Op wie lijk jij het meest van Star wars?

Doe de quiz en kom te weten op wie jij het meest lijkt van Star wars.

Mogelijke uitkomsten

Anakin Skywalker (114 x uitgekomen)

Anakin is in potentie de grootste Jedi die ooit geleefd heeft maar zijn verhaal is zeer triest. Anakin Skywalker is de vader van die andere grote Jedi, Luke Skywalker. Anakin wordt Darth Vader wanneer hij zich bekeert tot de Duistere Kant van De Kracht.

Generaal Grievous (25 x uitgekomen)

Generaal Grievous was de leider van de separatistische droidlegers tijdens de kloonoorlogen, en, na de dood van count Dooku, het staatshoofd van de Bond van Onafhankelijke Zonnestelsels. Zijn lichaam was een fusie van een krachtige robotstructuur en een organisch brein, zenuwstelsel en organen. De enige zichtbare herinnering aan het feit dat hij levend was waren zijn gele ogen met een zwarte pupil.
Hij staat bekend als Jedi-Jager en verzamelaar van lichtzwaarden van gevallen Jedi. Waarschijnlijk doodde hij er meer dan tweeëndertig. Doordat hij twee zesvingerige mechanische voorarmen had, was hij in staat vier lichtzwaarden tegelijkertijd te gebruiken. Hij kon zelfs nog twee lichtzwaarden in zijn voeten houden, wat een totaal maakt van zes lichtzwaarden die hij allemaal tegelijk kon gebruiken. Elk van de genoemde ledematen kon aanvallen met ongeveer 3 slagen per seconde, wat een totaal maakt van 20 slagen, waardoor hij zowat iedere tegenstander onmiddellijk uitschakelde. Grievous reisde altijd beschermd door een eskader lijfwachten, gekend als MagnaGuards, die gewapend zijn met elektrostaven.

C-3P0 (3 x uitgekomen)

C-3PO is een goudkleurige humanoïde Protocoldroid (robot) met als taak het communiceren tussen verschillende wezens te verzorgen. Hiervoor spreekt hij meer dan zes miljoen verschillende talen, iets waar hij erg trots op is. Hij is een van de weinige karakters die in alle zes de Star Wars films voorkomt. Vrijwel altijd is hij in gezelschap van R2-D2, een andere droid. Met hun onderlinge gekibbel vormen de twee de vrolijke noot van de films.
C-3PO is qua persoonlijkheid een doetje dat eigenlijk niets moet hebben van de avonturen waar hij in verzeild raakt. Hij ziet vrijwel altijd alleen de negatieve kanten van dingen. Dit in tegenstelling tot R2-D2, die hem uiteindelijk altijd weet te overtuigen dingen te doen die hij eigenlijk niet wil, waardoor de twee in veel problemen verzeild raken. Dit zorgt ervoor dat C-3PO in praktisch elke film kapot gaat.C-3PO is gebouwd door Anakin Skywalker toen die nog maar een klein jochie was en met zijn moeder op Tatooine woonde. Hiervoor gebruikte Anakin onderdelen van oudere robots die hij op Tatooine vond. In The Phantom Menace is te zien dat C-3PO bijna klaar is. Alleen heeft hij in deze film nog geen volledige buitenkant waardoor zijn draden en schakelsystemen zichtbaar zijn. Zijn rol in deze film is nog maar klein daar hij op Tatooine blijft wanneer Anakin met Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn meegaat.
In Attack of the Clones is C-3PO al wat completer. Hij heeft nu een zilverkleurige buitenkant. Toen Anakin, nu een Padawan onder training van Obi-Wan, terugkeerde naar Tatooine om zijn moeder te redden van een groep zandmensen, nam hij C-3PO mee. C-3PO raakte tegen wil en dank betrokken bij de Battle of Geonosis. Hij was ook getuige van het geheime huwelijk tussen Anakin en Padmé.
In Revenge of the Sith blijkt dat C-3PO diende als protocoldroid voor senator Amidala tijdens de kloonoorlogen. C-3PO was er uiteindelijk getuige van hoe zijn schepper, Anakin, overliep naar de Duistere Kant en Darth Vader werd. Na de geboorte van Luke en Leia werd besloten deze informatie uit het geheugen van C-3PO en zijn beste vriend R2-D2 te wissen.
In de animatieserie Star Wars: Droids is te zien dat in de jaren erop C-3PO en R2-D2 het heelal doorkruisen en verschillende meesters dienen.
In A New Hope is C-3PO lid van de Rebellen, en moet hij samen met R2-D2 een bericht naar Ben Kenobi brengen die op Tatooine woont. Hij herkent deze planeet en de naam Skywalker niet daar zijn geheugen gewist is. Hij ontmoet ook Luke Skywalker, die C-3PO’s nieuwe meester wordt. In de rest van de film raakt C-3PO tegen wil en dank betrokken bij de slag om de Death Star.
C-3PO vecht in de rest van de films met de rebellen mee. In Return of the Jedi vallen hij en R2 in handen van Jabba de Hutt omdat Luke Skywalker ze als deel van een list om Han Solo vrij te krijgen cadeau geeft aan Jabba de Hutt. Deze maakt ook gebruik van C-3PO's protocolcapaciteiten, en zo wordt C-3PO de persoonlijke vertaler van Jabba de Hutt, die echter niet altijd even blij is met zijn (correcte) vertalingen.
Na de reddingsactie worden ze weer meegenomen door de rebellen en in Return of the Jedi gaan ze mee naar de maan Endor. Hier wordt C-3PO door de Ewoks als een god aanbeden, waarmee hij ze zover krijgt dat ze de rebellen helpen het schild van de Death Star uit te schakelen. Tijdens de gevechten lokt hij wat Stormtroopers naar zich toe die vervolgens in een hinderlaag trappen, waarna de Ewoks hun aanval inzetten. Hierdoor lukt het de rebellen alsnog het schild uit te schakelen, wat het einde van de Death Star inluidt.

Chewbacca (22 x uitgekomen)

Chewbacca is de 200 jaar oude Wookiee co-piloot van de Millennium Falcon, het schip van Han Solo. Zowel tijdens de Clone Wars als tijdens de Civil War speelde deze machtige krijger een cruciale rol. Chewbacca staat het meest bekend als vaste partner van Han Solo, maar voor de twee elkaar leerden kennen vocht Chewbacca al mee aan de kant van de Jedi. In de Battle of Kashyyyk (te zien in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith) aan het einde van de kloonoorlogen hielp Chewbacca samen met Tarfful, Generaal Yoda om te ontsnappen aan de Clone Troopers, die op bevel van Darth Sidious zich tegen hun Jedigeneraals hadden gekeerd.
Ergens na deze slag probeerde Chewbacca een groep gevangen Wookieekinderen te bevrijden. Hierbij raakte hij zelf echter zwaar gewond. Han Solo, die toen nog luitenant was in dienst van het keizerlijke leger, weigerde de gewonde Wookiee te doden en hielp hem te ontsnappen. Volgens de levensleer van de Wookiee stond Chewbacca nu voor altijd in het krijt bij Han, en werd daarom zijn vaste partner. Han werd voor zijn daad ontslagen, en de twee werden hierna smokkelaars.
Hij en Han hielpen Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi naar Alderaan af te reizen, en vochten jarenlang mee met de rebellen tegen het bewind van Darth Sidious.
In het Star Wars Expanded Universe is te lezen dat Chewbacca uiteindelijk sneuvelt wanneer hij zijn leven opoffert om Han Solo en diens zoon Anakin Solo te redden van een botsing tussen de planeet Sernpidal en een van diens manen.

