Op wie lijk jij uit Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith

Doe deze quiz en check op wie jij het meest lijkt uit Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith

Mogelijke uitkomsten

Obi-Wan Kenobi (81 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Slaagt er uiteindelijk niet in om te voorkomen dat zijn leerling Anakin Skywalker overloopt naar de Duistere Kant. Spoedig daarna worden alle nog overgebleven Jedi's vervolgd en vermoord door de handlangers van de Duistere Kant van de Kracht. Slechts enkele Jediridders weten te ontkomen, maar alleen Obi-Wan en Yoda halen de tijd die zich afspeelt in Episode IV nog levend. Op de lavaplaneet Mustafar komt het tot een confrontatie van Anakin en Obi-Wan. Obi-Wan weet Anakin te verslaan en laat hem voor dood achter

Anakin Skywalker (44 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Anakin Skywalker.

Het verhaal gaat verder in het derde jaar van de Kloonoorlogen. Kanselier Palpatine is gevangengenomen door Darth Tyranus en Generaal Grievous. Anakin en Obi-Wan moeten hem bevrijden. Anakin onthoofdt Darth Tyranus en redt de kanselier en Obi-Wan van een wisse dood.

Padmé is zwanger en Anakin en zij moeten dit geheim zien te houden voor de andere Jedi. Anakin krijgt nachtmerries waarin Padmé overlijdt bij de geboorte van hun kind. Kanselier Palpatine (die eigenlijk Darth Sidious is, de belangrijkste Sith) ziet dat Anakin worstelt met deze dromen en biedt een mogelijkheid om Padmé te redden. Hiervoor moet Anakin wel overstappen naar de Duistere Kant. Vooralsnog weigert Anakin dat.

Intussen is Anakin toegelaten tot de Jediraad, maar hij wordt nog niet als Jedimeester gezien. Dit doet hem erg pijn en Palpatine speelt hier handig op in. Weer krijgt Anakin de mogelijkheid om naar de Duistere Kant over te stappen en weer lukt het hem om die verleiding te weerstaan.

Anakin toont berouw van zijn verraderlijke acties richting de Jedi en wil dit goed maken. Hij ontmoet Kanselier Palpatine terwijl deze in gevecht is met Mace Windu, een krachtige Jedimeester. Op het heetst van de strijd, als Palpatine overwonnen lijkt, speelt deze in op de twijfels die Anakin nog steeds heeft. Anakin grijpt in en zorgt voor de dood van Mace Windu. Hij beseft dat hij is overgelopen naar de Duistere Kant en knielt voor Darth Sidious. Van hem krijgt hij de naam Darth Vader.

Anakin krijgt een nieuwe opdracht om alle Separatistische leiders te vermoorden op Mustafar, en zegt Padmé hem niet te volgen omdat hij niet wil dat zijn vrouw hem ziet tijdens zijn duistere daden. Als Anakin er achter komt dat Obi-Wan zijn vrouw heeft omgepraat, wordt Anakin razend, wat resulteert in een duel tussen meester en leerling. In een spectaculair gevecht op de lavaplaneet Mustafar raakt Anakin zwaar gewond. Hij wordt gered door Darth Sidious die als Palpatine keizer is geworden van het Galactische Keizerrijk. Darth Sidious zorgt dat Anakin protheses krijgt en een pak om te kunnen leven. De overgang van Anakin naar Darth Vader is nu compleet. Toch zit er nog gevoel in Darth Vader, als hij hoort dat Padmé is overleden, slaakt hij een ijselijke kreet.

Padmé Amidala (27 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Padmé Amidala.

Amidala blijft dienen in de senaat, hoewel ze vaak is afgeleid door de carrière van haar man, een feit dat nog steeds niet bekend is. Anakin wordt een ware oorlogsheld die bekend is in de hele republiek. Ze zien elkaar heel weinig en vaak maar heel kort, omdat de oorlog zich voornamelijk afspeelt in de Outer Rim, ver van Coruscant. Wanneer de gevechten bij de Outer Rim stoppen, heeft Padmé groot nieuws voor Anakin, hij wordt vader.

