Welke story past bij jou?

Met deze quiz kom je erachter of één van mijn stories bij jou past. En, als dat niet zo is, wat voor soort story dan wel bij je past.

Mogelijke uitkomsten

Psychologisch verhaal (0 x uitgekomen)

Je vindt het interessant om te lezen over mensen en bent benieuwd waarom ze bepaalde dingen doen. Je vindt het leuk om door de schrijver op het verkeerde been te worden gezet. Het liefst lees je een verhaal dat zich echt zou kunnen afspelen of dicht bij de werkelijkheid ligt.
Waarschijnlijk is I just killed my boyfriend wat voor jou. Deze story is al een paar jaar oud en afgerond en heeft nog nooit een negatieve reactie gehad. In deze story is niets wat het lijkt.

Thriller (1 x uitgekomen)

Waarschijnlijk heb je ook veel punten gescoord bij "Psychologisch verhaal", want deze uitkomst ligt heel dicht bij een thriller. In allebei deze genres is spanning aanwezig. Niet voor niets liggen er veel psychologische thrillers in de winkel. Op internet is verschil tussen deze verhalen vaak dat het bij een psychologisch verhaal om de binnenkant draait, om de personages en de gedachten, en dat bij een thriller de buitenkant, de omgeving bijvoorbeeld, een belangrijk deel van de spanning is. Je houdt duidelijk van spanning, bent niet bang voor beelden van lijken en bloed, en je bent waarschijnlijk zo'n lezer die niet kan stoppen met lezen tot een goed boek uit is.
Mijn story Stad des doods past misschien wel bij je.

Fantasy (4 x uitgekomen)

Je houdt duidelijk van verhalen die niet echt zouden kunnen gebeuren. Niets vind je fijner dan wegdromen in fantasy, waar je alleen maar een kleerkast hoeft te openen om Narnia te ontdekken of een brief te ontvangen om de wereld van Harry Potter te betreden. Misschien ben je wel fan van De Hongerspelen, Inwijding, Gone of andere fantasyboeken die vrij dicht bij de werkelijkheid staan. Waarschijnlijk vind je geschiedenis leuk en heb je zelf ook veel fantasie.

Waargebeurd verhaal (1 x uitgekomen)

Je leest het liefst verhalen die waargebeurd zijn, verhalen over echte mensen zonder fantasie-elementen of thrillerelementen om het spannender te maken. Het feit dat iets waargebeurd is maakt het voor jou spannend genoeg. Waarschijnlijk kijk je ook graag films die gebaseerd zijn op een echt gebeurd verhaal.

Chicklit/romantische verhalen (6 x uitgekomen)

Deze twee staan bij elkaar omdat romantiek vaak het hoofdthema is in chicklit. Romantiek is niet alleen maar chicklit, het kan ook veel diepgaander zijn, zoals Romeo en Julia. Misschien houd je van zulke romantiek, maar het kan ook zijn dat je van luchtige verhalen met humor houdt, ofwel van chicklit. Chicklits gaan nooit te diep in op zaken, problemen worden er snel in opgelost en het einde is altijd bevredigend. Een chicklit laat je meeleven en lachen en doet niet te moeilijk, altijd fijn om te lezen.

Historisch (0 x uitgekomen)

Je bent gek op verhalen die zich in het verleden afspelen. In zulke verhalen is de sfeer heel belangrijk en waarschijnlijk leef je je tijdens het lezen helemaal in in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Het kan zijn dat je ook van fantasy houdt, maar dat hoeft niet. Een historisch boek kan ook een thriller of bijvoorbeeld waargebeurd zijn, dus misschien spreken die genres je ook aan. In elk geval houd van je historische figuren en vind je het heerlijk om af en toe terug in de tijd te duiken.

Alles (35 x uitgekomen)

Je vindt alle - of bijna alle - genres uit deze quiz leuk. Waarschijnlijk houd je gewoon van lezen en maakt het je weinig uit wat je leest, als het maar goed geschreven is. Je bent waarschijnlijk een snelle lezer die al veel heeft gelezen en daardoor kritisch is. Zulke lezers zijn vaak goede schrijvers.
Misschien vind je mijn afgeronde psychologische story I just killed my boyfriend leuk of misschien is de thriller Stad des doods wat voor jou.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • RedCherry

    Alles :)
    Ik zal eens een kijkje nemen.
    Xxx

    1 decennium geleden
  • Skynight

    Alles, klopt wel :) alleen 1D fanfiction kan ik niet uitstaan!
    Het liefst lees ik ook wel fantasyverhalen die creatief bedacht zijn, maar waargebeurde verhalen zou ik ook wel durven lezen ;)

    1 decennium geleden
  • AngelGamer_1995

    fantasy: uitleg klopt helemaal ;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?