Dart Vader (83 x uitgekomen)

Darth Vader verschijnt voor het eerst in Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith. De jonge Anakin Skywalker wordt verleid tot de Duistere Kant van de Kracht en stapt over naar de Orde van de Sith, waarmee hij de Jedi verraadt. In zijn strijd om alle Jedi te vernietigen wordt hij bijgestaan door Kanselier Palpatine, ook bekend als Darth Sidious. Darth Vader is de rechterhand van de kwaadaardige Keizer Palpatine (Darth Sidious) en een wreed persoon. Hij is vooral te herkennen aan zijn donkere kostuum, zijn zware stem, en zijn enorme omvang.
Darth Vader was ooit de Jedi Anakin Skywalker, een mens. In de film Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) blijkt hij zelfs de biologische vader van Luke Skywalker te zijn. Darth Vader is in de drie prequelfilms nog Anakin Skywalker, maar in de derde film, Revenge of the Sith, wordt hij Darth Vader onder invloed van Darth Sidious. Anakin Skywalker werd Darth Vader omdat hij zijn vrouw en ongeboren kind (later blijkt dit een tweeling te zijn) wil redden van de dood. Darth Sidious beweerde dat door de Duistere Kant te gebruiken zelfs de dood overwonnen kan worden.
Na zijn omwenteling tot de Duistere Kant is er geen weg terug: hij wordt een slecht mens die zijn talent om de Kracht te gebruiken misbruikt voor zijn eigen plezier en nut en hij deinst zelfs niet ervoor terug om jonge kinderen, die later Jedi zouden kunnen worden, te vermoorden. In de vierde film is Grootmoff Tarkin nog de baas over hem, en kan hij niet doen wat hij wil. Maar na het gevecht om Yavin, waarin Grootmoff Tarkin sterft, kan niemand behalve de keizer Darth Vader nog controleren. Omdat er niemand meer is die baas over hem kan zijn, vermoordt hij iedereen die ook maar een fout maakt, ongeacht of ze schuld aan die fout hebben of niet.
Jaren later ontdekt Vaders zoon Luke de waarheid over zijn vader, en probeert Darth Vader te bevrijden van de Duistere Kant (hoewel de Jedi ervan uitgaan dat zoiets onmogelijk is). Uiteindelijk slaagt Luke hier toch in wanneer hij zelf bijna gedood wordt door een bliksem aanval van Darth Sidious. Omdat Darth Vader dit niet aan kan zien, grijpt hij zijn oude meester en gooit hem in een put die leidt naar de reactor van de Second Death Star. Door de bliksem die Darth Sidious opwekte, werd Vader zo erg verwond dat hij niet veel later overleed in de armen van Luke.

Count Dooku (7 x uitgekomen)

Eens was Dooku een begaafde Jedi die, zoals alle Jedi van zijn tijd, als kind werd getraind door Yoda. Op de leeftijd van dertien jaar werd hij de Padawan van Thame Cerulian. Cerulian leidde Dooku op tot een krachtige Jedi, gebruik makend van de krachten die hij in zijn Padawan had ontdekt.
Later, als een Jedimeester, werd Dooku de mentor van vele Padawans, zoals Qui-Gon Jinn en Komari Vosa. Gedurende de tijd dat hij lesgaf in de Jedi Tempel, ontwikkelde hij vele theorieën en lessen. Dooku's lessen werden echter niet door iedereen geaccepteerd.
In zijn latere jaren begon Dooku ervan overtuigd te raken dat de Uitverkorene een filosofisch aangelegd persoon met een goed inzicht zou zijn, met een sterk karakter en een enorme wilskracht en met - en misschien is dit het belangrijkste - het charisma en leiderschap om anderen te leiden. Raar genoeg kwam deze persoon volledig overeen met hemzelf; althans, dat dacht Dooku.
Dooku verliet de Jedi-orde omstreeks de slag om Naboo, met het geloof de Jedi een werktuig waren geworden in handen van de senaat, en nam weer zijn familiare titel van Graaf van Serenno aan. De rampzalige slag om Galidraan en de dood van zijn favoriete Padawan, Qui-Gon Jinn, zorgde ervoor dat hij zijn definitieve keuze maakte.
Dooku was vele jaren een Jedi geweest, en daarom werd een bronzen borstbeeld van hem geplaatst in de Jedi Archieven, samen met de rest van de Verloren Twintig, de enige Jedimeesters die er ooit voor gekozen hadden de Orde te verlaten.
Na enige tijd kwam Dooku in contact met Darth Sidious, een Sith Lord, die hem herdoopte tot Darth Tyranus en hem tot Sith maakte.
In Attack of the Clones is Graaf Dooku de leider van de Separatisten en volgt de bevelen van Darth Sidious op om sterrenstelsels over te halen zich bij de Seperatisten te voegen. Tijdens de Slag om Geonosis weet hij in een gevecht met Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker te ontsnappen met de plannen voor de Death Star door Anakin zijn arm eraf te hakken. Hij heeft voor zijn ontsnapping nog een gevecht met Yoda gehad, maar door een pilaar omver te gooien kon hij ontsnappen, doordat Yoda Obi-Wan en Anakin, die onder de pilaar dreigden te komen, redde door de pilaar in de lucht via De Kracht te verplaatsen.
In Revenge of the Sith gaat hij weer het gevecht aan tegen Anakin Skywalker. Hij verliest zijn beide armen en Anakin onthoofdt hem vervolgens.

Han Solo (21 x uitgekomen)

Solo is een klassieke vrijbuiter met een gouden hart. Een vrije ruimtejongen die aanvankelijk slechts op huurbasis wenste mee te vechten aan de zijde van Luke Skywalker en Prinses Leia. Hij staat tegenwoordig bekend als een van meest geliefde personages uit de films.
De beste verklaring voor het feit dat veel mensen sympathiseren met Han Solo is dat hij als een echt mens óverkomt. In zijn karakter worden goede menselijke eigenschappen als moed en kameraadschap gekoppeld aan enige zwakheden voor geld, vrouwelijk schoon en het soepeltjes met wetten en regels omgaan. Voor hij smokkelaar werd diende Han Solo in het keizerlijk leger. Op een dag moest hij een schip onderzoeken dat Wookieekinderen vervoerde, maar waarvan de bemanning door een volwassen Wookiee was verslagen. Deze Wookiee was Chewbacca. Han spaarde het leven van Chewbacca, wat hem zijn baan kostte. Hierna werden hij en Chewbacca smokkelaars.
Han Solo is voor het eerst te zien in Episode IV waar hij door Obi-Wan Kenobi en Luke Skywalker wordt ingehuurd. Samen met zijn co-piloot Chewbacca gaan ze op weg naar Alderaan. Als ze daar aankomen is Alderaan vernietigd door de Death Star. De Millennium Falcon wordt door trekstraal naar de Death Star getrokken, maar omdat Han Solo er geheime compartimenten in heeft gebouwd (voor smokkelwaar), weten ze in eerste instantie aan de Keizerlijke troepen te ontkomen. Als ze eenmaal prinses Leia hebben bevrijd vertrekken ze naar de planeet Yavin IV waar zich een rebellenbasis bevindt. De Death Star komt ook die kant op en de rebellen zetten de aanval in. Als Luke Skywalker op de hielen wordt gezeten door Darth Vader en twee TIE Fighters komt Han Solo te hulp en weet Luke te redden.
In Episode V is Han Solo gepromoveerd tot Kapitein. Op de planeet Hoth gaat hij op zoek naar Luke als deze niet van patrouille terugkomt naar de rebellenbasis. Als het Keizerrijk de basis heeft ontdekt, vlucht Han Solo samen met Chewbacca, Prinses Leia en C-3PO met de Millennium Falcon weg van het Keizerrijk. Door in een asteroïdengordel onder te duiken weet Han tijdelijk uit handen van Darth Vader te blijven. Helaas voor hem wordt hij toch door Darth Vader gevangen, ingevroren in carboniet en uitgeleverd aan Jabba de Hutt. In Episode VI wordt hij bevrijd door zijn vrienden en wordt hij gepromoveerd tot Generaal bij de rebellen. Hij krijgt de opdracht het energieschild op de maan van Endor te vernietigen. Met hulp van de Ewoks ( harige kleine beertjes) weet hij de opdracht te vervullen.
In de boeken die zich afspelen na Episode VI trouwt Han met Leia en krijgen ze 3 kinderen: een tweeling, Jaina en Jacen, en Anakin.

