Welk young adult fantasy boek past het beste bij jou ?

Tegenwoordig zijn er zoveel young-adult boeken, zoveel mooie young adult boeken dat je soms niet eens meer weet bij welke je moet beginnen en welke je nog moet lezen.
Dus daarom bedacht ik me om een quiz te maken waarbij je door middel van een aantal vragen erachter komt aan welke serie je zou kunnen beginnen (:
Tenzij je die al gelezen hebt natuurlijk XD

Ik laat de meest bekende boeken eruit : Harry Potter,The Hunger Games, Lord of the rings, Twilight saga, Narnia eruit, en ook zal ik er heel veel andere interessante niet erin zetten, gewoon omdat die anders veel te lang zou worden XD
Ook zullen er boeken tussen zitten die net onder de young adult leeftijd vallen, maar toch zijn dat ook leuke boeken om te lezen :P

Maar ach, we gaan kijken welke serie het beste bij je past !

Hopelijk kloppen de antwoorden ook.... XD


bedankt dat deze quiz al 3 dagen in de top staat (:

Mogelijke uitkomsten

Stravaganza serie ~ Mary Hoffman (83 x uitgekomen)

Stravaganza is een serie die gaat over jongeren in een Londense wijk die één voor één een talisman vinden (elke jongere heeft diens eigen boek.)
Door die talisman komen ze terecht in een parallelle wereld genaamd Talia, wat ongeveer renaissance Italië inhoud.
Hier komen ze erachter dat ze Stravaganti zijn, mensen die tussen twee werelden kunnen reizen.
Verder is het een serie vol gevaar, geheimen, mysteries, complotten en avonturen.

Wil je meer weten ?
Klik hier voor de officiële website van de serie

Wings serie ~ Aprillyne Pike (225 x uitgekomen)

De vijftienjarige Laurel woont op het platteland bij haar hippie-ouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen.
Wanneer ze naar de stad verhuist om naar de middelbare school te gaan, vergt dit een serieuze aanpassing.
Ze mist haar thuis enorm, al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt.

Tot Laurel merkt dat ze - letterlijk - vleugels krijgt.
Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst.
Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag op weg naar huis de elf Tamani ontmoet die haar verteld dat zijzelf ook een elf is.

Een verhaal vol avontuur, twee werelden, romantiek en keuzes (:
De serie bestaat uit 4 boeken :

Wings
Spells
Illusions
Destiny

en zijn zowel in het Engels als het Nederlands te verkrijgen.

Academicus Vampyrus serie ~ Richelle Mead (307 x uitgekomen)

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier.
Ze moet ter allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed,bloeddorstig en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier.
Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa en de andere Moroi tegen de Strigoi.
Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst.
Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...

Er zijn 6 boeken van deze serie en ook is er een soort vervolg, maar dan vanuit een ander standpunt, ook is er een film in de maak van het eerste deel (:

Gemma Doyle serie ~ Libba Bray (50 x uitgekomen)

De 16-jarige Gemma groeit op in India aan het eind van de 19de eeuw. Wanneer haar moeder overlijdt, krijgt ze een angstaanjagend visioen, waarover ze niemand durft te vertellen. Na haar moeders dood wordt Gemma naar Spence gestuurd, een strenge kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Maar ook in Engeland wordt Gemma geplaagd door visioenen, en blijkt dat ze vanuit India gevolgd is door een mysterieuze jongen, Kartik, die haar raadselachtige waarschuwingen geeft.
Dankzij haar scherpe tong en intelligentie, weet Gemma de vriendschap te winnen van de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Ze ontdekt een oud dagboek waarin gesproken wordt over een andere wereld. Samen met haar nieuwe vriendinnen sluit Gemma zich aan bij de Orde, een geheim genootschap van vrouwen die macht hebben over die andere wereld. Maar dan roepen ze krachten op die ze niet meer kunnen controleren, en verandert het leven van Gemma en haar vriendinnen voorgoed.

De serie bestaat uit 3 delen, al is boek 3 opgedeeld in twee boeken ; boek 3A en 3B en hebben ieder ook een eigen subtitel naast de hoofdtitel.

De geheimen van de onsterfelijke Nickolas Flamel serie ~ Micheal Scott (42 x uitgekomen)

De legende: Nicolas Flamel werd geboren op 28 september 1330 in Parijs.
Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt.
Volgens de archieven stierf hij in 1418, maar zijn graf is leeg...

De waarheid: Nicolas Flamel leeft nog, dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven. De formule hiervan zit verborgen in de Codex van Abrham de Magus, het boek met de machtigste oude magie die er bestaat.
Dr. John Dee was vierhonder jaar geleden de adviseur en stroloog van koningin Elizabeth I.
Hij heeft zich toen verbonden met de Duistere Alouden: de krachten van het kwaad die van plan zijn de mensheid te vernietigen.
Als de millennia-oude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden.
Maar dan moet het Flamel eerst lukken om hun bijzondere krachten te doen ontwaken...

