Welk verfilmde boeken serie is iets voor jou?

Welke verfilmde boeken serie is iets voor jou?
- Harry Potter.
- The Hunger games.
- The Mortal Instruments.
- Percy Jackson.
- Twilight.
- Beautiful Creatures.
- Divergent.
Hope You'll enjoy it C: xx

Mogelijke uitkomsten

Divergent (24 x uitgekomen)

Divergent in het Nederlands ook wel de Inwijding. Dit Boek zou misschien wel iets voor jou kunnen zijn. De film moet nog verfilmd worden daar zijn ze btw nu druk mee bezig en hij verschijnt dan ook in 2014 C: Hier een kort stukje waar de film & het boek over gaan:

Wat doe je als je op je zestiende de keuze moet maken die zal bepalen hoe de rest van je leven eruit zal zien? Die kan betekenen dat je je familie moet achterlaten en die alles wat je ooit hebt geleerd op de kop zet? In een toekomstig Chicago is de samenleving verdeeld in vijf facties die ieder een bepaalde deugd in het vaandel hebben. In Zelfverloochening meent men dat egoïsme de mens noodlottig is geworden en stimuleert men zelfopoffering. De leden van Eruditie denken dat juist door kennisvergaring de mens de ware weg zal vinden. Zij die Vriendschap voorop stellen, hopen dat de wereld door onderlinge empathie een betere plek zal worden. In Oprechtheid staat de waarheid voorop en worden leugens geweerd. Bij Onverschrokkenheid ten slotte meent men dat je vooral moedig moet zijn.

Keuzes
Beatrice Prior is opgegroeid in Zelfverloochening. Haar hele leven is zij gewend geweest andermans behoeften voor die van zichzelf te laten gaan. Maar terwijl haar ouders en broer Caleb de perfecte Zelfloochenaars lijken, worstelt Beatrice al van jongs af aan met haar plek. Wanneer zij tijdens de keuzeceremonie geen eenduidige keuze krijgt voorgeschoteld, slaat zij niet de gebaande weg in en sluit ze zich bij Onverschrokkenheid aan. Daar vindt ze zichzelf opnieuw uit als de stoere ‘Tris’ en vecht ze in de initiatie die op de ceremonie volgt om een definitieve plek in de factie. Maar wat ze niet weet is dat haar afwijkende ceremonieuitslag grote gevolgen heeft, niet alleen voor zij zelf maar voor heel de samenleving. En wat moet ze doen als ze ook nog eens verliefd wordt op een bij vlagen onuitstaanbare jongen?

The Mortal Instruments (28 x uitgekomen)

Deze film en boek is misschien echt iets voor jou. De serie bestaat uit zes delen waarvan het laatste deel nog uit komt. De film draait sinds 22 augistus in de bios. Hier een korte samenvatting (die ik btw van wikipedia heb geplukt dus niet zelf geschreven heb ook al heb ik de film en het eerste deel gelezen :S)

In het boek ontdekt Clarissa "Clary" Fray, een vijftienjarig meisje, dat ze net als haar moeder een schaduwjager is. Alleen opgevoed door haar moeder probeerde deze de magische krachten voor haar verborgen te houden. Later ontmoet ze de schaduwjager Jace Wayland, zij verliefd op elkaar, tot ze ontdekken dat ze eigenlijk elkaars broer en zus zijn.

Twilight (13 x uitgekomen)

Deze film/boeken serie is echt iets voor jou. Alle boeken en films zijn al verschenen en op dvd. De boekenreeks bestaat uit 6 boeken (die van Bree & edward mee geteld). Er zijn vijf films over de eerste vier boeken en ik heb ergens gehoord dat er misschien nog een twilight film komt maar dan gaat het over Bree's leven. Als nog hier een korte samenvatting als je twilight niet kent of je wilt weten waar het over gaat.

Isabella "Bella" Swan verhuist van het zonnige Phoenix, Arizona naar het regenachtige Forks, Washington om bij haar vader, Charlie, te leven. Ofschoon ze niet blij is met de verhuizing, maakte ze de keuze zelf zodat haar moeder kan reizen met haar nieuwe echtgenoot, Phil Dwyer. Phil is een honkbalspeler en verandert regelmatig van club.
In de kleine school in Forks trekt Bella vanaf de eerste dag de aandacht en ze raakt vlug bevriend met enkele studenten. Tot haar grote ergernis strijden enkele jongens om haar aandacht. Bella staat immers niet graag in de schijnwerpers.
Zelf wordt ze geïntrigeerd door Edward Cullen en zijn familie. Edward heeft een adoptiebroer Emmett en een adoptiezus Alice. Pleegkinderen Rosalie en Jasper Hale leven ook bij de familie. Hoewel ze allen verschillen in uiterlijk, zijn er tegelijkertijd enorme gelijkenissen tussen hen. Allen zijn ze buitengewoon mooi en volmaakt. Hun huid is zeer bleek (bijna wit) en rond hun ogen hebben ze allemaal blauwe schaduwen. Als Bella naast Edward moet plaatsnemen tijdens de biologieles, trekt Edward zich letterlijk helemaal terug en kijkt hij haar walgend aan. Enkele dagen later maakt Edward dit goed maar Bella heeft enorm veel vragen. Vooral omdat Edward de boot steeds afhoudt en haar probeert te ontmoedigen vrienden te worden. Volgens hem zou dit voor haar te gevaarlijk zijn. Nadat ze door Edward gered wordt, gaat ze op onderzoek. De oplossing wordt haar uiteindelijk aangereikt door Jacob Black, een vriend van de familie. De indiaanse Jacob vertelt haar een oude legende waarin de familie Cullen bestempeld wordt als vampiers.
Edward spreekt uiteindelijk de waarheid en geeft toe dat zijn familie uit vampieren bestaat. Zij drinken dierenbloed in plaats van mensenbloed maar het blijft gevaarlijk. Hij onthult ook dat hij Bella in eerste instantie vermeed omdat de geur van haar bloed hem enorm aantrok.
In het hele boek kunnen Edward en Bella hun gevoelens voor elkaar niet meer onderdrukken en worden ze verliefd. Edwards angst wordt waarheid als Bella in gevaar komt door James, een vijandige vampier. James is een jager die, enkel voor de sport, zijn zinnen op Bella heeft gezet. Met de hulp van zijn familie kan Edward Bella redden voor James haar kan doden. Terug in Forks verlangt Bella er naar ook vampier te worden, maar Edward weigert.
Titel