Helaas voor Amidala, moet zij lijdzaam toezien hoe Anakin van haar vervreemdt, terwijl hij meer en meer onder de invloed komt van Palpatine. Palpatine blijkt Darth Sidious te zijn, die er in is geslaagd om Anakin over te halen naar de Duistere Kant. Het komt zelfs zo ver dat Anakin probeert om Padmé te wurgen, maar hier wordt door Obi-Wan een stokje voor gestoken. Obi-Wan ziet erop toe dat Padmé in veiligheid wordt gebracht.

Bij de geboorte van haar kinderen overlijdt Padmé. De tweeling wordt door haar Luke en Leia genoemd. Om de kinderen te beschermen tegen hun vader en de Duistere Kant, wordt Luke ondergebracht bij zijn oom op Tatooine en Leia wordt geadopteerd door Bail Organa en zijn vrouw.

Darth Sidious (23 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Darth Sidious.

Palpatine is nog steeds de leider van de Republiek van het Melkwegstelsel als the Clone wars begint, en na de val van de Republiek wordt hij de Keizer. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat Palpatine eigenlijk Darth Sidious is; een Sith Lord met immense krachten en een gigantische machtsbasis.

wanneer de Kloonoorlogen in volle gang zijn, wil Palpatine een nieuwe leerling opleiden tot Sith. Hij heeft Anakin Skywalker gekozen en probeert om Anakin naar the Dark side over te laten lopen. Hij liegt tegen Anakin over de Jediraad om hem te overtuigen. Dit zorgt er mede voor dat Anakin zich uiteindelijk tegen de Jedi keert. Eveneens vertelt Palpatine dat hij een manier heeft gevonden om Anakins vrouw, Padmé Amidala, van de dood te redden die Anakin in visioenen had gezien. Op den duur vertelt hij Anakin zelfs dat hij een Sith is, waarop Anakin dit gaat melden aan Jedimeester Mace Windu.

Wanneer Jedimeester Windu met nog drie andere Jedi Palpatine komt arresteren, valt Palpatine hen aan. Palpatine rekent snel met Windu's mede-Jedi af, maar heeft meer moeite met de Jedimeester zelf. Door middel van De Kracht vuurt hij bliksemstralen naar Mace Windu af, maar Windu gebruikt zijn lichtzwaard om deze af te weren. De bliksemstralen spatten tegen het gezicht van Palpatine aan, waardoor dit ernstig misvormd wordt. Palpatine weet dat Anakin zal komen, daarom verliest hij het duel opzettelijk. Windu wil hem net de genadeklap geven als Anakin binnenkomt. Palpatine smeekt Anakin om hulp en herinnert hem eraan dat hij de kracht heeft om Padmé te redden. Anakin weerhoudt Windu ervan Palpatine te doden, door de diens arm af te snijden met zijn lichtzwaard. Palpatine laat hierop zien dat hij maar deed alsof en vuurt opnieuw bliksemstralen af naar Windu. Door de schok wordt Jedimeester Windu uit het raam geschoten en sterft hij. Anakin sluit zich nu aan bij Darth Sidious, zolang deze hem maar helpt om Padmé te redden. Darth Sidious laat dan doorschemeren dat hij het geheim om Padmé te redden helemaal niet heeft maar dat ze er samen wel achter zullen komen. Hij geeft Anakin de Sithnaam Darth Vader en beveelt hem dan alle Jedi in de Jedi Tempel te vermoorden.

Na de mislukte "Staatsgreep", zoals hij het zelf noemt, verandert hij de Republiek in het eerste Galactische Keizerrijk, met hemzelf als de grote leider, de Keizer. Dit principe heet de Nieuwe Orde. In zijn eerste uren als Keizer laat Darth Sidious Bevel 66 door de kloonlegers uitvoeren. Heel veel Jedi worden vermoord door de klonen. Yoda en Obi-Wan Kenobi overleven de genocide. Darth Sidious stuurt Darth Vader achter de overgebleven leiders van de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels aan, die hij moet ombrengen.

