Wie ben jij van de rodenburgs ?

'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Mogelijke uitkomsten

Karel Rodenburg (6 x uitgekomen)

Karel beschouwt zichzelf nog steeds als de Godfather van de familie en kan, ook al heeft hij de leiding van het bedrijf uiteindelijk toch overgedragen aan zijn oudste zoon, nog geen afstand nemen van RIC en het zakenleven. Zelf wijt hij dat aan het feit dat Fred er 'niet klaar voor is' en hij dus wel verplicht de vinger aan de pols moet houden. In werkelijkheid is Karel bang voor het ouder worden, het niet meer meetellen.

Karel komt nu lijnrecht tegenover Fred te staan en ook tegenover zijn echtgenote, wanneer die de kant van haar zoon kiest. Het verscheurt de familie en Karel neemt enkele drastische en ondoordachte beslissingen, die hem duur te staan komen.

Bénédicte Rodenburg (2 x uitgekomen)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel, maar heeft nu beslist dat het tijd is om de fakkel over te dragen aan haar oudste zoon en oogappel Fred. Wanneer Karel en Fred in conflict komen, kiest ze dan ook - zij het niet altijd van harte - de kant van haar zoon.

En gaandeweg leren we zo een andere Bénédicte kennen, niet de frêle en charmante moeder en 'echtgenote van', maar de echte schikgodin van de familie, een vrouw die over lijken gaat als het moet. Bovendien komen er barsten in de door haar zo zorgvuldig opgebouwde façade en zal Bénédicte ontdekken dat het doel niet steeds de middelen heiligt.

Fred Rodenburg (6 x uitgekomen)

Van jongs af aan rotverwend, is Fred – Frederick – Rodenburg een vrolijke niksnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef. Fred is in de wolken wanneer hij eindelijk zijn vader mag opvolgen aan het hoofd van RIC, maar de droom ontaardt snel in een nachtmerrie. Fred moet vaststellen dat zijn vader hem nog steeds niet voor vol aanziet. Bovendien vergt RIC zoveel van hem dat ook zijn privé-leven er onder gaat lijden.

Eerst komt het tot een breuk met zijn dochter Marie-Claire en vervolgens zelfs met zijn vrouw Maaike. Eerst wentelt Fred zich naar gewoonte in zelfbeklag, maar gaandeweg klimt hij uit het dal. Fred ontdekt wie hij echt is, wat hij wil en waar het in een mensenleven echt om gaat.

Olivier Rodenburg (2 x uitgekomen)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en talentrijke jongste zoon van de familie. Alles wat de charismatische vrijgezel aanraakt, verandert in goud. Nu hij als grote overwinnaar uit de jongste verkiezingen is gekomen, is iedereen er dan ook van overtuigd dat hij minister zal worden. Maar dit keer loopt niet alles zoals gepland.

Zijn verleden als onverbeterlijk rokkenjager haalt hem in. Olivier krijgt voor het eerst in zijn leven te maken met echte tegenkanting en is daar niet tegen bestand.

Maaike Rodenburg (10 x uitgekomen)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Het is echter geen berekend huwelijk. Maaike houdt oprecht van Fred, is blind voor zijn intriges en zwakheden en kiest zelfs zijn kant tegen haar eigen broer.

Maar stilaan gaan haar ogen open. Eerst gelooft ze nog dat alles goed komt nu Fred aan het hoofd staat van RIC en Marie-Claire van WestStar, maar die droom komt al snel aan het wankelen.

Marie-Claire Rodenburg (6 x uitgekomen)

Marie-Claire (Claire), Fred’s bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk en de enige kleindochter van Karel en Bénédicte, is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Net wanneer het leven haar lijkt toe te lachen, krijgt Marie-Claire de ene na de andere klap te verwerken. Na de dood van Simon, verliest ze zich in de armen van haar neef, Daniël, maar die blijkt een eigen agenda te hebben.

Het runnen van WestStar kan haar al even min boeien en brengt haar zelfs in conflict met Fred en Maaike. En dan moet het ergste voor haar nog komen...

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?