ben jij introvert,ambivert of extravert?

Omcirkel het antwoord dat voor jou het meeste van toepassing is.

Mogelijke uitkomsten

Zeer Extravert (48 x uitgekomen)

Jij bent zeer extravert.Je staat vaak in het centrum van de belangsstelling,je hebt een grote vriendenkring en bent zelden alleen.Je bent dol op feestjes(en gaat als laatste weg)en activiteiten.Je bent een doener,een flapuit,een kletskous,actief,spontaan,vriendelijk en op de buitenwereld gericht.Je bent niet onzeker,komt goed voor jezelf op en legt makkelijk contact.
SURVIVALTIPS VOOR EXTRA EXTRAVERTO'S
1)Probeer eerst na te denken voor je er iets uitflapt.
2)Luister naar wat andere te zeggen hebben en toon intresse.
3)Wees voorzichtig met introverto's,ze kunnen bang voor je zijn!
4)Jij hebt altijd leuke plannen en ideeën,maar luister ook naar die van andere.Wals er niet overheen in je enthousiasme.
5)Te druk in je hoofd?Mediteren of een lekkere wandeling helpt om de boel rusig(er) te krijgen.

Redelijk Extravert (1089 x uitgekomen)

Jij bent redelijk extravert.Je praat makkelijk over je gevoelens,je vindt het leuk om dingen samen te doen,je gaat graag naar feestjes en spreekt graag af.
SURVIVALTIPS VOOR EXTRAVERTO'S
1)Geef introverte mensen de ruimte om na te denken.Ze zijn niet zo snel als jij met reageren.
2)Accepteer iemand zoals hij is.
3)Let op de reacties van een ander.Wordt hij/zij stiller,dan ben jij te aanwezig!
4)Als je merkt dat iemand introvert is,help dan een handje(bijvoorbeeld door hem/haar op een feestje aan iemand voor te stellen,of wat meer moeite te doen hem/haar te leren kennen.)

Ambivert (5542 x uitgekomen)

'Ambi'betekent:allebei.Jij hebt zowel extraverte als introverte eigenschappen en die zijn met elkaar in evenwicht.Je hebt een stel goede vrienden,je gaat graag(erop)uit,maar je overdrijft het niet.Je vindt het fijn om alleen te zijn,maar geniet ook van gezelschap.Jij laat je battarij soms op door samen te zijn met andere,soms door alleen te zijn.Soms praat je honderduit en soms ben jij wat zwijgzamer(het ligt eraan hoe je je voelt).
SURVIVALTIPS VOOR AMBIVERTO'S
1)Jij kunt heel goed bemiddelen tussen extra en intro mensen,omdat je hen beide begrijpt.
2)Luister goed naar je gevoel!
3)Soms snappen mensen niet dat je even alleen wilt zijn.Ze kunnen het als een afwijzing zien,omdat je vaak wel in bent om mee te doen.Leg het uit!
4)Laat je niet overhalen tot dingen waar je geen zin in hebt.
5)Wees jezelf!

Redelijk introvert (2806 x uitgekomen)

Jij hebt aardig wat introverte eigenschappen.Je hebt liever een goed gesprek met één iemand,dan dat je er vrolijk erop los babbelt in een groep.Je hebt waarschijnlijk niet een hele boel,maar wel een paar goede vrienden,met wie je veel deelt.Je bent niet dol op feestjes en in de klas vind je het best vaak een drukte.
SURVIVALTIPS VOOR MEDIUM INTROVERTO'S
1)Wees jezelf!Trek je er niks van aan als mensen zeggen:ja,maar jij hebt niet vaak ergens zin in,je doet bijna nooit mee.
2)Laat je niet overhalen tot dingen waar je geen zin in hebt.
3)Tijd voor jezelf is voor jou heel belangrijk.Zorg dat je genoeg rust hebt,anders raak je gestrest!
4)Praat over je gevoelens,pot ze niet op.
5)Dagboek schrijven is een goede uitlaatklep!Maar tekenen/knutselen en muziek maken kunnen dat ook zijn.

Zeer Introvert (1768 x uitgekomen)

Jij bent je eigen beste gezelschap.(ikzelf ben ook introvert,dus het is normaal)Tegen drukte kun je niet en je praat niet makkelijk over je gevoelens.Als je een probleem hebt,probeer je het zelf op te lossen.Je kunt jezelf heel goed bezighouden en je denkt veel na over dingen.Misschien heb je weinig echte vrienden,maar dat is niet erg.Het gaat om de kwaliteit,niet om de kwantiteit!(=hoevelheid).
SURVIVALTIPS VOOR ZEER INTROVERTO'S
1)Je bent niet abnormaal!Je bent goed zoals je bent(ja oma.)
2)Kom voor jezelf op!
3)Leg uit dat je graag alleen bent en niet zielig.
4)Laat weten dat het niet persoonlijk bedoeld is als je een uitnodiging afslaat,weg wilt,of je niet op je gemak voelt.Extra's hebben soms moeite intro's te begrijpen!
5)Nadenken over dingen is goed,piekeren niet.Zodra je aan het piekeren slaat,probeer er over te praten en/of schrijf het op.(papier is geduldiger dan mensen van Anne Frank.)

Statistieken

Statistieken

Reageer (34)

  • Unagizefan123

    Redelijk extravert das waar (Y)

    6 jaar geleden
  • serena101

    Ambivert. Klopt. Ik kan heel hyper en open zijn in de klas, en aan een stuk door kletsen, maar ik kan ook verlegen zijn en ik heb regelmatig wat tijd alleen nodig. En deze test is trouwens uit een tijdschrift, hoe overleef ik, gehaald.

    (Toch ben ik meer extravert. Ik ben altijd direct mezelf bij onbekenden. Als ik nieuwe mensen ontmoet (bijvoorbeeld familie van mijn stiefvader) stap ik een beetje onzeker hun huis binnen, geef ze verlegen een hand. Maar zodra iedereen bij elkaar zit op de bank ben ik gelijk ontzettend druk, helemaal mezelf en laat ik hen amper aan het woord, ik kan twee uur doorkletsen over onzin, en mijn moeder zei al, misschien moet je even hun ook aan het woord laten en je een beetje inhouden. Oeps...)

    9 jaar geleden
  • Thangurel

    Redelijk introvert, dat klopt wel, maar ambivert klopt nog meer.
    Deze quiz heb je trouwens letterlijk overgenomen uit het Hoe Overleef Ik-tijdschrift, dus dat zou je wel moeten vermelden anders gaat het om plagiaat.

    9 jaar geleden
  • BeYourselfLy

    Redelijk Extravert.
    Klopt, Ik vind ook wel Ambivert

    1 decennium geleden
  • xTheMermaid

    Redelijk introvert, klopt wel ja ;) Maar die test is hiervan http://www.hoeoverleefik.nl/web/Artikelpagina/Artikel-en-test-introvertextravert.htm

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?