Wat voor ouder zou jij zijn?

Hoe zou jij je gedragen als je in de schoenen van je ouders stond? Ineens een jongere die om aandacht vraagt, of een kleine baby die de hele dag huilt.

Hoe zou jij het doen als ouder?

Mogelijke uitkomsten

Vriend of vriendin (53 x uitgekomen)

Als jij een kind zou hebben, zou je die nooit berispen of intomen. Integendeel! Jouw kind moet zich goed kunnen voelen bij jou, dus neem je de rol van 'ouder' niet zo serieus. Je gaat lekker praten met je dochter of gaat eens voetballen met je zoon. Je verplicht niets!
Maar let op: een vriend of vriendin voor je kind zijn is leuk, maar alles toestaan...? Daar komen kapotte vazen, vensters en schalen van (; iedereen heeft behoefte aan grenzen, dus jouw kind zal dat ook hebben.

Onverbiddelijk streng (13 x uitgekomen)

Volgens jou moeten ouders super-streng zijn, anders krijgen ze hun kind niet opgevoed. Of toch niet fatsoenlijk! Als je teveel toe laat is chaos een zekerheid!

Maar toch moet je het misschien iets zachter aanpakken. Verwar rechtvaardigheid niet met tirannie, of je zal problemen krijgen thuis. Daarmee bedoel ik rebellie en muiterij, kinderen die zich tegen je afzetten. Een harde hand heeft ook zo zijn zachte kantjes (;

Streng... maar rechtvaardig! (259 x uitgekomen)

Jij mag soms misschien wel streng zijn: het is altijd goed bedoelt. Ouders moeten duidelijke grenzen stellen voor hun kinderen en als ze die overschrijden... wel, dan moet er een beetje strengheid aan te pas komen! Misschien zal je wel eens ruzie krijgen met je kinderen, maar uiteindelijk zullen ze zich realiseren dat het allemaal goed bedoelt was.

Streng maar rechtvaardig is jouw motto!

Statistieken

Statistieken

Reageer (40)

  • tigergirl

    vriend of vriendin

    2 jaar geleden
  • ChifuyuMatsuno

    Streng... maar rechtvaardig! :) Leuke quiz!

    2 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

    Streng maar rechtvaardig.
    En dat komt niet omdat ik de gouden middenweg neem maar omdat ik soms erg strenge antwoorden had en soms juist vriendelijke, dussssssss.

    7 jaar geleden
  • Fadedd

    streng maar rechtvaardig..

    7 jaar geleden
  • FearlessFire

    Onverbiddelijk streng en dat is misschien wel zo omdat ik zelf ook zo ben opgevoed. Maar ik heb mij nog nooit afgezet tegen mijn ouders.
    Over drank drugs en roken zeiden mijn ouders altijd: prima als je het gebruikt en doet, maar je betaald het zelf. En het moment dat je het zelf wilt betalen zoek je maar een baan want dat is de dag dat je zakgeld stopt. Vond ik persoonlijk altijd een goed en eerlijk beleid. Ik zou als ouder ook nooit iets betalen waar ik niet achter sta.
    En verder haat ik kinderen dus voorlopig komen die er bij mij niet in
    :Y)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?