Hoeveel weet jij van Ginny Wemel?

De Slag om Zweinstein is intussen al negentien jaar geleden en de avonturen van Harry Potter en zijn vrienden staan uitgebreid beschreven in een zevendelige reeks geschiedenisboeken en acht films, die verplichte lectuur en kijkstof vormen voor leerlingen op alle Europese Toverscholen.
De les van vandaag gaat over Ginny Wemel, nu we Harry Potter, Ronald Wemel en Hermelien Griffel al uitgebreid bestudeerd hebben. Ik ga er vanuit dat jullie allen de boeken hebben geraadpleegd en de opgeven hoofdstukken herlezen hebben. We beginnen deze les met een test, waarna we uiteraard verder op de juiste antwoorden zullen ingaan.
VEEL SUCCES

Opgelet! Wie betrapt wordt op spieken, loopt het risico voor straf een nacht Hagrid te gaan helpen met enkele klusjes in het Verboden Bos.



De juiste antwoorden staan bij de uitkomsten, vraag 1 bij uitkomst 1/10, vraag 2 bij uitkomst 2/10 enz...

Mogelijke uitkomsten

10/10 (101 x uitgekomen)

GEWELDIG!

Jij weet echt alles van Ginny Wemel, je kent haar door en door!

Wacht, je bent toch niet stiekem Ginny zelf?



Zoals je natuurlijk wist, was het antwoord op vraag tien de Ukkepulk.
Ginny heeft hem gekocht, of gekregen van haar moeder, in de fopshop van haar broers Fred en George.
Een Ukkepulk is eigen een mini-pulkerik, een huisdier dat vooral populair is bij kinderen, graag geknuffeld wordt en weinig verzorging nodig heeft

9/10 (207 x uitgekomen)

BIJNA PERFECT!

Je kent Ginny bijna net zo goed als haar broers, en dat wil heel wat zeggen, want zij hebben haar zien opgroeien!



De actrice hier op de foto, die in elke film de rol van Ginny heeft gespeeld, is Bonnie Wright. Hier is te zien op de première van 'Harry Potter and the Deathly Hallows'.
Ter informatie: Emma Watson is de actrice die Hermelien speelt, Helena Bonham Carter nam de rol van Bellatrix van Detta op zich en Evannah Lynch vertolkt de rol van Loena.

8/10 (225 x uitgekomen)

GOED ZO!!!

Jij bent duidelijk een echte Harry Potterfan! En echte fans hebben natuurlijk ook oog voor de personages er rond, zelfs als die niet elke pagina genoemd worden. Het is duidelijk dat je Ginny Wemel niet vergeten bent (Y)



Ginny, Loena en Marcel vormden in de zevende boek de leiders van een groep leerlingen die zich tegen Sneep en de Kragges verzetten. Ze probeerden het zwaard van Griffoendor te stelen, maar slaagden daar niet in omdat Sneep hen betrapte toen ze het via de trap naar beneden probeerden te smokkelen.
Of Ginny weigerde de Cruciatusvloek te oefenen op mensen die straf verdienden, is niet bekend, maar Marcel deed dat in elk geval wel, wat hem een snee in het gezicht door professor Kragge opleverde.
De eerstejaars bevrijden was een stunt van Michel Kriek, die voor straf behoorlijk hard gemarteld werd.

7/10 (259 x uitgekomen)

HELEMAAL NIET SLECHT!

Als ware Potterfan heb je natuurlijk ook interesse voor de Wemels, als Harry's favoriete familie. Natuurlijk kennen de meesten vooral Ron, maar ook Ginny is niet onbelangrijk. Je hebt natuurlijk de geheime kamer en uiteraard mag de liefde tussen haar en Harry ook niet vergeten worden.



Hoewel Harry het met Ginny had uitgemaakt voor haar veiligheid, om te voorkomen dat Voldemort achter haar aan zou gaan, was de liefde tussen hen nog lang niet over. Ginny wilde Harry eerst iets geven dat van pas zou kunnen komen, maar ze wist niet wat en veel kon hij toch niet meenemen, dus het mocht zeker niet te groot zijn. Daarom besloot ze hem iets mee te geven om zich te herinneren, naar eigen zeggen zodat zijn hoofd niet op hol zou worden gebracht als hij een glamorganameisje zou tegenkomen.

6/10 (191 x uitgekomen)

Geslaagd :D

Ja hoor, jij weet genoeg van Ginny. Die paar details... Ach, je kan de boeken natuurlijk ook niet uit je hoofd kennen hé



Ginny maakte het uit met Michel Kriek omdat die chagrijnig deed toen Griffoendor gewonnen was Ravenklauw in een Zwerkbalwedstrijd. Michel Kriek ging Cho toen troosten. Ginny en Michel hadden elkaar leren kennen tijdens het Kerstbal.
Met Daan Tomas maakte ze het uit omdat ze dacht dat hij haar door het portretgat had helpen klimmen, maar eigenlijk liep het al een tijdje minder goed tussen hen.