Yoda en Obi-Wan, samen op Coruscant gekomen, breken in, in de door klonen verzegelde en bewaakte Jedi Tempel. Ze zien de honderden lijken, ook van jonge padawans. Dan ontdekt Yoda dat er een Sith in de Tempel is geweest. Ze spreken af dat ze beide een Sith aanvallen en daarna weer samenkomen. Yoda duelleert met Palpatine in de Galactische Senaat. Palpatine wint het gevecht en Yoda moet vluchten. Obi-Wan Kenobi gaat achter Darth Vader aan. Obi-Wan Kenobi doodt Darth Vader niet, maar laat hem achter aan een lavastroom. Door de hitte verbrandt Darth Vader.

Na de twee gevechten komt Darth Sidious met een shuttle naar Darth Vader. Hij roept een medische capsule en neemt hem mee. Darth Vader wordt verder verzorgd en door Darth Sidious van de dood gered door de transformatie in een halve machine, die de bekende look is van Darth Vader. Sidious vond het wel handig om Anakin om te bouwen, want hij wist dat op een dag Anakin vele malen sterker zou zijn dan hij. Dus in deze vorm kan hij niet zijn optimale krachten gebruiken want anders zou zijn pak verbranden en hij sterven.

Graaf Dooku/Darth Tyranus (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Graaf Dooku/Darth Tyranus.

Graaf Dooku gaat weer het gevecht aan tegen Anakin Skywalker. Hij verliest zijn beide armen en Anakin onthoofdt hem vervolgens.

Yoda (4 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Yoda.

Darth Sidious zet zijn strategie voort om zijn keizerrijk te beginnen. Hij slaagt erin om Anakin Skywalker vanuit het Jedikant naar zijn kant over te laten lopen en brengt met zijn hulp veel Jediridders om het leven. Yoda en Obi-Wan Kenobi weten aan de brute moordpartij te ontkomen, en ontdekken tot hun afschuw wat er gaande is. Yoda gaat eerst het gevecht aan met Darth Sidious, maar verliest dit. Daarop vlucht hij naar de planeet Dagobah, waar hij in ballingschap vele jaren zal doorbrengen.

Mace Windu (16 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Mace Windu.

Hij liet Anakin Skywalker in de Jediraad, maar gaf hem niet de titel Jedimeester. Anakin voelde zich beledigd en nam afstand van de Jediraad. Hij ontdekte dat Palpatine een Sith Lord was en vertelde het aan Mace Windu. Mace Windu beloofde dat, als dit waar was, hij Anakin zou benoemen tot Jedimeester. Mace nam Kit Fisto, Agen Kolar en Saesee Tiin met zich mee, naar het kantoor van Palpatine.

Tiin, Kolar en Fisto werden al snel vermoord door de sterke Sithmeester. Mace Windu was echter een meester in de gevechtkunst. Met zijn zelfbedachte stijl (Vaapad) houdt hij stand. Na een lang intensief gevecht weet hij Palpatine's lichtzwaard uit zijn handen te schoppen en drijft de nu ontwapende Sith in een hoek. Palpatine probeert Mace Windu nog te doden met krachtbliksem, maar Mace Windu kaatst deze terug met zijn lichtzwaard. Op dat moment rent Anakin binnen. Nadat de Jedi en de Sith proberen te overtuigen van hun gelijk, zegt Anakin tegen Mace dat hij hem niet moet vermoorden; hij wil dat Palpatine blijft leven omdat hij hem mogelijk kan helpen zijn geliefde in leven te houden. Als Mace toch wil toesteken, haalt Anakin in een reflex zijn lichtzwaard tevoorschijn en hakt Mace een hand af. Onmiddellijk doodt Palpatine Mace met dodelijke bliksem

Commandant Cody (6 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Commandant Cody.