Leia Organa (135 x uitgekomen)

Leia en Luke worden geboren in Episode III, net nadat Keizer Palpatine de macht heeft gegrepen en het keizerrijk heeft gesticht. Hun vader, Anakin, is net overgestapt naar de Duistere Kant (Dark Side) en hun moeder overlijdt bij de bevalling.
Om Luke en Leia uit handen van de keizer te houden, wordt Luke ondergebracht bij hun oom en tante op de planeet Tatooine. Leia wordt geadopteerd door senator Bail Organa en zijn vrouw, die al langere tijd een kind wilden hebben.
Leia is niet op de hoogte van haar echte afkomst. Ze treedt in de voetsporen van haar pleegvader en belandt in de politiek. Als vertegenwoordiger van de planeet Alderaan wordt ze de jongste senator ooit in de keizerlijke senaat. Als senator voert ze een aantal diplomatieke hulpmissies uit die als dekmantel dienen voor bevoorradingsmissies van de rebellen die in opstand zijn tegen het keizerrijk. Op een van haar missies legt Leia de hand op plannen voor de Death Star, een machtig wapen van het keizerrijk. Haar pleegvader stuurt haar met deze plannen en de robots R2-D2 en C-3PO op zoektocht naar Obi-Wan Kenobi, een Jediridder die hun kan helpen in de strijd tegen het keizerrijk.
In Episode IV wordt verteld hoe Leia gevangen wordt genomen, terwijl ze deze missie uitvoert. Ze heeft nog net de kans om een boodschap door R2-D2 te laten opnemen en ze geeft de robots de opdracht om Obi-Wan Kenobi deze boodschap te bezorgen. Ondanks martelingen en de aanblik van haar planeet die wordt vernietigd door de Death Star, houdt Leia geheim waar ze de plannen heeft verstopt.
Ze wordt bevrijd door Luke Skywalker, Han Solo en Chewbacca, nog onwetend van het feit dat Luke haar broer is. Samen met de rebellen wordt de Death Star vernietigd.

In Episode V, wanneer de rebellen op de planeet Hoth worden aangevallen door het keizerlijk leger, neemt Leia het initiatief in de evacuatie van de basis. Samen met Han Solo en Chewbacca vlucht ze in de Millennium Falcon. Terwijl ze beschutting zoeken in een asteroïdengordel en daar het voertuig repareren worden Han en Leia verliefd op elkaar. Ze denken beschutting te vinden in de wolkenstad Bespin, maar worden verraden door Lando Calrissian, een vroegere vriend van Han Solo. Han Solo wordt gevangengenomen en uitgeleverd aan premiejager Boba Fett. Later bekeert Lando zich weer tot de rebellen en helpt Leia en Chewbacca met het redden van Luke Skywalker.
In Episode VI probeert Leia Han Solo te redden, maar wordt hierbij gevangen en als slaaf vastgehouden door Jabba de Hutt. Zij en Han Solo worden gered door Luke.
Bij de missie om de energiecentrale op Endor te vernietigen, raakt Leia de rest van de groep kwijt en raakt bevriend met de Ewoks. Haar diplomatieke vaardigheden helpen om de Ewoks te overtuigen van de noodzaak om de rebellen te helpen. Kort hierna krijgt ze van Luke te horen dat ze broer en zus zijn en dat Darth Vader hun vader is.
Tijdens de gevechten bij de energiecentrale, raakt Leia lichtgewond. Ze geeft blijk ook gevoelig te zijn voor De Kracht (The Force) wanneer ze haar broers aanwezigheid kan 'voelen'

Luke Skywalker (95 x uitgekomen)

Luke en Leia worden geboren in Episode III, net nadat Keizer Palpatine de macht heeft gegrepen en het keizerrijk heeft gesticht. Hun vader, Anakin, is net overgestapt naar de Duistere Kant (Dark Side) en hun moeder overlijdt bij de bevalling.
Om Luke en Leia uit handen van de keizer te houden, wordt Leia ondergebracht bij Bail Organa en zijn vrouw op de planeet Alderaan. Luke wordt bij zijn oom en tante, Owen en Beru Lars ondergebracht op de planeet Tatooine. Zijn pleegouders houden zijn verleden angstvallig stil, bang als zij zijn voor de vergaande macht van de keizer en zijn rechterhand, Darth Vader oftewel Anakin.
Luke komt terug als adolescent in Episode IV. Op de boerderij van zijn oom, houdt hij zich bezig met het leren overleven in de woestijn en het repareren van robots. Luke wil graag een spannend leven in plaats van het saaie leven op de boerderij en droomt van een opleiding tot piloot op de Rebel Academy. Zijn oom heeft hem echter nodig op de boerderij en Luke mag niet weg, terwijl zijn beste vriend, Biggs Darklighter, wel op weg gaat naar de Academy.
Er komt een grote verandering in zijn leven als zijn oom twee gebruikte robots aanschaft van Jawa-handelaren. De robots, met de identificaties R2-D2 en C-3PO zijn afkomstig van de rebellen en op de vlucht voor het keizerrijk. R2-D2 bevat een videoboodschap van prinses Leia. Luke, niet wetende dat het zijn zuster is, wil haar helpen en krijgt hierbij hulp van Obi-Wan Kenobi (Ben), samen met Yoda de laatste nog in leven zijnde Jediridders. Obi-Wan Kenobi is vroeger de leraar geweest van Anakin Skywalker.
Terwijl Luke met Ben en de robots op zoek gaat naar informatie, worden zijn oom en tante vermoord door de Keizerlijke troepen die op jacht zijn naar de robots. Ook vernielen zij de boerderij. Niets bindt Luke nu nog aan Tatooine en hij besluit met Ben mee te gaan. Deze leert hem de manieren van de Jedi ridders en om gebruik te maken van de De Kracht (The Force), de geheimzinnige kracht die de Jedi ridders gebruiken. Als zoon van Anakin is ook Luke krachtig in het gebruik van De Kracht, hoewel hij nog veel moet leren. Van Ben krijgt Luke zijn lichtzwaard.
Met behulp van de smokkelaars Han Solo en Chewbacca gaan ze in het ruimteschip Millennium Falcon op weg naar Alderaan om de robots terug te geven aan de rebellen. Zij ontdekken dat Alderaan is vernietigd door de Death Star, het machtigste wapen van het keizerrijk, en worden gevangengenomen. Luke ontdekt dat prinses Leia hier ook gevangen wordt gehouden en helpt haar ontsnappen. Bij de ontsnappingspoging wordt Obi-Wan Kenobi gedood door Darth Vader. Dit is al voorzien door Obi-Wan in episode III waarin hij al een toespeling hierop maakt.
Bij een grootschalige aanval op de 'Death Star' speelt Luke een grote rol door met behulp van 'De Kracht' dit gigantische wapen te vernietigen. Luke, Han Solo en Chewbacca worden onderscheiden door prinses Leia.
In Episode V zijn de rebellen gevlucht naar de planeet Hoth. Als ze worden ontdekt door het keizerrijk, moeten ze weer vluchten. Luke, samen met R2-D2, gaat er vandoor in een X-wing en reist naar de planeet Dagobah, die hem is genoemd door de geest van Obi-Wan Kenobi. Op deze planeet ontmoet hij Yoda, die hem probeert verder te onderwijzen als Jedi ridder.
Omdat hij zijn vrienden wil redden, breekt Luke de training af. Dit is onderdeel van een plan van Darth Vader om Luke voor de Duistere Kant te winnen. In een duel met lichtzwaarden verliest Luke een hand en komt hij erachter dat Darth Vader zijn echte vader is. Luke wordt gered door Leia, Chewbacca en Lando Calrissian, waarna hij bij de rebellenvloot wordt geopereerd en een kunsthand krijgt. Han Solo is ondertussen gevangengenomen door troepen van Darth Vader en uitgeleverd aan Jabba de Hutt door de premiejager Bobba Fett. Jabba is een voormalige opdrachtgever van Han, die voor hem als smokkelaar heeft gewerkt.
Episode VI begint met de reddingsoperatie van Han Solo uit handen van Jabba de Hutt. Hierna keert Luke terug naar Dagobah om zijn training te hervatten. Luke krijgt te horen dat zijn vader, Anakin Skywalker, is verleid door de Duistere Kant en Darth Vader is geworden. Ook hoort hij dat prinses Leia zijn zuster is. Nadat Yoda heeft gezegd dat Luke de enige is die Darth Vader terug kan halen naar de Lichte Kant van 'De Kracht', overlijdt Yoda.
Het keizerrijk is ondertussen begonnen met de bouw van een nieuwe Death Star in de nabijheid van de Bosmaan Endor. Op de gelijknamige maan van deze planeet is een energiecentrale gebouwd die een energieschild genereert en zal dus moeten worden uitgeschakeld voordat de Death Star aangevallen kan worden. Luke maakt in eerste instantie deel uit van het team dat deze taak op zich heeft genomen, maar omdat zijn aanwezigheid een gevaar kan opleveren, besluit hij zich over te geven aan de keizerlijke macht, maar niet voordat hij Leia heeft verteld dat zij broer en zus zijn en dat Darth Vader hun vader is.
Darth Vader brengt zijn zoon bij keizer Palpatine, oftewel Darth Sidious. De keizer probeert Luke over te halen naar de Duistere Kant en belooft hem van alles, als hij zijn vader verslaat in een duel tot de dood. Luke verwondt zijn vader wel, maar hij biedt weerstand tegen de keizer. Als de boze keizer zijn krachten loslaat op Luke, wordt deze door Darth Vader naar zijn dood geworpen in een diepe schacht. In de laatste minuten van zijn leven houdt Darth Vader op te bestaan en wordt hij weer Anakin Skywalker. Met een shuttle brengt Luke het lichaam van zijn vader naar Endor en cremeert het op een brandstapel. Tijdens de feestelijkheden ter viering van de overwinning op het keizerrijk, ziet Luke de geesten van Yoda, Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker. Daar eindigt het verhaal omtrent Luke in de films van George Lucas.

