Welke hond past bij jou?

Welke hond past bij jou? Doe nu de quiz!

Mogelijke uitkomsten

Border Collie (19 x uitgekomen)

De Border Collie ziet eruit als een heel gewone, gezellige doorsnee hond. Wie goed kijkt, ziet echter meer in de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras. Er zit dan ook veel meer in de ''Border Collie'' dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden. Dit hondenras is over de hele wereld beroemd, om zijn prestaties op het gebied van schapenhoeden. Hij is snel, atletisch, lief, gehoorzaam en intelligent.

Schapendoes (0 x uitgekomen)

De Nederlandse schapendoes is een lichtgebouwde langharige hond met een schofthoogte van 40 tot 50 centimeter, waarbij de schofthoogte van reuen ligt tussen de 43 en 50 centimeter, voor teven is dat 40 tot 47 centimeter. De Schapendoes heeft een dichte vacht met een bepaalde mate van ondervacht. De beharing is lang, minstens 7 centimeter op de achterhand. De haren zijn niet streng recht, maar golven iets. Een schapendoes kan allerlei kleuren hebben, maar het accent moet gelegd worden op donker. De schapendoes heeft een geduchte kuif, snor en baard. De schapendoes is een normaal en evenredig gebouwde herdershond met een levendig, alert en moedig karakter. Hij is schrander en waaks. Voor zijn eigen mensen toont hij grote innigheid en trouw. Hij is vrolijk, enthousiast, vriendelijk en temperamentvol. Hij kan gebruikt worden voor hondensport zoals agility, maar niet als beschermhond. Een consequente opvoeding is noodzakelijk. Schapendoezen houden ervan om tegen iets aan te liggen.

Berner Sennen hond (77 x uitgekomen)

De Berner Sennen is gehoorzaam, heeft een lief en rustig karakter en is een Zwitserse erfhond. In de omgeving van Bern (Zwitserland) werd de Berner Sennen als waakhond gebruikt op het erf. De Berner Sennen heeft dat wakende karakter nog steeds in zich. Hij blaft als er 'vreemden' komen maar is wel vriendelijk naar ze. Hij zal ze zeker niet bijten. Wel blijft hij op afstand tot zijn baas er aan komt. Vanaf dat moment is alles goed. Natuurlijk liep zo'n erfhond altijd los op de boerderij. Dat is nu nog te merken want een Berner Sennen is geen hond die wegloopt als hij vrij rond loopt. Ook als je gaat wandelen blijft je Berner altijd dicht bij je in de buurt.

Engelse Bulldog (0 x uitgekomen)

De Engelse Bulldog is natuurlijk een Engels ras. Hij werd gebruikt voor het bullebijten of voor gevechten met stieren voordat ze naar het slachthuis moesten, dan werd hun vlees extra zacht door de adrenaline. De bouw was van voren laag bij de grond en een zware onderbeet zodat hij de stier goed vast kon houden en door blijven ademen, plooien zodat het bloed makkelijk kon weglopen, een zeer goede springer vanuit stilstand. In 1835 werd dit in Engeland verboden, waarna het ras bijna uitstierf. natuurlijk waren er wel liefhebbers die dit ras hebben gered en getransformeerd naar de bull die het nu is, een lieve, onschuldige gezelschapshond.

Border Terrier (6 x uitgekomen)

Leeftijd: 13 - 14 jaar
Gewicht reu: 5 - 7 kg.
Gewicht teef: 5 - 7 kg.
De Border Terrier is het perfecte gezelschap voor de hondenliefhebber. De Border Terrier diende voor boeren, herders en sportlieden als werkterriër en als waakhond, omdat ze hen onder alle weeromstandigheden hielpen de last die vossen hen bezorgden te verminderen. De Border Terrier staat naast zijn vaardigheid om vossen te verjagen ook bekend als hulp bij de ongediertebestrijding voor de boeren in dat gebied.
Deze honden moesten energiek, lichamelijk krachtig en onvermoeibaar zijn. De Border Terrier is een van de oudste terriër rassen in Groot-Brittanië. Wegens zijn persoonlijkheid, aanpassingsvermogen en vriendelijkheid wordt dit ras zeer gewaardeerd als gezelschapshond en tevens is hij nog steeds zeer geschikt als boerderijhond. De Border Terrier is altijd waakzaam en levendig, maar wel zeer goedaardig. Dit ras is absoluut niet agressief van aard, hoewel hij toch zeer veel blaft. Daarom kan de Border Terrier het goed vinden met andere honden, huisdieren en paarden. Dit ras heeft een stevige omheining nodig en ook mogelijk een versteviging langs de onderrand van het hek, omdat deze hond een neiging tot graven heeft. Hoewel de Border Terrier zijn hoofd in allerlei gaten steekt, weet hij er altijd weer uit te komen.