Commandant Cody was één van de bekendste clones. Hij was commandant en stond aan de leiding van Bevel 66.

Generaal Grievous (10 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Generaal Grievous.

Wanneer het tij aan het keren was voor Grievous leidde hij zijn vlaggenschip en de rest van Separatistische oorlogsvloot naar het hart van de Republiek: Coruscant. Terwijl een ruimtegevecht aan de gang was tussen Separatistische en Republikeinse kruisers, leidde Grievous een aanval op 500 Republica, geholpen door informatie die Darth Sidious hen had verschaft. Hij vermoordde zes van Palpatines Jedi-beschermers, liet Shaak Ti achter en kidnapte de Kanselier. Terwijl Grievous vluchtte, gebruikte Jedi-Meester Windu de Kracht om de platen die Grievous' kwetsbare organen beschermden in te deuken, waardoor Grievous' hoestprobleem verergerde.

Hierna werd een vals noodsignaal naar Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi gestuurd om de Kanselier te redden. De twee Jedi versloegen Darth Tyranus en vluchtten met de Kanselier, maar de reddingsmissie was - klaarblijkelijk - een val. De Jedi werden gevangen in een energieschild, waarna ze spoedig door droids werden omsingeld, die hen bij Grievous brachten in de brug van de Invisible Hand. Wanneer Skywalker en Kenobi een poging deden zichzelf te redden en Grievous' MagnaGuards versloegen, verbrijzelde Grievous het venster in een laatste poging de twee Jedi te doden. Anakin, Obi-Wan en de Kanselier slaagden erin aan boord van het schip te blijven, maar Grievous werd in de ruimte geslingerd. Omdat de Generaal vrijwel volledig mechanisch was, kon hij overleven in de ruimte, waarna hij een haak die aan zijn arm bevestigd was gebruikte om terug aan boord van het schip te komen en zo te vluchten met één van de ontsnappingscapsules.

Hierna slaagde de Generaal erin aan boord van zijn Sheathipede-class shuttle te geraken, waarna hij koers zette naar de recent overwonnen planeet Utapau in de Buitenring, waar de Separatistische Raad momenteel verborgen werd gehouden. Door de dood van Graaf Dooku werd Grievous het nieuwe staatshoofd van de Bond, en, nadat hij bevel had gekregen van Dooku's meester, Darth Sidious, verplaatste hij de Separatistische Raad naar de planeet Mustafar, terwijl hij zelf op Utapau bleef. Doordat Nute Gunray en de andere Separatistenleiders vertrouwen hadden in Grievous' leiderstalent, waren ze bereid zijn bevelen op te volgen.

[bewerken] Dood van de Generaal
"Leger of niet, je moet realiseren...dat je gedoemd bent."
Grievous tegen Obi-Wan Kenobi tijdens de Slag om Utapau
Uiteindelijk slaagde Generaal Kenobi erin op Utapau te geraken en met Grievous te duelleren. Omdat hij nog steeds zwak was van zijn 'ontmoeting' met Windu, gebruikte hij direct zijn vier armen - iets wat hij normaal gesproken poogde geheim te houden. Ondanks zijn uitstekende reflexen kon hij Kenobi niet tegenhouden twee van zijn vier armen af te hakken voordat Klooncommandant Cody en zijn kloontroepen arriveerden.

