Wie ben jij van de Orde van de Feniks?

Jullie kennen ze allemaal wel: de helden die onder leiding van Perkamentus tegen Voldemort en zijn dooddoeners vechten. Ze komen samen in Grimboudplein 12 en later in Het Nest. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: een einde maken aan de macht van Heer Voldemort, hun vrienden en families beschermen, een veiligere wereld creëren voor hun dierbaren. Allen hebben ze verliezen geleden, maar vol moed gaan ze door.
Maar ze zijn ook heel verschillend van elkaar, hebben andere interesses, zaten op andere afdelingen op Zweinstein. En daarom deze quiz, want de vraag is, op wie van deze helden lijk jij het meest?

Mogelijke uitkomsten

Albus Perkamentus (52 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Albus Perkamentus.

Een wijze oude man, ontzettend slim, maar soms ook een beetje gek. (Domkop, Blubber, Kleinood, Kriel.) Hij heeft de Orde van de Feniks opgericht in de eerste tovenaarsoorlog en hen opnieuw bijeengeroepen toen Voldemort voor Harry's ogen was herrezen.
Albus Perkamentus is één van de weinige mensen die de link ziet tussen de jonge Marten Vilijn en Heer Voldemort, en is ook degene die het beste idee heeft van hoe deze hoofddooddoener verslagen kan worden.
Een wijs en verstandig man, al heeft iedereen zijn fouten, en vergeten oudere mensen soms ook hoe het is om jong te zijn.

Remus Lupos (34 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Remus Lupos.

Hij mag dan een weerwolf zijn, hij blijft ook een dapper mens. Als beste vriend van Harry's vader en peetvader, doet hij wat hij kan om Harry te beschermen. Ook zijn trouw aan Perkamentus heeft geen moment gewankeld, trouw aan de man die hem toeliet op Zweinstein en hem daarmee een toekomst bood.
De Orde van de Feniks betekent veel voor Remus, aangezien hij als weerwolf moeilijk vrienden kan maken of een baan vinden, maar in de Orde wordt hij door iedereen hartelijk welkom geheten. Hij mag dan een 'harig probleempje' hebben, hij weet als geen ander dat vrienden belangrijk zijn voor iedereen, ook als je wat anders bent.

Alastor Dolleman (32 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Alastor Dolleman.

Dwaaloog is altijd een moedige Schouwer geweest, die niet alleen de helft van de cellen op Azkaban gevuld heeft, maar dat ook steeds op een eerlijke manier deed. Al verdacht hij na zijn pensioen soms net iets te snel mensen ervan iets verkeerd te doen, hij had altijd het beste met iedereen voor (behalve met dooddoeners).
Zijn oog kan in het begin wat wennen zijn en hij ziet er soms behoorlijk sinister uit, maar als je geen vriendje bent van Voldemort of zijn vrienden geen kwaad doet, heb je weinig van hem te vrezen.

Nymphadora Tops (69 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Nymphadora Tops, die liever gewoon bij haar achternaam genoemd wordt.

Tops is één van de jongere leden van de Orde, ze was er bij de eerste Tovenaarsoorlog nog niet bij. Als Schouwer en lievelingetje van Dwaaloog Dolleman, kan ze een waardevolle bijdrage leveren. Ook haar transformagie is ontzettend handig, en niet alleen omdat ze daardoor bij haar opleiding tot Schouwer een perfecte score had op 'sluipen en vermommen' zonder dat ze daar ook maar iets voor hoefde te doen. Zichzelf een varkensneus geven tijdens het eten zorgt van tijd tot tijd voor de nodige hilariteit, en lachen is nog steeds gezond, dus wat humor na een serieuze vergadering komt zelden ongelegen.
Tops is lange tijd verliefd op Remus Lupos en hoewel ze een hele tijd moest wachten omdat hij vond dat ze beter verdiende, behoorde hun huwelijk bijna zeker tot de mooiste dagen uit haar leven.

Minerva Anderling (55 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Minerva Anderling

Professor Anderling mag dan in de eerste plaats een strenge lerares lijken, ze heeft een hart van goud. De bescherming van Zweinstein en de leerlingen zijn voor haar dan ook ontzettend belangrijk. Als lerares is ze altijd streng en rechtvaardig, maar als persoon is ze rotsvast en betrouwbaar. Alleen met de Zwerkbalcup durft ze wel eens partij te trekken voor haar eigen ploeg.
Haar werk op Zweinstein gaat voor haar boven alles, als lerares, afdelingshoofd en assistent-schoolhoofd, maar daarbij vergeet ze natuurlijk ook haar familie en dierbaren niet. En op de momenten wanneer het er echt op aankomt, zie je de ware Minerva Anderling: dapper, moedig en loyaal. Een ware Griffoendor.

Romeo Wolkenveldt (54 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Romeo Wolkenveldt!