Mace Windu (30 x uitgekomen)

Mace Windu is één van de sterkste overblijvende Jedi in de jediraad. Hij is even sterk als Yoda wijs is. Voor de Jedi is hij hun belangrijkste vertegenwoordiger in de politiek. Mace Windu is een seniorlid van de raad, en heeft derhalve een zeer sterke positie. Alleen Yoda staat boven hem.
Zijn belangrijkste rol in de films was dat hij in Episode III Anakin Skywalker in de Jediraad toeliet, maar hem niet de titel Jedimeester gaf. Anakin voelde zich beledigd en nam afstand van de Jediraad. Hij ontdekte dat Palpatine een Sith Lord was en vertelde het aan Mace Windu. Mace Windu beloofde dat, als dit waar was, hij Anakin zou benoemen tot Jedimeester. Mace nam Kit Fisto, Agen Kolar en Saesee Tiin met zich mee, naar het kantoor van Palpatine.
Tiin, Kolar en Fisto werden al snel vermoord door de sterke Sithmeester. Mace Windu was echter een meester in de gevechtkunst. Met zijn zelfbedachte stijl (Vaapad) houdt hij stand. Na een lang intensief gevecht weet hij Palpatine's lichtzwaard uit zijn handen te schoppen en drijft de nu ontwapende Sith in een hoek. Palpatine probeert Mace Windu nog te doden met krachtbliksem, maar Mace Windu kaatst deze terug met zijn lichtzwaard. Op dat moment rent Anakin binnen. Nadat de Jedi en de Sith hem proberen te overtuigen van hun gelijk, zegt Anakin tegen Mace dat hij hem niet moet vermoorden; hij wil dat Palpatine blijft leven omdat hij hem mogelijk kan helpen zijn geliefde in leven te houden. Als Mace toch wil toesteken, haalt Anakin in een reflex zijn lichtzwaard tevoorschijn en hakt Mace een hand af. Onmiddellijk doodt Palpatine Mace met dodelijke bliksem.

Obi-Wan Kenobi (51 x uitgekomen)

Obi-Wan is een Jedi, een strijder in dienst van het goede, die het evenwicht tussen goed en kwaad probeert te herstellen.
In Episode I is hij nog een Padawan onder training van Jedimeester Qui-Gon Jinn. Deze heeft naast Obi-Wan nog een andere leerling, de jaren jongere Anakin Skywalker. Hij krijgt de rang van Jediridder wanneer Qui-Gon om het leven komt in een lichtzwaardgevecht met de slechte Darth Maul. Hierna besluit Obi-Wan Anakin alles bij te brengen wat hij weet.
In Episodes II en III blijkt Anakin in vele opzichten aanmerkelijk getalenteerder dan Obi-Wan. Anakin voelt zich daardoor al snel beperkt in zijn kunnen, doordat hij zo'n onvolleerd meester heeft. Wel vechten ze jarenlang samen in de kloonoorlogen. In Episode III slaagt Obi-Wan er uiteindelijk niet in om te voorkomen dat zijn leerling Anakin Skywalker overloopt naar de Duistere Kant. Spoedig daarna worden alle nog overgebleven Jedi's vervolgd en vermoord door de handlangers van de Duistere Kant van de Kracht. Slechts enkele Jediridders weten te ontkomen, maar alleen Obi-Wan en Yoda halen de tijd die zich afspeelt in Episode IV nog levend. Op de lavaplaneet Mustafar komt het tot een confrontatie van Anakin en Obi-Wan. Obi-Wan weet Anakin te verslaan en laat hem voor dood achter. Emperor Palpatine 'redt' Anakin en laat hem 'repareren' met een pak en bionische armen en benen. Vanaf nu heeft Anakin het kenmerkende uiterlijk van Darth Vader.
Jaren later, in Episode IV, treft Obi-Wan Kenobi de jonge Luke Skywalker in een onherbergzaam gebied op Tatooine. Sinds de macht over de Republiek in handen is van de Duistere Kant, heeft Obi-Wan de moed opgegeven en houdt hij zich schuil. Luke Skywalker weet hem echter te overtuigen om de wapens weer op te nemen, en mee te vechten tegen het Kwaad dat het sterrenstelsel beheerst. Obi-Wan sterft uiteindelijk eervol in de strijd, door het lichtzwaard van Darth Vader. Hij blijft echter aanwezig als een soort geest, indachtig zijn beroemde zegswijze: "If you strike me down, I shall become more powerful than you can possibly imagine".

