De kleine zeemeermin, op het land of in het water?

Voor Themawedstrijd ~ Disney van Querencia



Voel je voor even maar een zeemeermin, met een staart, en koraalbloemen in je haar. Stel je voor dat je haar bij iedere beweging van het water weer een andere kant op drijft, stel je voor dat het golvend en zacht is. Wat is er nou mooier dan het zonlicht in het water te zien breken? Alsof de wereld in duizenden stukjes valt met ieder een andere kleur. Je hoeft nooit van kleren te wisselen, niemand doet moeilijk over make-up, je kan gewoon zijn wie je wilt zijn.
Tot de dag dat je toch maar eens aan het oppervlak ging kijken. Je zag gekleurde stralen door de lucht schieten en uit elkaar spatten in prachtige kleuren. Je zag mensen dansen. Zo spontaan, zo kwetsbaar, zo levendig. Want er zijn wel eens mensen die zeggen dat het leven geen leven is als je niet kan vallen en opstaan. Dat je niet echt een leven leid in zo'n bubbel, waar niets je kwaad doet.

Maar wat past nou echt bij jou? Dans jij met jouw prins in een balzaal, of zwem je liever door de diep blauwe wateren met dolfijnen en andere meerminnen?

Mogelijke uitkomsten

Zee (35 x uitgekomen)

Je woont in een grote uitgeholde rots op de bodem van de zee. Niet zomaar een rots, het is wat mensen een kristal zouden noemen. De zeekoning heeft namelijk alles over voor zijn onderdanen. Je hele wereld is je achtertuin, vol gekleurde koraalriffen en prachtige uitzichten. Je zwemt met dolfijnen, onderzoekt een gezonken schip, je mag gaan en staan waar je ook maar wilt. En dan die staart, glinsterend in het gebroken zonlicht zwiept hij heen en weer. Zo snel schiet je door het water, alles voelt zo goed onder het water oppervlak, je kan je geen beter leven voorstellen.

Land (86 x uitgekomen)

Iedere dag trek je weer een andere jurk aan, ren je door de tuinen van het kasteel en vaar je over het water van de rivieren. Iedere nacht kijk je op van je balkon en zie je de sterren aan de hemel blinken. Hoe geweldig het wel niet is om de wind in je haren te voelen, hoe ontzettend fijn het wel niet is om in de branding te staan en de golven over je voeten heen te voelen slaan. Eigenlijk is het toch wel een prachtige wereld, ook zonder een staart.

Onduidelijk (39 x uitgekomen)

Er zijn altijd mensen die het liefst de hele dag in de zee door brengen, drijvend op de golven. Of meerminnen die o zo graag wel eens zouden willen dansen. Je bent misschien wel een piraat die het liefst de hele dag lang op een schip door brengt. Of een verkenner, die schipwrakken onderzoekt en schatten zoekt van de wereld daarboven. Op de een of andere manier weet je je draai wel te vinden, want het gras lijkt altijd wel groener aan de overkant (of in andermans meer).

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Marisha

    Land, klopt.

    7 jaar geleden
  • Founder

    Land.
    Die inleiding is echt mooi geschreven!

    9 jaar geleden
  • Moontalk

    Land (:

    9 jaar geleden
  • Solavellan

    Zee (:

    9 jaar geleden
  • joshuadun

    Land, maar toch heb ik liever zee denk ik ((:

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?