Grievous maakte hiervan gebruik om in zijn Wheel Bike te geraken en te vluchten, achternagezeten door Kenobi op een Varactyl-hagedis genaamd Boga. Na een wilde achtervolging raakte Generaal Kenobi verwikkeld in een hevig lijf-aan-lijf-gevecht met Grievous, waarin de Droidgeneraal duidelijk superieur was aan de Jedi-Meester. Kenobi viel van het platform waarop ze vochten, maar slaagde erin de rand vast te grijpen voordat hij in de put onder hem viel. Dit gevecht had echter wel iets opgeleverd; Kenobi had namelijk Grievous' borstplaten opengerukt waardoor de kwetsbare organen van de Generaal zichtbaar waren. Met behulp van de Kracht trok de Jedi-Meester Grievous' blaster naar zijn vrije hand. Zonder erbij na te denken vuurde Kenobi op de kwetsbare organen van de Droidgeneraal, net op het moment dat deze van plan was hem af te maken. Grievous' organen vatten vlam, waardoor de Generaal van binnenuit vernietigd werd. Generaal Grievous, één van de grootste vijanden van de Jedi Orde ooit, was dood. Ondanks het verslaan van Grievous kon Obi-Wan Kenobi enige ironische teleurstelling niet onderdrukken en mompelde "wat onbeschaafd" in zichzelf, terwijl hij de blaster van Grievous wegwierp

Ki-Adi-Mundi (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Ki-Adi-Mundi.

Ki-Adi-Mundi gaat, wanneer het Cloneleger in werking is gezet, dienst doen als Jedigeneraal. Hij trekt met gespecialiseerde Clone Troopers naar de planeet Mygeeto, waar hij vecht tegen het leger van de Sith.

Wanneer Bevel 66 wordt gegeven door Darth Sidious beginnen de kloonsoldaten onder bevel van commandant Bacara op hem te schieten. Na een paar schoten te hebben afgeweerd met zijn lichtzwaard wordt Ki-Adi-Mundi alsnog geraakt door schoten en valt dood neer.

Aayla Secura (24 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Aayla Secura.

Aayla wordt vermoord op de planeet Felucia door de clones die Bevel 66 van Darth Sidious hadden gekregen.

Nute Gunray (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Nute Gunray.

De oorlog is niet echt aan Gunray besteed, die meer een handelaar dan een militair is. Nadat zowel Graaf Dooku als Generaal Grievous uit de weg geruimd zijn, is hij toch plotseling de leider van de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels. Sidious draagt hem op om het droid-leger te deactiveren en stuurt Darth Vader, zogenaamd om te onderhandelen over vrede. Vader vermoordt Gunray's mederaadsleden een voor een, en uiteindelijk Gunray zelf.

Senator Bail Organa (10 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Senator Bail Organa.

Senator Bail Organa is senatoor van de planeet Alderaan. Hij zag hoe Palpatine alsmaar meer macht naar zich toe begon te trekken naarmate de Clone Wars vorderden. Samen met een aantal senators vormde hij en Mon Mothma de Delegation of 2000. Deze organisatie zou de basis vormen voor de latere Rebellen. Toen Darth Sidious Bevel 66 gaf, wist Bail Organa hoe laat het was. Hij was getuige van de vernietiging en bezetting van de Jedi Tempel en kwam vervolgens Meester Yoda en Obi-Wan Kenobi te hulp.

Nadat het Galactische Keizerrijk officieel door Palpatine was uitgeroepen redde hij Meester Yoda en ontsnapten ze naar het Polis Massa Asteroïdenveld. Daar schonk senator Amidala het leven aan een tweeling. Deze kinderen - Luke & Leia - moesten in alle veiligheid opgroeien omdat ze de enige hoop waren om de vrede in het heelal te herstellen. Bail en zijn echtgenote, Koningin Breha, wilden altijd al een meisje adopteren en zo werd Leia de pleegdochter van Bail Organa.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • silverhand

    grievous!!!!
    klopt!!!!xD(yeah)_O_(hoera)(dance)

    8 jaar geleden
  • xniallerx1D

    obi-wan kenodi

    1 decennium geleden
  • HiIson

    Aayla Secura
    Coool, maar ik ga dood. :(

    1 decennium geleden
  • Perestrojka

    WAAH! MIJN NICHT HEEFT D'R KIND OBI GENOEMD!
    das naar Obi-Wan Kenobi!

    HELP!

    1 decennium geleden
  • TheJoker

    Nute Gunray.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?