Padmé Amidala (39 x uitgekomen)

Gedurende de handelsoorlog van Naboo, proberen de Neimoidians om Amidala een overeenkomst te laten tekenen om illegale activiteiten legaal te maken. Zij weigert en wordt gevangengenomen. Ze wordt bevrijd door Jedi-ambassadeurs die haar meenemen naar Coruscant waar ze wordt bijgestaan door Senator Palpatine.
Op Coruscant leert Amidala de inefficiëntie van galactische politiek. Op advies van Senator Palpatine, dient Amidala een motie van wantrouwen in tegen Supreme Kanselier Valorum. Senator Palpatine krijgt zo de gelegenheid om diens functie over te nemen.
Ze heeft genoeg van de senaat, en keert terug naar Naboo. Met hulp van de inheemse Gungans wordt de hoofdstad van Naboo bevrijd. Tijdens deze strijd, infiltreert Amidala haar eigen paleis en dwingt de Neimoidiaanse onderkoning Nute Gunray tot overgave. De Neimoidians, zonder hun verslagen legers, gaven zich over.
Tijdens haar regeerperiode heeft koningin Amidala de beschikking over adviseurs en hulpjes voor de dagelijkse werkzaamheden. Het meest belangrijk voor Amidala zijn haar dienstmaagden: Saché, Yané, Rabé en Eirtaé. Naast het helpen met haar jurken, haardracht en make-up, zijn de dienstmaagden getraind in zelfverdediging. Indien er gevaar dreigt, gedraagt Amidala zich als één van de dienstmaagden onder haar minder formele naam Padmé en wordt haar rol als koningin overgenomen door Sabé.
Op het einde van haar termijn, treedt Amidala af als koningin, zoals zij verplicht is volgens de grondwet. Zij was zo populair geworden als koningin dat het volk met gemak voor had gestemd als er een amendement was ingediend om haar termijn te verlengen. Hoewel ze het volste recht heeft om te genieten van haar pensioen, blijft Amidala zich inzetten voor de overheid. Op verzoek van de nieuwe koningin, Jamillia, wordt Amidala benoemd tot Senator of Naboo, waarmee ze de voormalige baan van Palpatine overneemt. Wars van politiek is zij een lichtpunt van redelijkheid en rationaliteit in een steeds meer opgebroken senaat.
Met de opkomst van een separatistenbeweging die de stabiliteit van de Galactische Republiek bedreigen, is Amidala één van de weinigen die tot een vreedzame oplossing proberen te komen. Onruststokende senatoren proberen een leger op de been te brengen om de Galactische Republiek te beschermen, maar Amidala leidt de oppositie tegen dit plan (Military Creation Act). Zij is van mening dat zo'n plan onherroepelijk zal leiden tot geweld tegen de separatisten.
Op de stemdag voor het Military Creation Act, wordt een aanslag gepleegd op Amidala's ruimteschip. Bij de landing op Coruscant explodeert haar schip. Amidala denkt dat Graaf Dooku achter de aanslag is. Deze gedachte is onjuist, het is een oude vijand, Nute Gunray, hoewel dit pas later wordt ontdekt.
Op bevel van Palpatine, krijgt Amidala bescherming van de Jediridders. Zo komt Amidala wederom in contact met Obi-Wan Kenobi en zijn leerling Anakin Skywalker, die ze in geen tien jaar heeft gezien. Een tweede aanslag op het leven van Amidala bewijst hoe noodzakelijk de bescherming is.
Terwijl de Jedi onderzoek doen naar de aanvallen op Amidala, zoekt ze haar toevlucht tot het merengebied van Naboo. Anakin blijft bij haar om haar te beschermen en hun diepe vriendschap groeit uit tot liefde. De liefde is voor beiden verboden. Volgens de Jedicode is het niet toegestaan om een romantische relatie te hebben en Padmé moet zich richten op haar carrière. Ondanks hun sterke gevoelens is het Padmé die hier weerstand aan kan bieden.
Omdat Anakin wordt geplaagd door nachtmerries over zijn moeder, Shmi Skywalker, gaan Anakin en Padmé naar de planeet Tatooine. Anakin vindt zijn moeder kort voordat zij overlijdt. Hij neemt wraak op haar moordenaars. Omdat wraak nemen niet mag van de Jedicode schaamt Anakin zich diep en hij wordt opgevangen door Padmé.
Kort hierna moeten Anakin en Padmé op weg naar Geonosis om Obi-Wan te redden van de separatistenbeweging. Padmé hoopt dat ze haar diplomatieke vaardigheden kan gebruiken, maar zij en Anakin worden gevangengenomen en veroordeeld tot executie wegens spionage. Vlak voor de executie verklaart Padmé haar liefde voor Anakin.
Samen met Obi-Wan en Anakin wordt Padmé vastgebonden in een groten arena waarna drie beesten op hun worden losgelaten. Gezamenlijk vechten ze tegen de beesten en worden hier in bijgestaan door versterking van de Jediridders met het kloonleger. Hoewel Padmé in eerste instantie tegen dit leger was, vecht zij nu gezamenlijk met het kloonleger tegen de droid forces van de separatistenbeweging.
Na de strijd van Geonosis, begeleidt Anakin Padmé terug naar Naboo. Op dezelfde plek waar hun verboden liefde tot bloei kwam, trouwen de twee in het geheim. Alleen C-3PO en R2-D2 zijn hierbij aanwezig.
Amidala blijft dienen in de senaat, hoewel ze vaak is afgeleid door de carrière van haar man, een feit dat nog steeds niet bekend is. Anakin wordt een ware oorlogsheld die bekend is in de hele republiek. Ze zien elkaar heel weinig en vaak maar heel kort, omdat de oorlog zich voornamelijk afspeelt in de Outer Rim, ver van Coruscant. Wanneer de gevechten bij de Outer Rim stoppen, heeft Padmé groot nieuws voor Anakin, hij wordt vader.
Helaas voor Amidala, moet zij lijdzaam toezien hoe Anakin van haar vervreemdt, terwijl hij meer en meer onder de invloed komt van Palpatine. Palpatine blijkt Darth Sidious te zijn, die er in is geslaagd om Anakin over te halen naar de Duistere Kant. Het komt zelfs zo ver dat Anakin probeert om Padmé te wurgen, maar hier wordt door Obi-Wan een stokje voor gestoken. Obi-Wan ziet erop toe dat Padmé in veiligheid wordt gebracht.
Bij de geboorte van haar kinderen overlijdt Padmé. De tweeling wordt door haar Luke en Leia genoemd. Om de kinderen te beschermen tegen hun vader en de Duistere Kant, wordt Luke ondergebracht bij zijn oom op Tatooine en Leia wordt geadopteerd door Bail Organa en zijn vrouw.

Palpatine/ Darth Sidious (8 x uitgekomen)

Evenals in het geval van Yoda zijn weinig kenmerken rond het karakter van Palpatine onthuld. In 55 BBY werd Palpatine gekozen tot senator voor Naboo. Tot ieders verbazing wordt Palpatine razend populair op Naboo. Hij heeft goede contacten met belangrijke kopstukken van het leger, de bevolking en de Jediraad. Hij is een erg slim politicus en hij wordt een geliefd senator in de Galactische Senaat.

Hoe hij een Sith Lord geworden is blijft onduidelijk, maar vast staat dat Darth Plagueis de meester van Darth Sidious was. Na eeuwen van gevechten die de Sith tegen elkaar en de Jedi voerden, was Plagueis de enige overlevende Sith. De Jedi zegevierden en waren zich er niet van bewust dat er nog een sterke Sith in leven was. Darth Plagueis werd oud in de schaduwen, altijd verborgen voor Jedi. Hij werd zelfs zo oud dat toen de Sith zich weer lieten zien, alle Jedi van zijn tijd al dood waren (mogelijk met Yoda als uitzondering). Terwijl de Jedi verzwakten zonder hun oude vijanden, werd Plagueis sterker en trainde hij zijn eigen leerling, Sidious. Hij werd enorm machtig en verdiepte zich steeds meer in zijn grootste passie: leven beheersen. Hij werd zelfs zo machtig dat hij kon voorkomen dat zijn geliefden zouden sterven. Echter, Sidious keek hier met wantrouwen tegen aan. Hij was bang dat Plagueis leven zou kunnen maken, en een leerling zou creëren die sterker was dan hijzelf. Uit angst doodde Sidious zijn meester in zijn slaap, waarna hij zichzelf meester mocht noemen. Hij begon meteen met de intensieve training van Darth Maul, die hij al een tijdje klaarhield, verborgen voor zijn meester. Sidious hield zich wel aan de les die de Sith eeuwen geleden hadden geleerd: er kunnen maar twee Sith zijn, een meester en een leerling, om te voorkomen dat de Sith oorlog tegen elkaar zouden voeren.