Dwergkeeshond (3 x uitgekomen)

De Dwergkeeshond (of Toy German Spitz, Zwergspitz) heeft een schofthoogte van niet meer dan 22 cm. Soms worden Dwergkeesjes wat nerveus van al te drukke kinderen. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren verloopt in het algemeen probleemloos. Sommige Keesjes denken dat ze grote honden zijn en schromen niet een andere (grote) hond aan te vallen. Bescherm deze 'dappere' hond tegen zichzelf. Hij is vrolijk, actief en aanhankelijk. Leer de hond al vroeg dat hij een paar keer mag blaffen als er iets aan de hand is (deurbel, visite), maar dat hij daarna weer stil moet zijn. Wees hier erg consequent in! Dwergkeesjes zijn over het algemeen gemakkelijk op te voeden omdat ze intelligent zijn en snel leren. Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen je ook kilometers vergezellen zonder moe te worden. Keesjes zijn gezellige, bijzonder mooie en gezonde hondjes, al zijn ze waarschijnlijk voor een druk gezin niet de verstandigste keus. Gemiddelde leeftijd: 15 jaar.

Chow Chow (12 x uitgekomen)

Hij komt uit China en wordt gehouden als gezelschapshond.
Grootte: Reuen 48-56 cm en teven 46-51 cm
Gewicht: Reuen 20-35 kg en teven 18-30 kg
Kleur: Creme, reekleurig, wit, rood, zwart en blauw
Vachtsoort: Langharig of kortharig: dichte, harde bovenvacht met wollige ondervacht
Gem. Leeftijd: 11-12 Jaar
Bijzonderheden: Het dier heeft een blauw/zwarte tong
De Chow Chow is een oud Chinees ras, gehouden als huis-, waak- en jachthond en voor zijn vlees en vacht. De Chow Chow is aanhankelijk en trouw.

Afghaanse Windhond (6 x uitgekomen)

Andere naam: Tazi, Baluchi windhond
Oorsprong: Afghanistan
Gehouden als: Gezelschaps, waak en jachthond
Gewicht: 23-27 kg
Grootte: Reuen 68-74 en teven 63-96 cm
Kleur: Komt voor in alle kleuren. Afghanen hebben altijd een zwart masker.
Vachtsoort: Lange vacht die fijn van stuctuur is en een afghaan is op de rug altijd kortharig, veel reuen hebben daar wat meer haar dan teven.
Gem. Leeftijd: 12-14 jaar
Veel mensen die Afghanen houden hebben daar een reden voor. Afghanen worden veel gebruikt op renbanen en coursings. Renbaan houdt in een ronde van meestal 400 meter rennen. Bij coursing word het echte jagen benadrukt. De nephaas maakt veel scherpe bochten, gaat langs hindernissen, waar de honden dan overheen gaan. Afghanen zijn niet gemakkelijke honden, ze zijn zeer eigenwijs, hebben een zeer sterke eigen wil, je hoeft ze niets op te dragen waar ze geen zin in hebben. Als je een hond puur voor gezelschap wilt nemen, die braaf is, ook rustig blijft als er eens wat minder kan worden gewandeld, kan je beter geen Afghaan nemen. Als je thuis geen flink stuk land hebt, moet je er vaak en zeer lang met hun uit. Anders gaan ze thuis zeer vervelend worden. Het is echt een hond met een gebruiksaanwijzing. Als je goed met ze omgaat, zijn ze supertrouw en zullen ze echt je maat voor het leven zijn. Het zijn sociale honden, mits ze vroegtijdig aan andere honden zijn gewend. Aggressieve honden haken vaak af als ze met een Afghaan te maken krijgen, ze winnen het vaak, ze zetten heel erg door.

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?