Een dapper Schouwer en terecht hoofd van het Schouwershoofdkwartier. Hij hecht meer belang aan de waarheid dan aan zijn baan en al blijft hij voor het ministerie werken, hij gelooft Perkamentus op diens woord als hij zegt dat Voldemort is teruggekeerd. Ook zijn hulp bij de zoektocht van het ministerie naar Sirius Zwarts mag zeker niet vergeten worden. Zijn baan behoudt hij omdat het nuttig is te spioneren op het ministerie, maar hij is tot heel veel bereid om Perkamentus en de rest van de Orde te helpen en zal zijn vrienden niet verraden.
Als vaste verslaggeven Don Juan in Met het Oog op Potter, draagt hij bovendien een steentje bij aan eerlijke berichtgeving naar de tovenaarswereld toe.

Levenius Lorrebos (48 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Levenius Lorrebos!

Levenius, Lor voor de vrienden, heeft er vaak moeite mee zijn geld op een eerlijke manier te verdienen. Zijn waarde voor de Orde is daarom niet minder. Hij is ontzettend trouw aan Perkamentus en zou hen daarom nooit verraden. Al is hij niet zo moedig als vele andere leden van de Orde, op zijn eigen manier heeft hij heel wat goeds in zich. Iemand echt kwaad doen, is iets waar Lor zich nooit mee zou bezighouden. Bovendien kan hij aan informatie raken waar andere leden van de Orde geen weet van hebben, juist doordat hij wel vaker in contact komt met andere tovenaars die zich niet helemaal aan de regeltjes houden. Niet altijd even braaf, maar hij zal nooit vergeten dat Albus Perkamentus ook zijn goede kant zag.

Sirius Zwarts (301 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Sirius Zwarts!

Sluipvoet is een dapper man en altijd trouw aan zijn beste vrienden, Maanling en Gaffel. De dood van de Potters is hij nooit vergeten en Harry werd na Sirius' tijd in Azkaban zowel een vriend als een zoon voor hem. Zijn schooltijd met James zou hij nooit kunnen vergeten en hij is dan ook meer dan bereid Harry te helpen met alles wat die nodig heeft.
Als faunaat denkt hij soms dat hij veiliger is dan in werkelijkheid, al is het grootste deel van zijn roekeloosheid waarschijnlijk te wijten aan de tijd die hij onschuldig in Azkaban doorbracht. Sirius heeft er heel wat moeite mee opgesloten te zijn in het huis van zijn familie, al weet hij dat Perkamentus dat voor zijn eigen veiligheid doet. Zijn dankbaarheid jegens Perkamentus om de bescherming die hij James, Lily en Harry gegeven heeft en omdat hij durfde geloven in zijn onschuld, zijn groter dan menig tovenaar zich kan voorstellen.

Charlie Wemel (25 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Charlie Wemel!

Charlie mag dan minder bekend zijn dan zijn broers en zus, hij is zeker niet onbelangrijk. In Roemenië probeert hij voor de Orde contacten te leggen met buitenlandse tovenaars, in de hoop dat ook zij het gevaar dat Heer Voldemort op termijn voor hen zal vormen niet onderkennen.
Zijn werk met draken is niet ongevaarlijk, maar hij is goed opgeleid en zijn passie voor deze bijzondere dieren is sterker dan het gevaar. Dat neemt niet weg dat hij op belangrijke momenten er alles aan zal doen om bij zijn familie te zijn, hoe ver die reis ook is.

Molly Wemel (53 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Molly Wemel!

Molly mag dan als huisvrouw en moeder van zeven kinderen niet de gevaarlijkste tegenstander lijken, als ze kwaad is mag je haar zeker niet onderschatten! De keuze om thuis te blijven met haar kinderen is geen keuze die haar vrouwelijke zwakte benadrukt, integendeel. Met de weinige financiële middelen die ze heeft, weet ze uitstekend voor haar familie te zorgen en met de regelmaat van de klok een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Haar gehaktballen hebben dan ook een grote faam onder alle leden van de Orde.

Rubeus Hagrid (7 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Rubeus Hagrid!

Hagrid, terreinknecht van Zweinstein en leraar Verzorging van Fabeldieren, is reuzetrouw aan Perkamentus. Hij lijkt dan op het eerste zicht misschien weinig nut te hebben voor de Orde omdat hij zo opvalt en door zijn geringe toverkunsten, bepaalde klusjes zijn echter bijna alleen aan hem toe te vertrouwen. Zijn hart voor dieren (en liefst degenen die vuur kunnen spuwen en grote tanden hebben) is groot, maar zijn hart voor zijn vrienden en dan vooral Harry, is nog veel groter.

Statistieken

Statistieken

Reageer (21)

  • evyan1

    Siruis :D

    8 jaar geleden
  • molentje1313

    tops

    9 jaar geleden
  • Altaria

    Tops! Go Hufflepuff!

    1 decennium geleden
  • Gisborne

    Hahahaaha xD
    Ik ben Dumbledore ^^
    Maarreh... even een opmerking: Voldemort is zelf geen dooddoener... Een dooddoener is een volgeling van Voldemort en je kan niet echt een volgeling van jezelf zijn... Tenzij je schizofreen bent, maar volgens mij was Voldie dat niet....
    Verder een geweldige quiz ^^

    1 decennium geleden
  • michelebe

    SIRIUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?