Palpatines politieke groei begint tijdens de handelsblokkade tegen de planeet Naboo. Op aandringen van de duistere Sith Lord, Darth Sidious, zijn de leden van de Handelsfederatie de vredelievende planeet binnengevallen en hebben de controle overgenomen. Koningin Amidala weet te vluchten naar de hoofdplaneet van de Galactische Republiek, Coruscant, waar ze samen met Senator Palpatine de belangen van haar planeet zou verdedigen.

In de Senaat heeft men weinig oor naar de gebeurtenissen op Naboo, en dreigt alles in bureaucratisch gedoe te verzanden. Op aanraden van Palpatine brengt koningin Amidala een motie van wantrouwen in tegen de huidige grootkanselier Valorum, die door Palpatine als corrupt en zwak wordt omschreven. Deze motie wordt in de Senaat al gauw gesteund door andere senatoren en Palpatine wordt gekozen als één van de drie kandidaten om kanselier Valorum op te volgen.

Door zijn charisma, maar vooral door de vele sympathiestemmen vanwege de blokkade van zijn thuisplaneet, wordt Palpatine uiteindelijk de nieuwe grootkanselier van de Galactische Republiek. Op de festiviteiten voor de bevrijding van Naboo wordt Palpatine voor het eerst als grootkanselier aangesproken en maakt hij een eerste kennismaking met Anakin Skywalker, een veelbelovende Jedi met uitzonderlijke inzichten in de Kracht. Hij belooft Anakins carrière met grote interesse te volgen.

Kanselier Palpatine belooft de Republiek vrede en voorspoed te brengen, met de hulp van koningin Amidala.

Tien jaar is voorbijgegaan en de politieke toestand in de Galactische Republiek is er niet beter op geworden. Een separatistenbeweging onder leiding van een mysterieuze ex-Jedi Graaf Dooku heeft veel zonnestelsels kunnen overtuigen zich van de Republiek af te scheiden.

Door die woelige politieke toestand bezet Palpatine nog steeds de functie van grootkanselier, hoewel zijn laatste termijn reeds jaren voorbij is. In de Senaat groeit het verlangen om een leger te creëren tegen de separatisten, aangezien de Jedi te weinig macht lijken te hebben om de Republiek te verdedigen. Palpatine blijft, zo laat hij het schijnen, echter geloven in vredelievende onderhandelingen en staat weigerachtig tegenover geweld.

In die woelige tijden ontstaat echter een sterke vriendschap tussen Jedi Anakin Skywalker en Palpatine. Palpatine is voor Anakin een vaderfiguur aan wie hij veel kan toevertrouwen wat niet altijd even gemakkelijk kan bij de Jedi. Palpatine adviseert Anakin vaak om zijn gevoel te volgen, zodat hij later ongetwijfeld de sterkste Jedi ooit zal worden.

Ondertussen wordt er een geheim kloonleger ontdekt door JediMeester Obi-Wan Kenobi. Dit leger is bestemd voor de Republiek. Gedurende zijn verdere inspectie van de planeet Geonosis komt Obi-Wan te weten dat de separatisten een leger aan het vormen zijn om de Republiek aan te vallen.

Als het nieuws de Galactische Senaat bereikt, is er paniek alom. De noodzaak van een leger is groter dan tevoren en dit geheime kloonleger zou heel erg handig kunnen zijn. Om de besluiteloosheid van de Senaat te vermijden wordt besloten aan kanselier Palpatine noodvolmachten (Emergency Powers) te geven, waardoor hij dit leger met één amendement zal kunnen goedkeuren. Nog nooit had een kanselier zoveel macht in handen.

Zo ontstaan uiteindelijk op de planeet Geonosis de legendarische Kloonoorlogen: de Jedi, ondersteund door het kloonleger van de Republiek tegen het droidleger van de Separatisten. De eerste veldslag levert een overwinning voor de Republiek op, hoewel de Jedi enorme verliezen lijden. Bovendien weet Graaf Dooku, de separatistenleider, te ontsnappen uit de handen van de Jedi.

Wat de Jedi en Senatoren echter niet weten is dat Graaf Dooku de nieuwe Sithleerling was van Darth Sidious, die opnieuw achter de schermen opereert. Ook is voor de Republiek onbekend dat de twee Siths achter de creatie van het klonenleger steken. De Jedi weten wel van het bestaan van een zekere Darth Sidious, maar weten nog steeds niets over zijn echte identiteit. Deze situatie zal blijven duren tot het einde van de kloonoorlog.

"Power!!! Unlimited Power!!!

Palpatine terwijl hij Mace Windu vernietigt met Krachtbliksem

Palpatine is nog steeds de leider van de Republiek van het Melkwegstelsel als de Kloonoorlogen beginnen, en na de val van de Republiek wordt hij de Keizer (The Emperor). Uiteindelijk wordt het duidelijk dat Palpatine eigenlijk Darth Sidious is; een Sith Lord met immense krachten en een gigantische machtsbasis.

In Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith, wanneer de Kloonoorlogen in volle gang zijn, wil Palpatine een nieuwe leerling opleiden tot Sith. Hij heeft Anakin Skywalker gekozen en probeert om Anakin naar de Duistere Kant over te laten lopen. Hij liegt tegen Anakin over de Jediraad om hem te overtuigen. Dit zorgt er mede voor dat Anakin zich uiteindelijk tegen de Jedi keert. Eveneens vertelt Palpatine dat hij een manier heeft gevonden om Anakins vrouw, Padmé Amidala, van de dood te redden die Anakin in visioenen had gezien. Op den duur vertelt hij Anakin zelfs dat hij een Sith is, waarop Anakin dit gaat melden aan Jedimeester Mace Windu.

Wanneer Jedimeester Windu met nog drie andere Jedi Palpatine komt arresteren, valt Palpatine hen aan. Palpatine rekent snel met Windu's mede-Jedi af, maar heeft meer moeite met de Jedimeester zelf. Door middel van De Kracht vuurt hij bliksemstralen naar Mace Windu af, maar Windu gebruikt zijn lichtzwaard om deze af te weren. De bliksemstralen spatten tegen het gezicht van Palpatine aan, waardoor dit ernstig misvormd wordt. Palpatine weet dat Anakin zal komen, daarom verliest hij het duel opzettelijk. Windu wil hem net de genadeklap geven als Anakin binnenkomt. Palpatine smeekt Anakin om hulp en herinnert hem eraan dat hij de kracht heeft om Padmé te redden. Anakin weerhoudt Windu ervan Palpatine te doden, door de diens arm af te snijden met zijn lichtzwaard. Palpatine laat hierop zien dat hij maar deed alsof en vuurt opnieuw bliksemstralen af naar Windu. Door de schok wordt Jedimeester Windu uit het raam geschoten en sterft hij. Anakin sluit zich nu aan bij Palpatine/Darth Sidious, zolang deze hem maar helpt om Padmé te redden. Palpatine/Darth Sidious laat dan doorschemeren dat hij het geheim om Padmé te redden helemaal niet heeft maar dat ze er samen wel achter zullen komen. Hij geeft Anakin de Sithnaam Darth Vader en beveelt hem dan alle Jedi in de Jedi Tempel te vermoorden.

