Welk ponyras ben jij?

Je hebt in paarden 2 maten; paarden en pony's. Pony's zijn kleiner dan 1.48! Dus hier een quiz over welk ponyras jij bent!

Mogelijke uitkomsten

New Forest (33 x uitgekomen)

Jij bent…. De New Forest pony!

De New Forest pony is een warmbloed sportpony. Hij wordt ongeveer 1.48 hoog en komt uit Engeland. Hij kan alle kleuren hebben, behalve bont en palomino.

De New Forest is een erg veelzijdige pony. Hij kan alles; springen, dressuur, cross, voor de wagen lopen etc. Hij heeft een zacht, vriendelijk karakter. Hij is betrouwbaar en werkwillig.

Haflinger (58 x uitgekomen)

Jij bent…. De Haflinger!

De Haflinger is een ras uit Oostenrijk. Zijn stokmaat ligt tussen de 1.35 en 1.55 meter in. Het is een pony die van alle markten thuis is. Hij is alleen niet overal even goed in. De Haflinger heeft 1 kleur: Palomino, met witte manen en staart. Vaak hebben er er ook een bles bij.

De Haflinger houd heel veel van eten!

De Haflinger heeft een erg betrouwbaar, lief karakter. Hij is soms wel erg eigenwijs!

Ijslander (26 x uitgekomen)

Jij bent… De Ijslander!

De Ijslander is een sterke pony uit Ijsland. Hij leefde daar in het wild en is daarom echt een sterke pony. Hij is tussen de 1.25 en de 1.45 meter. Alle kleuren komen voor. Hij lijkt veel op een grote Shetlander.

De Ijslander bezit naast de gangen stap, draf en galop nog 2 extra gangen. De Tolt en de telgang. Geen enkel ander ponyras kan dit.

Welsh (2 x uitgekomen)

Jij bent… De Welsh!

De Welsh pony is een ras dat uit Wales komt, Engeland. De Welsh heeft 4 secties; type A, B, C en D. A is de kleinste, en D de grootste. De stokmaat van een D pony kan oplopen tot 1.55 meter. Daarnaast hebben we ook nog een Welsh Cob.

Vaak heeft een A pony een boevig hoofdje. Heel edel ook. Meestal kleine worden Welshjes gebruikt als showpony of tuigpony. De grotere pony’s worden vaak in de sport ingezet.

Een Welsh heeft een heel slim karakter.

Connemara (6 x uitgekomen)

Jij bent… De Connemara!

De Connemara is afkomstig uit Ierland. Het is een erg veelzijdige, sterke pony en kan alle kleuren hebben. Ze kunnen vaak erg goed springen. De stokmaat komt tot de 1.48 meter.

De Connemara is een hele goede sportpony. Zelfs volwassenen kunnen op grote Connamara’s rijden.

De Connemara is erg vriendelijk. Hij wil graag hard werken en is erg slim. Hij is erg vriendelijk.

Fjord (16 x uitgekomen)

Jij bent… De Fjord!

Het Fjordenpaard komt uit Noorwegen. Hij heeft meestal wildkleur, maar het kan ook wat lichter of donkerder zijn! Sommige Fjorden zijn zelfs grijs. Vaak hebben ze een streep over hun rug lopen. Dat heet een aalstreep. Hun manen kun je los laten hangen maar je kan ze ook knippen. Dan staan ze rechtop en zie je de 2 kleuren zwart en wit mooi.

De Fjord heeft een stokmaat van 1.42! Hij is erg vriendelijk en lief en houd veel van eten! De Fjord is een veelzijdige pony. Hij is alleen niet overal even goed in.

Shetlander (4 x uitgekomen)

Jij bent… De Shetlander!

Bijna iedereen kent de Shetlander wel. Hij is erg ondeugend en lief, en natuurlijk ook superklein! De gemiddelde stokmaat ligt rond de 0,90 cm en 1 meter. Maar sommige Shetjes zijn groter of kleiner.

Shetlanders kunnen alle kleuren hebben! Ze zijn afkomstig van de shetlandeilanden. Ze leefden daar in het wild. Daarom zijn het ook erg sterke paardjes die een lange vacht krijgen in de winter en een hele bos manen hebben!

Statistieken

Statistieken

Reageer (14)

  • Horselover23

    haffieew! mijn lievelingsras

    9 jaar geleden
  • MrsHood

    Welsh wij hebben zelf 3 welsh ponys en doen ook aan het hoogste niveau met ze alles drie we zijn erg trots op ze!

    1 decennium geleden
  • PeterPetrelliXx

    Hafjee(H) favo ras love Haflingers!!

    1 decennium geleden
  • 28Jilleke11

    Haflinger,dat ius me favo ponyras!!!Jeej

    1 decennium geleden
  • Magnifico

    Fjord!! (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?