg een gedaante staan. In het oneindige lijkt het veel verder dan het is, en je begint niet aan de tocht ernaartoe. In je hoofd weet je al dat je er nooit gaat komen.
De afgelopen dagen heb je ook niet het idee dat je ook maar een kilometer verder bent gekomen. Maar de stem blijft praten en je begint je er aan te irriteren. Koppig als je bent loop je ernaartoe. Leuk en aardig allemaal hoor, maar ze blijven jou niet irriteren. Tot je verbazing ben je er razendsnel en herken je het meisje dat voor je staat.
Het is je vriendin. Maar zodra je een stap naar haar toe doet, verdwijnt ze. En meteen raak je in paniek. Je rent rond, opzoek naar je vriendin, zonder resultaat.
Haar stem galmt nog na in je hoofd. Dapperheid word beloont, angst word gestraft.
He, wacht eens even. Je snapt het al. Je moet niet in paniek raken omdat je alleen bent. Alleen kan je het ook wel, alleen weet je ook wel te overleven. Vriendschap is speciaal, je zal haar missen. Maar je kan dit wel alleen. Je zal de juiste beslissingen nemen.
En in een lichtflits verschijnt ze weer. Haar glimlach is onvergetelijk. Ze stak een hand naar je uit, en dankbaar pakte je hem aan. Ze omhelst je, jij voelt je gelukkig. Nu kan je helemaal alles aan, zij is erbij om je te steunen.

Beslissing (14 x uitgekomen)

Je weet heel zeker dat je nu ruim twee maanden aan het zoeken bent. Je bent er niet zeker van of je verder bent gekomen, je bent er niet zeker van of je ooit je vriendin gaat vinden.
Als je naar beneden kijkt, zie je de wereld onder je en je wilt zo graag terug.
Vind jezelf en ga. zegt een stem. Als je je omdraait, zie je de Engel staan.
Vind jezelf en ga. Wat word daarmee bedoeld? vraag je voorzichtig.
Het enige wat je hoef te doen, is jezelf terug te vinden op Aarde en gaan. luid het antwoord.
Je snapt het niet helemaal, maar de Engel is alweer verdwenen. Vind jezelf.. Bedoelt ze dat je je eigen lichaam weer moet vinden? Dat ligt hoogstwaarschijnlijk te vergaan.
Of word er bedoeld dat je je innerlijke zelf moet vinden en dat je dan terug kan gaan?
Je besluit het laatste te kiezen en probeert jezelf te begrijpen.

Maar.. Hoe ga je dat doen? Het besluit valt je zwaar en je weet dat je deze keus nooit had moeten maken. Je weet dat je je hart had moeten volgen en verder had moeten zoeken..
Maar je blijft bij je keuze om jezelf te vinden...
Je sluit je ogen en luistert enkel en alleen naar je eigen gedachten..


Als je je ogen opent, ben je terug op aarde. Je kijkt naar je vingers. Ze zijn zongebruind, rank, niet van jou. Als je de rest van je lichaam bekijkt, en de reflectie van je gezicht in het water ziet, weet je dat dit de ware jij is. Dit is wie je echt bent en wie je voorlopig zal blijven.
Je bent beeldschoon, voor zover je dat van jezelf kan zeggen. Je bent gelukkig, je voelt het meteen.
Je bent terug, en wil niet meer weg.

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)

  • Neverlands

    Verdwaald,
    Echt, zo mooi Dagmar<3

    1 decennium geleden
  • Mermaidgirl

    verdwaald...

    jij schrijft echt zo mooi, en door het als antwoord in een quiz te zetten voel ik meaangesproken.......

    jeetje jij bent hier echt goed in he?

    1 decennium geleden
  • darkmozes

    Beslissing
    Prachtig geschreven, nog 1 please

    Screw you guy's, i'm going home (cool)
    (flower)

    1 decennium geleden
  • Hopjesvla

    omhelzing (A)

    1 decennium geleden
  • jjhd

    Naa oke..ik heb beslissing en weetje hoe mooi dit is geschreven echt waar......:D:D:D:):):):$:$:$:$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?