Na de mislukte "Staatsgreep", zoals hij het zelf noemt, verandert hij de Republiek in het eerste Galactische Keizerrijk (Galactic Empire), met hemzelf als de grote leider, de Keizer. Dit principe heet de Nieuwe Orde. In zijn eerste uren als Keizer laat Darth Sidious Bevel 66 door de kloonlegers uitvoeren. Heel veel Jedi worden vermoord door de klonen. Yoda en Obi-Wan Kenobi overleven de genocide. Darth Sidious stuurt Darth Vader achter de overgebleven leiders van de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels aan, die hij moet ombrengen.

Yoda en Obi-Wan, samen op Coruscant gekomen, breken in, in de door klonen verzegelde en bewaakte Jedi Tempel. Ze zien de honderden lijken, ook van jonge padawans. Dan ontdekt Yoda dat er een Sith in de Tempel is geweest. Ze spreken af dat ze beide een Sith aanvallen en daarna weer samenkomen. Yoda duelleert met Palpatine in de Galactische Senaat. Palpatine wint het gevecht en Yoda moet vluchten. Obi-Wan Kenobi gaat achter Darth Vader aan. Obi-Wan Kenobi doodt Darth Vader niet, maar laat hem achter aan een lavastroom. Door de hitte verbrandt Darth Vader.

Na de twee gevechten komt Darth Sidious met een shuttle naar Darth Vader. Hij roept een medische capsule en neemt hem mee. Darth Vader wordt verder verzorgd en door Darth Sidious van de dood gered door de transformatie in een halve machine, die de bekende look is van Darth Vader. Sidious vond het wel handig om Anakin om te bouwen, want hij wist dat op een dag Anakin vele malen sterker zou zijn dan hij. Dus in deze vorm kan hij niet zijn optimale krachten gebruiken want anders zou zijn pak verbranden en hij sterven.

19 jaar nadat de Republiek werd omgevormd tot een keizerrijk, wordt de Galactische Senaat door de Keizer ontbonden. De laatste overblijfselen van de oude Republiek zijn definitief verdwenen. Dit krijgt de kijker overigens niet te zien. Er wordt enkel over gesproken in de film.

Palpatine heeft in deze film een korte rol (hier werd hij oorspronkelijk nog niet door Ian McDarmid gespeeld, dat is bij de digitale herbewerkingen in 2005 pas veranderd), waarin hij een gesprek voert met Darth Vader. Beiden zijn op de hoogte van het bestaan van Luke Skywalker. Darth Vader wil heimelijk met zijn zoon samenspannen tegen de Keizer, maar in feite heeft deze hem allang door.

"So be it, Jedi"


In "Return of the Jedi" verschijnt hij echter weer ten tonele, om persoonlijke supervisie te houden bij de bouw van de "Death Star II" die nog beter is dan de eerste. Ook heeft hij het plan om samen met Darth Vader diens zoon Luke Skywalker tot de Duistere Kant te verleiden. Tevens lijkt alles voorbereid op de geheime aanval van de rebellen, zodat zijn overwinning een feit lijkt. Als het tot een confrontatie met Luke komt speculeert hij op diens haat en brengt hem zo aan de rand van de Duistere Kant. Darth Vader doet er een schepje bovenop waardoor Palpatines overwinning niet ver meer lijkt, maar Luke houdt zichzelf nog net op tijd in. Hierop probeert Palpatine hem met zijn Krachtbliksem dood te martelen, maar plotseling keert Darth Vader zich van de Duistere Kant af om zijn zoon te redden, en doodt daarbij zijn meester. Luke ontsnapt met het lichaam van zijn vader die sterft aan zijn verwondingen.
Uit latere verhalen blijkt dat Palpatine voorbereid was op zijn dood, of al dan niet probeerde eeuwig te leven. Hij beschikte al over de truc om de geest van een dode persoon in een kloon van die persoon te plaatsen. Zodoende kon hij Bevel Lemelisk, de ontwerper van de "Death Star" vaak genoeg executeren. Ook had hij klonen van zichzelf klaar staan, maar uiteindelijk werd de laatste toch vernietigd waarna Palpatine definitief verslagen werd.
Er bestaan veel meningsverschillen over de misvorming van Palpatines gezicht. Het lijkt in Revenge of the Sith op het eerste gezicht zo dat Palpatine misvormd wordt door de bliksemschichten die hij in zijn gezicht krijgt. Daar staat echter tegenover dat hij in Return of the Jedi Luke Skywalker martelt met deze bliksem, zonder dat er iets aan Luke te zien is. Sommigen menen daarom dat de ware toedracht van de misvorming anders ligt. Een mogelijkheid is dat Palpatine al die jaren met behulp van De Kracht zijn ware gezicht verborg, zodat hij charismatischer leek, wat bij zijn manipulaties meer van pas kwam. In het gevecht zou hij de concentratie over deze verandering verloren zijn, waarna hij het ofwel niet kon herstellen, dan wel dit niet meer nodig vond nu hij eenmaal Keizer was. Een andere suggestie wil dat Palpatines gezicht lelijk en boosaardig werd omdat hij op dat moment niet alleen veel pijn te verduren kreeg, maar ook enorm diep in de Duistere Kant tastte, in de hoop Mace Windu te kunnen verslaan. Sommigen suggereren zelfs dat hij zijn gezicht bewust vervormde om zo zwakker te lijken in de ogen van Anakin.

Yoda (14 x uitgekomen)

Yoda was ooit een Senior Member (een soort van 'oudste') van de Jediraad, een titel en rang die maar door twee Jedi's tegelijkertijd kan worden gedeeld. Yoda behoort tot de Tridactyl soort. Er is er niet veel bekend over Yoda’s leven van voor episode I.
Aan het begin van de saga, ten tijde van de episodes I, II en III, was Yoda Senior member samen met Mace Windu. Mace richtte zich meer op de politieke vlakken van de Jediraad, terwijl Yoda zich bezig hield met het trainen van toekomstige Jedi. Yoda traint vooral veel van de jonge Jedi in de Jedi Tempel voordat ze worden toegewezen aan een andere meester.
Hoewel Yoda werd gezien als strenge meester, hielden al zijn studenten van hem en hadden ze veel respect voor zijn manier van leven en voor zijn idealen. Yoda heeft aan het begin van episode I bijna alle op dat moment aanwezige Jedi getraind.

Qui-Gon Ginn (135 x uitgekomen)

Qui-Gon Jinn was mogelijk de sterkste Jedi ooit. Hij behoort in elk geval tot de top 10 van sterkste Jedi's uit de geschiedenis. Hij heeft echter heel andere ideeën dan de meeste andere Jedimeesters. Zo focust hij niet te veel op de toekomst, maar geniet van het moment. Dit is volgens hem de enige manier om werkelijk De Kracht (The Force) te kunnen gebruiken. Hoewel andere Jedi hem respecteren, twijfelen ze vaak aan zijn onorthodoxe geloof. Dat is ook de reden dat Qui-Gon Jinn ondanks zijn reputatie als jedimeester geen lid is van de Jediraad. In Episode I is Qui-Gon Jinn de mentor van Obi-Wan Kenobi. Samen worden ze naar Naboo gestuurd om een politieke crisis op te lossen. Na op Naboo te zijn aangevallen door battle droids, landen Qui-Gon Jinn, Obi-Wan, Jar Jar Binks en Padmé Amidala op Tatooine. Hier ontdekt Qui-Gon Jinn de jonge Anakin Skywalker. Hij bevrijdt hem uit zijn positie als slaaf middels een weddenschap met Anakins meester, Watto, en neemt hem mee naar de Jedi Tempel bij de Jediraad om daar de opleiding van de jongen te bespreken. Volgens Qui-Gon is Anakin namelijk de uitverkorene waarover Jedilegendes spreken. De raad weigert aanvankelijk Anakin op te laten leiden, ondanks Qui-Gon Jinn's aandringen.
Wanneer Qui-Gon gedood wordt door de Sith genaamd Darth Maul, neemt Qui-Gon's leerling Obi-Wan Kenobi de training over.
In de climax van de eerste film vechten Qui-Gon Jinn en Obi-Wan tegen Darth Maul. Wanneer Obi-Wan van het gevecht wordt gescheiden, kan Darth Maul de overhand krijgen en doodt Qui-Gon Jinn. Hier eindigt Qui-Gon’s rol in de films echter niet. Als een van de eerste Jedi wordt hij een Force Ghost: een geestverschijning door middel van de kracht. Hij ziet erop toe dat Anakin toch wordt opgeleid. Tevens leert hij later Yoda en Obi-Wan hoe ze eventueel na hun dood volkomen fysiek één kunnen worden met de De Kracht, en zelf als geesten weer kunnen verschijnen.

