Op wie lijk jij het meest uit Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi.

doe deze quzi en check op wie jij het meest lijkt uit Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi.

Mogelijke uitkomsten

Luke Skywalker (37 x uitgekomen)

jij lijkt het meest op Luke Skywalker.

Luke begint met de reddingsoperatie van Han Solo uit handen van Jabba de Hutt. Hierna keert Luke terug naar Dagobah om zijn training te hervatten. Luke krijgt te horen dat zijn vader, Anakin Skywalker, is verleid door de Duistere Kant en Darth Vader is geworden. Ook hoort hij dat prinses Leia zijn zuster is. Nadat Yoda heeft gezegd dat Luke de enige is die Darth Vader terug kan halen naar de Lichte Kant van The Force overlijdt Yoda.

Het keizerrijk is ondertussen begonnen met de bouw van een nieuwe Death Star in de nabijheid van de Bosmaan Endor. Op de gelijknamige maan van deze planeet is een energiecentrale gebouwd die een energieschild genereert en zal dus moeten worden uitgeschakeld voordat de Death Star aangevallen kan worden. Luke maakt in eerste instantie deel uit van het team dat deze taak op zich heeft genomen, maar omdat zijn aanwezigheid een gevaar kan opleveren, besluit hij zich over te geven aan de keizerlijke macht, maar niet voordat hij Leia heeft verteld dat zij broer en zus zijn en dat Darth Vader hun vader is.

Darth Vader brengt zijn zoon bij keizer Palpatine, oftewel Darth Sidious. De keizer probeert Luke over te halen naar de Duistere Kant en belooft hem van alles, als hij zijn vader verslaat in een duel tot de dood. Luke verwondt zijn vader wel, maar hij biedt weerstand tegen de keizer. Als de boze keizer zijn krachten loslaat op Luke, wordt deze door Darth Vader naar zijn dood geworpen in een diepe schacht. In de laatste minuten van zijn leven houdt Darth Vader op te bestaan en wordt hij weer Anakin Skywalker. Met een shuttle brengt Luke het lichaam van zijn vader naar Endor en cremeert het op een brandstapel. Tijdens de feestelijkheden ter viering van de overwinning op het keizerrijk, ziet Luke de geesten van Yoda, Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker.

Han Solo (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Han Solo.

Hij wordt bevrijd door zijn vrienden uit de handen van Jabba de Hutt. Hierna wordt hij gepromoveerd tot Generaal bij de rebellen. Hij krijgt de opdracht het energieschild op de maan van Endor te vernietigen. Met hulp van de Ewoks weet hij de opdracht te vervullen. hierna trouwt Han met Leia en krijgen ze 3 kinderen: een tweeling, Jaina en Jacen, en Anakin.

the Emperor (15 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op the Emperor.

Hij verschijnt echter weer ten tonele, om persoonlijke supervisie te houden bij de bouw van de "Death Star II" die nog beter is dan de eerste. Ook heeft hij het plan om samen met Darth Vader diens zoon Luke Skywalker tot de Duistere Kant te verleiden. Tevens lijkt alles voorbereid op de geheime aanval van de rebellen, zodat zijn overwinning een feit lijkt. Als het tot een confrontatie met Luke komt speculeert hij op diens haat en brengt hem zo aan de rand van de Duistere Kant. Darth Vader doet er een schepje bovenop waardoor Palpatines overwinning niet ver meer lijkt, maar Luke houdt zichzelf nog net op tijd in. Hierop probeert Palpatine hem met zijn Krachtbliksem dood te martelen, maar plotseling keert Darth Vader zich van de Duistere Kant af om zijn zoon te redden, en doodt daarbij zijn meester.

Prinses Leia Organa (45 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Prinses Leia Organa.

Leia probeert Han Solo te redden, maar wordt hierbij gevangen en als slaaf vastgehouden door Jabba de Hutt. Zij en Han Solo worden gered door Luke.

Bij de missie om de energiecentrale op Endor te vernietigen, raakt Leia de rest van de groep kwijt en raakt bevriend met de Ewoks. Haar diplomatieke vaardigheden helpen om de Ewoks te overtuigen van de noodzaak om de rebellen te helpen. Kort hierna krijgt ze van Luke te horen dat ze broer en zus zijn en dat Darth Vader hun vader is.

Tijdens de gevechten bij de energiecentrale, raakt Leia lichtgewond. Ze geeft blijk ook gevoelig te zijn voor The Force wanneer ze haar broers aanwezigheid kan 'voelen'.

