Welke edelsteen ben jij?

Welke steen ben jij?

Er zijn verschillende stenen maar welke ben jij?

Mogelijke uitkomsten

Lapis lazuli (125 x uitgekomen)

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk.

Amethist (64 x uitgekomen)

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Groene amethyst ontstaat door verhitting van paarse amethyst en heet prasioliet

Opaal (314 x uitgekomen)

Een opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), vuuropaal (oranje met parelmoerglans), edelopaal (sterk iriserend), Andes opaal, girasol opaal en chrysopaal. Dendriet opaal heeft insluitsels en wordt ook wel merliniet genoemd. Opaliet of opaline is synthetische opaal.

Maansteen (290 x uitgekomen)

Maansteen is een variant orthoklaas met een blauwachtig kattenoog effect. De steen is parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans.

Seleniet/ woestijnroos (41 x uitgekomen)

Seleniet kan puur wit, oranje, blauw, bruin of groen van kleur zijn. De ook wel satijnspaat genoemde steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld. Aangezien seleniet een gipskristal is is het belangrijk het kristal niet te veel in aanraking te laten komen met water. Het lost dan namelijk op. Twee opvallende selenietsoorten zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen.

vuursteen (188 x uitgekomen)

Vuursteen kan zwart, bruin, beige en wit van kleur zijn en werd in de Steentijd gebruikt voor het vervaardigen van gebruiksvoorwerpen zoals pijlpunten en bijlen.

Labradoriet (321 x uitgekomen)

Labradoriet kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken met een blauwe, groene of geelachtige glans als het gepolijst is. Spectroliet is een donkere labradoriet soort. De steen is doorzichtig tot doorschijnend. Goud labradoriet is transparant en heeft een goudgele kleur.

Statistieken

Statistieken

Reageer (18)

  • Snaaitje

    Maansteen

    6 jaar geleden
  • PandatjuuhX

    lapis lazuli, de beschrijving klopt!

    7 jaar geleden
  • WritingLetters

    Maansteen!

    8 jaar geleden
  • animegirl13x

    yeey maansteen (past bij mijn sterrenbeeld!)

    1 decennium geleden
  • RedPandaFreak

    Amethyst, mijn lievelingssteen! Heb elke dag een ketting om om een amethyst eraan (A)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?