Welk zomers gerecht moet jij eens proberen?

Onze eetlust verschilt van seizoen tot seizoen. In de winter gaan we sneller voor stevige warme gerechten en in de zomer hebben we liever frisse lichte gerechten. In deze quiz kom je te weten welk zomers gerechtje de moeite waard is om uit te proberen.

Mogelijke uitkomsten

Griekse pastasalade (64 x uitgekomen)

Deze pastasalade is lekker voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Het is een frisse salade met een Zuiders tintje. Handig aan dit gerechtje is dat het snel klaar is. Met andere woorden is het perfect voor de zomer! Want je wil geen uren in de keuken jezelf uitsloven. Deze pastasalade is vullend en dus geknipt als luch of hoofdgerecht.
Hier vind je het recept.
Smakelijk!

Gegrilde biefstuk met chili-tomatensaus (37 x uitgekomen)

Deze BBQ-klassieker is perfect voor de vleeseter. Op een zomerse dag is het leuk om aan de barbecue te eten. Met dit gerecht is dat mogelijk. Dit hoofdgerecht verzadigt iedere Bourgondiër (levensgenieter op vlak van eten en drinken). Dit gerechtje werk je af met een pittig sausje, maar als je niet graag pittig eet, kan je dit ook steeds weglaten. Dit gerechtje vraagt al wat meer voorbereiding, maar met een goede planning kun je zo aan tafel!
Hier vind je het recept.
Smakelijk!

Salade met passievrucht, kiwi en walnoten (53 x uitgekomen)

Dit klein gerechtje is budgetvriendelijk, makkelijk om te maken en het duurt niet te lang om te maken. Daarbij is het fris met een zoete toets. Een perfecte combinatie voor een gerechtje in de zomer! Het is geen groot gerechtje en is daarom geschikt als tussendoortje of als dessert. Aan jou de keuze.
Hier vind je het recept.
Smakelijk!

Passievruchtencake (42 x uitgekomen)

De passievruchtencake is een zoet nagerechtje. Dit gebakje heeft een exotische toets maar is tegelijkertijd een dessertje dat wij kennen: cake. Een gebakje vult net iets meer dan een gemiddeld dessertje. Dus je kan dit nagerechtje het beste combineren met een licht en fris hoofdgerecht. Vind je passievruchten niet lekker? Probeer het dan eens met frambozen of een ander zomerfruit.
Hier vind je het recept.
Smakelijk!

Aardbeiensorbet (42 x uitgekomen)

Een luxedessert in een coupe! Het is een fris nagerechtje of tussendoortje op een hete dag. Wie lust er nu niet graag ijs? Sorbet is daarbij ook een goed dessertje voor iemand die geen zuivel mag eten.
Aardbeien zijn zo goed als hét zomerfruit. Als je toch niet graag aardbeien lust kan je gaan voor een ander zomerfruit zoals meloen of mango.
Hier vind je het recept.
Smakelijk!

Statistieken

Statistieken

Reageer (17)

  • wolfie0407

    Griekse pastasalade. (Y)

    1 decennium geleden
  • Nythil

    Aardbijensorbet :D
    Wie lust er nu niet graag ijs? Mijn vader niet :P

    1 decennium geleden
  • Bethel

    Kom maar op met die passievruchtcake! Lijkt me echt heerlijk :D

    1 decennium geleden
  • Ashara

    Alles > aardappels, vlees en groenten.

    1 decennium geleden
  • Demixxxx

    Aardbeiensorbert :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?