Leia trouwt met Han Solo en ze krijgen 3 kinderen: Jacen, Jaina en Anakin. Daar ze een kind van Anakin Skywalker is, kan ze ook De Kracht een beetje gebruiken. Derhalve leert ze in het Expanded Universe een lichtzwaard te hanteren.

Darth Vader (1 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Darth Vader.

Lukeuiteindelijk slaagt erin om zijn Vader weer op het goede pad te krijgen wanneer hij zelf bijna gedood wordt door een bliksem aanval van Darth Sidious. Omdat Darth Vader dit niet aan kan zien, grijpt hij zijn oude meester en gooit hem in een put die leidt naar de reactor van de Second Death Star. Door de bliksem die Darth Sidious opwekte, werd Vader zo erg verwondt(hij draag namelijk continu een metalen pak en metaal en bliksem gaan niet samen) dat hij niet veel later overleed in de armen van Luke.

Chewbacca (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Chewbacca.

Chewbacca helpt de rebellen bij de aanval op Endor.

Yoda (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Yoda.

Luke keert nog eenmaal terug naar Yoda, die inmiddels sterk verzwakt is door ouderdom. Yoda vertelt Luke dat zijn training is afgerond, maar dat hij pas een echte Jedi kan worden als hij zijn vader verslaat. Kort hierna sterft Yoda op 900-jarige leeftijd en wordt één met "De Kracht". Yoda’s dood is uniek voor een Star Warsfilm omdat hij het enige personage is dat een rustige, natuurlijke dood sterft. Aan het einde keert Yoda’s geest nog even terug, samen met de geesten van Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker

Obi-Wan Kenobi (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Obi-Wan Kenobi.

In gesprek met de geest van Obi-Wan Kenobi komt Luke erachter dat deze andere Skywalker niemand minder is dan Leia, zijn tweelingzus aan het einde is zijn geest er ook samen met Yoda en Anakin.

C-3PO (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op C-3PO.

C-3Po en R2 vallen in handen van Jabba de Hutt omdat Luke Skywalker ze als deel van een list om Han Solo vrij te krijgen cadeau geeft aan Jabba de Hutt. Deze maakt ook gebruik van C-3PO's protocolcapaciteiten, en zo wordt C-3PO de persoonlijke vertaler van Jabba de Hutt, die echter niet altijd even blij is met zijn vertalingen.

Na de reddingsactie worden ze weer meegenomen door de rebellen en in Return of the Jedi gaan ze mee naar de maan Endor. Hier wordt C-3PO door de Ewoks als een god aanbeden, waarmee hij ze zover krijgt dat ze de rebellen helpen het schild van de Death Star uit te schakelen. Tijdens de gevechten lokt hij wat Stormtroopers naar zich toe die vervolgens in een hinderlaag trappen, waarna de Ewoks hun aanval inzetten. Hierdoor lukt het de rebellen alsnog het schild uit te schakelen, wat het einde van de Death Star inluidt.

Na de val van het keizerrijk bleef C-3PO bij de Solofamilie, en vergezelde hen op nog vele missies

R2-D2 (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op R2-D2

R2 gaat met Lukje naar Dagobah om Yoda te zoeken, vormt een cruciale rol in Luke’s plan om Jabba de Hutt te verslaan, en helpt de rebellen de schildgenerator van de tweede Death Star uit te schakelen.

Jabba de Hutt (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Jabba de Hutt

Jabba verschijnt wanneer Luke Skywalker en de rebellen een poging doen Han te bevrijden. Hij vangt R2-D2 en C-3PO als zijn robotdienaren, en maakt van Leia Organa een slavin. Eerst probeert hij Luke aan de Rancor te voeren, maar wanneer Luke dit monster verslaat geeft Jabba het bevel om Luke, Han en Chewbacca te laten executeren door ze in de put van de Sarlacc, een monster waarin slachtoffers gedurende duizend jaar langzaam verteerd worden, te gooien. Luke en co kunnen ontsnappen, en in de ontstane chaos wordt Jabba gewurgd door prinses Leia.

Boba Fett (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Boba Fett

Boba Fett al in het begin van de film wanneer Luke Skywalker Han Solo en de anderen redt.

Lando Calrissian (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Lando Calrissian

Lando Calrissian is degene die de tweede Death Star opblies

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • HiIson

    Luke Skywalker, alweer. :P
    Maar ik wil Wicket W. Warrick zijn, hij is mijn favoriete personage. *trekt pruillip*

    1 decennium geleden
  • Potterfan

    han solo

    1 decennium geleden
  • TheJoker

    the Emperor

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?