5/10 (153 x uitgekomen)

Net geslaagd

Is het soms een tijdje geleden dat je de boeken gelezen hebt?



Ginny is het liefst Jager bij Zwerkbal, maar ze is ook een tijdje Zoeker geweest toen Omber Harry een Zwerkbalverbod had opgelegd en een keer in het zesde boek toen Harry strafwerk had voor Sneep. Na die laatste wedstrijd waren ze allebei zo gelukkig omdat Griffoendor had gewonnen, dat ze zich even niets meer van anderen aantrokken en elkaar voor de eerste keer een zoen gaven.
Ginny had nooit mogen meespelen met haar zwerkballende broers (Charlie was Zoeker, Fred en George Drijvers en Ron Wachter), maar kon er toch best wat van doordat ze jarenlang stiekem hun bezems jatte om te oefenen.
Ginny krijgt na haar laatste jaar op Zweinstein een contract bij de Holyhead Harpies, een Zwerbalploeg die uit alleen maar heksen bestaat, en stopte daar toen ze samen met Harry voor een gezin en kinderen koos. Ze werd nadien Zwerkbalverslaggeefster bij de Ochtendprofeet.

4/10 (113 x uitgekomen)

Net niet geslaagd...

Jammer, maar helaas. Blijkbaar weet je niet zo veel van Ginny Wemel. Zit je misschien in een andere afdeling op Zweinstein?



Ginny werd door Marcel gevraagd voor het Kerstbal en stemde in omdat ze anders niet kon gaan, alleen vierdejaars of ouder mochten er heen met hun date en zij zat nog maar pas in het derde jaar. Later vroeg Ron haar om met Harry mee te gaan, wat maakte dat ze rood werd, maar ze zei nee omdat ze al met Marcel had afgesproken. Op het bal zelf leerde ze Michel Kriek kennen, een jongen van Ravenklauw, met wie ze een relatie kreeg.

3/10 (65 x uitgekomen)

Helaas

Ik ben bang dat je maar heel weinig over Ginny weet, misschien heb je stukken gemist omdat ze niet altijd even belangrijk lijkt?



Ginny staat bekend om haar uitstekende Vleddervleervloek. Echt duidelijk zijn de boeken niet over wat die vloek juist inhoud, maar er wordt wel vaak gezegd dat de Vleervledders iemand aanvallen of iemands gezicht onder de Vleervledders zit. De oorspronkelijke Engelse benaming doet vermoeden dat het gaat om vleermuisvleugels.

2/10 (43 x uitgekomen)

Dit is niet bepaald een geweldige score...

Heb je de boeken wel gelezen, of alleen de films gezien?



Ginny duwde Ron snikkend weg toen hij haar wilde omhelzen nadat Harry haar uit de Geheime Kamer had gered. Tegen Harry had ze eerder uitgelegd wat er gebeurd was, gezegd dat ze hen had willen waarschuwen maar dat niet kon met Percy bij én ze had gehuild dat ze nu vast van school werd gestuurd, terwijl ze zich had verheugd om naar Zweinstein te komen sinds Bill er had gezeten.

1/10 (14 x uitgekomen)

Ken jij Ginny Wemel wel?

Ik heb het gevoel dat je niet veel meer van haar weet dan de mensen die haar voor het eerst zien verschijnen...



Ginny Wemel, voluit Ginevra Molly Wemel, is de jongere zus van Ron Wemel, die op zijn beurt de beste vriend van Harry Potter is. Ze heeft zes oudere broers: Bill, Charlie, Percy, de tweeling Fred en George en uiteraard Ron.

0/10 (3 x uitgekomen)

Oeps... Blijkbaar weet je niet echt veel over Ginny. Misschien wel meer de algemenere informatie, maar heb je nooit op de details gelet?
Of heb je de boeken nooit gelezen?

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • Wolfwood

    6/10, toch geslaagd!
    Goede quiz :3

    1 jaar geleden
  • Asgard

    3/10
    Ik moet de boeken maar eens gauw weer herlezen.

    6 jaar geleden
  • xaM

    8/10 yahhs, Ginny is ma bae

    6 jaar geleden
  • Katniss_Peeta

    Geweldig!! 10/10 punten
    Logisch, ik Ben haar ( en Hermiens) grootste fan!!!

    9 jaar geleden
  • Animal2

    2/10 punten

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?