Als je de eerste boeken gelezen hebt hou je het allemaal nog wel bij, maar uiteindelijk zijn er zoveel personages en tijdlijnen dat je vaak je aandacht er goed bij moet houden, desalniettemin is het een mooie serie die bestaat uit 6 boeken.

Artemis Fowl serie ~ Eoin Colfer (236 x uitgekomen)

Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler.
Wanneer Artemis erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit , steelt hij een exemplaar, fotografeert het en mailt het naar zijn Mac.
Op ingenieuze wijze kraakt hij de code van het magische boek en ontdekt zo een manier om de elfen hun behaamde goud afhandig te maken.
Hij slaagt erin kapitein Holly Short - de eerste vrouwelijke offivier van de ElfBI- te ontvoeren, wat p grote weerstand stuit van het in verhalne en legdenden zo lief afgeschilderde elfenvolk.
Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken de elfen ten strijde, vastbesloten om de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren...

In totaal zijn 8 delen van deze serie, waarin je Artemis meerdere laren volgt in diens leven als crimineel meesterbrein en zijn link met de hypermoderne elfenwereld.

Percy Jakcson serie ~ Rick Riordan (118 x uitgekomen)

Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuw…
Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als Hercules…
En stel dat jíj een van die kinderen bent… Griekse mythen en modern avontuur - de meest succesvolle jeugdboekenserie van dit moment. Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden.
Alweer...
En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god.
Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen.

Percy Jackson en de Olympiërs heeft in totaal 5 boeken, maar hij en een aantal andere grote personages uit deze serie komen terug in een soort vervolg serie : De helden van Olympus.

Huis van de Nacht serie ~ P.C. Cast (175 x uitgekomen)

Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn.

Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier.

Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je...

Darkest powers Triologie ~ Kelley armstrong (34 x uitgekomen)

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen - de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die 'iets heeft met vuur' - slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut en blijkt alles nog veel duisterder te zijn als dat ze in eerste instantie gedacht had.

Iron Fey serie ~ Julie Kagawa (459 x uitgekomen)

Mijn naam is Meghan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien.
Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat.
Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.
Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen...
Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden.
Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad.
Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten...
Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

inkt serie ~ Cornelia Funke (26 x uitgekomen)

Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen.
Op een nacht klopt er een vreemde figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van inkt. Meggie heeft dat boek nog nooit gezien.
Nu moet Mo zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen. Mo is in levensgevaar!
Ze slaan op de vlucht, en dat is het begin van een uitzonderlijk avontuur.

Magische wandtapijt serie ~ Henry H. Neff (173 x uitgekomen)

Max McDaniels is een doodgewone jongen die met zijn vader in een buitenwijk van Chicago woont, tot hij op een dag totaal in de war gebracht wordt door een wandtapijt.
Opeens zijn onbekende mensen geïnteresseerd in Max en het magische tapijt. Zijn ontdekking van het tapijt brengt Max naar Rowan Academy, een geheime school waar hem veel avonturen en eigenaardige gebeurtenissen te wachten staan: sprookjesachtige figuren, een harde training en zijn eigen uitkijktoren in een landhuis aan zee.
Er bevinden zich ook duistere machten in Rowan. Wanneer Max ontdekt dat kostbare schilderijen en begaafde kinderen van over de hele wereld verdwijenen, raakt hij betrokken in een aloude strijd tussen goed en kwaad.
Om te overleven moet hij vertrouwen op een mysterieus netwerk van agenten en mystici, de talenten van zijn kamergenoot en de angstaanjagende kracht die in hem ontwaakt…

Mortal instruments serie ~ Cassandra Clare (272 x uitgekomen)

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York.
Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers.
Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen.
Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd.
Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Statistieken

Statistieken

Reageer (59)

  • Megaeraaa

    Iron Fey
    Klinkt interessant. Heeft het toevallig iets te maken met Magnus Chase of is Chase gewoon een veel voorkomende naam?

    Artemis Fowl en Prcy Jackson zijn trouwens geweldige reeksen.

    3 jaar geleden
  • Misschaosx

    Jammer dat THG boeken er niet bijstaan

    6 jaar geleden
  • Osha

    Academicus Vampirus ♡ Percy Jackson ♡ The Iron Fey ♡ Mortal Instrument ♡ Zoveel geweldige series in deze uitkomsten!

    7 jaar geleden
  • HermioneGranger

    The iron Fey, machtige reeks! Ik vind eigenlijk alle boeken van Julie Kagawa de max! (o.a. De Talon Saga en Blood Of Eden, ook Call Of The Forgotten...) Ik hab al haar boeken gelezen! Ik deed deze quiz om te kijken voor iets anders maar zo te zien duikt ook hier mijn favoriete auteur op! Héél erg bedankt!! ik geef je met plezier een kudo! xxx HermioneGranger!!

    7 jaar geleden
  • inktzwart

    Ik had, een aantal jaar geleden, Iron Fey. Ik ben de boeken aan het lezen, ik hoef er nog maar een paar, en ik weet nu zeker dat dat klopt (:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?