Jar Jar Binks (0 x uitgekomen)

Met name in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, de eerste van de nieuwe serie films, vervult hij de rol van vrolijke noot en is prominent aanwezig met zijn stuntelende gedrag.
Jedimeester Qui-Gon Jinn is niet ingenomen met Jar Jars irritante capriolen en maant hem keer op keer tot rust en bezinning. Hij gebruikt bijvoorbeeld de Jedigedachtentruc om Jar Jar in slaap te brengen als hij in paniek raakt terwijl ze in een onderzeeër door de kern van Naboo navigeren. Als Jar Jar herhaaldelijk met zijn tong fruit van de tafel grist, grijpt Qui-Gon Jar Jars tong met zijn supersnelle jedireflexen, en leert hem zo andermaal een stevig lesje.
Jar Jars tong is overigens voortdurend bron van "vermaak", bijvoorbeeld als hij een lamme tong krijgt van de elektromagnetische ontlading van Anakin Skywalkers Podracer.
Jar Jar speelt ook een cruciale rol in de politieke ontwikkelingen van de Galactische Republiek. Hij is het die de motie indient waarin senator Palpatine speciale noodvolmachten toegekend worden.
Jar Jar is behoorlijk impopulair bij de fans van met name de eerste Star Wars-trilogie. Er zijn honderden internetpagina's gewijd aan manieren om de wereld te verlossen van Jar Jar.

R2-D2 (12 x uitgekomen)

R2 begon als een standaard Astromechdroid wiens taak het was om op de grotere schepen, zoals de Kruisers (Cruisers), schade te repareren zelfs tijdens een gevecht. Hij diende op Padmé Amidala’s ruimteschip. Nadat hij hen had geholpen door de blokkade van de Trade Federation te komen, besloot Padmé R2 tot haar persoonlijke robot te benoemen.
R2 was in de films II en III nog steeds in Padmé’s bezit. Hij was getuige van haar huwelijk met Anakin Skywalker, en hielp de Jedi om de ontvoerde Senator Palpatine op te sporen. Aan het eind van de derde film wordt R2 samen met C-3PO toegewezen aan kapitein Raymus Antilles.
In de vierde film wordt R2 door Leia Organa naar Tatooine gestuurd met een boodschap voor Obi-Wan Kenobi. Hier ontmoet hij Luke Skywalker, en accepteert hem als zijn nieuwe meester. In de vijfde en zesde film is R2 vrijwel altijd in Luke’s buurt te vinden. Zo gaat hij met hem naar Dagobah om Yoda te zoeken, vormt een cruciale rol in Luke’s plan om Jabba de Hutt te verslaan, en helpt de rebellen de schildgenerator van de tweede Death Star uit te schakelen

Stormtrooper (17 x uitgekomen)

Stormtroopers, ook wel imperial stormtroopers, zijn de infanteristen van het Galactische Keizerrijk in het fictieve Star Wars-universum. Stormtroopers is Engels voor stoottroepen.
Stormtroopers zijn herkenbaar aan hun witte harnas. Hun stemmen worden vervormd door zenders uit hun witte helm. Hun 18-delig harnas bevat onder meer een gordel met reservekrachtcellen voor hun pistool. Hun helmen bevatten filters wat hen beschermt tegen biologische of chemische wapens, en een comlink voor onderling contact. De helm helpt een Trooper tevens om beter te richten op een bewegend doel. De harnassen zijn bestand tegen de meeste wapens

Clonetrooper (22 x uitgekomen)

Een clone trooper is een fictieve soldaat in het Star Wars-universum. De Clone Troopers zijn allemaal klonen van de premiejager Jango Fett. Ze maakten hun debuut in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones, en kwamen ook voor in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.
In beide films vormen de Clone Troopers het merendeel van het leger van de Republiek. De Galactische Republiek liet de Clone Troopers maken om de Jedi bij te staan tijdens de strijd met de Separatisten. Vanwege het gebruik van de Clone Troopers staat deze strijd ook bekend als de kloonoorlogen.
De Clone Troopers zijn gemaakt door de Kamino, een ras gespecialiseerd in klonen. Jango Fett gaf zijn DNA voor dit doel, op voorwaarde dat de Kamino voor hem een kloon “zoon” zouden maken: Boba Fett. De Clone Troopers werden genetisch aangepast zodat ze twee maal zo snel verouderden als normale mensen en dus sneller volwassen waren. Dit ging wel ten koste van hun levensverwachting.
De Slag om Geonosis was de eerste keer dat Clone Troopers op grote schaal werden ingezet. Daarna werden ze opgesplitst in verschillende legers, elk met een Jedi aan het hoofd.
De Clone Troopers speelden een grote rol bij de vernietiging van de Jedi, toen Darth Sidious hen Bevel 66 gaf.
In Episodes IV, V en VI gebruikt het Galactische Keizerrijk Imperial Stormtroopers, die duidelijk gemodelleerd zijn naar de Clone Troopers. Een deel van dit Stormtrooper leger bestaat inderdaad uit de laatste klonen.

Aayla secura (21 x uitgekomen)

Aayla Secura is een Twi'lek afkomstig van Ryloth uit de Star Wars-filmserie. Aayla is een jediridder uit de Jedi Orde en een generaal tijdens de Kloonoorlogen.
[bewerken]Biologie

Aayla werd geboren in één van de hogere clans op Ryloth. Tijdens haar jeugd werd haar potentieel als jedi opgemerkt door de Jedi Orde. Aayla werd de padawan van de jedimeester Quinlan Vos.
Op Ryloth berooft Pol Secura, de oom van Aayla, haar en haar meester van hun geheugens. Vlak daarna dood ze haar oom. Daarna ontvlugt ze Ryloth.
Ze komt onder de invloed van Volfe Karkko, een dark jedi van het ras Azanti die gevangen zat op de planeet Kiffex. Onder invloed van Volfe, laat ze hem vrij en valt haar meester Quinlan aan. Tijdens deze gebeurtenis realiseerde Aayla zich dat ze verkeerd bezig was en van het pad van de jedi afdwaalde. Daarna worden Aayla en Quinlan uit elkaar gehaald door de Jediraad en wordt haar training afgerond door jedimeester Tholme.
Aayla Secura komt voor in de delen II en III.
In deel II is Aayla te zien wanneer een team van 200 jedi, onder leiding van Mace Windu, naar de Petranaki Arena op Geonosis worden gestuurd om Padmé Amidala, Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker van de dood te redden.
In deel III is Aayla te zien wanneer ze vermoord wordt op de planeet Felucia door de clones die Bevel 66 van Darth Sidious hadden gekregen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (18)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?