Percy Jackson (26 x uitgekomen)

Deze boeken en films zijn misschien echt iets voor jou. Er zijn al twee films verschenen van de boeken series. De cutie logan lerman speelt de hoofdrol van Percy. The lightning dief is al op dvd uit & Sea of monsters draait helaas niet meer in de bioscoop maar zal over een tijdje wel op dvd verschijnen C: De boekenreeks heeft twee series die over percy gaan: Percy Jackson And The Olympians & The Heroes of Olympus. De eesrste serie (PJ & The olympians) bestaat uit vijf boeken die ook allemaal verschenen zijn. The heroes of Olympus bestaat ook uit vijf boeken maar daar zijn er nog maar drie van verschenen en op 8 oktober verschijnt het vierde deel (wel de engelse versie). Hier onder staat waarover de eerste serie gaat:

Percy Jackson is een twaalf jaar oude jongen met dyslexie en ADHD. Op een uitje met zijn school naar het Metropolitan Museum of Art, transformeert zijn wiskunde-leerkracht, mevrouw Dodds, in een Furie en valt hem aan. Percy's leerkracht Latijn, meneer Brunner gooit Percy een magisch zwaard toe genaamd Anaklusmos/Riptide en stuurt de Furie naar Tartarus.
Percy en zijn moeder Sally gaan dan naar Montauk, waar zijn vriend Grover Underwood hem komt zeggen om meteen te vertrekken. Ze rijden weg in een gruwelijke storm, en een minotaur neemt Sally weg in een flits van licht. In zijn woede doodt Percy de minotaur en neemt een van zijn hoorns. Hij wordt 3 dagen later wakker, genezen door nectar en ambrozijn, in het kamp Half-Bloed. Grover blijkt een satyr te zijn, en meneer Brunner blijkt Chiron, de centaur te zijn. Doordat niemand weet wiens zoon Percy precies is, wordt hij onder de hoede van Hermes geplaatst, de god van boodschappers, reizigers en dieven. Na meerdere incindenten waarbij water betrokken is verschijnt er een drietand boven Percy's hoofd wat betekent dat hij Poseidons zoon is.
Het Orakel vertelt Percy om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden, samen met zijn vrienden Grover en Annabeth Chase, een dochter van Athene, want Zeus denkt dat de diesftal van de bliksemschicht aan Percy te wijten is. Na meerdere vijanden te verslaan, waaronder Medusa, vinden ze Hades, die Sally had gestolen. Blijkbaar was zijn helm van duisternis (zijn symbool van kracht) ook verdwenen. Hades steekt de schuld hiervan ook op Percy en wil Percy en zijn moeder doden en alle doden terug op Aarde sturen. Ze gebruiken magische parels, een geschenk van een neryde, om zichzelf te redden van Hades en ontdekken dat Ares, de god van de oorlog, de bliksemschicht heeft. Percy daagt Ares uit tot een duel en wint. Hades beseft dan dat Percy de helm niet heeft, en laat Sally vrij.
Nadat de bliksemschicht terug bij Zeus is, blijkt Percy's vriend, Luke Castellian, de dief ervan, en de nummeer 1 slaaf van de Titanenheerser, Kronos, te zijn. Luke probeert Percy te doden door een schorpioen op te roepen, maar gelukkig slaagt Percy erin om deze te doden. Jamme rgenoeg is Luke wel ontsnapt. Het verhaal eindigt met dat Percy besluit zijn schooljaar af te maken.

The Hunger games (30 x uitgekomen)

Deze films/boeken zijn echt iets voor jou. Alle drie de boeken van de hunger games zijn al verschenen. De eerste film is al op dvd uit genaamd "The Hunger Games". De tweede film genaamd "Catching Fire" komt uit op 22 november (dacht ik). Ik zelf ben nu bezig met het eerste boek en heb de film gezien (die btw erg leuk is) Hieronder staat een korte samenvatting:

Het verhaal speelt zich af in de toekomst in Noord-Amerika, waar zich een nieuw land heeft gevormd, namelijk Panem, dat 12 districten telt en een hoofdstad, het Capitool. De leider van Panem is de koelbloedige President Snow. Oorspronkelijk waren dat 13 districten, maar in een opstand van 74 jaar geleden heeft het Capitool het 13e district genadeloos afgeslacht. Als een herinnering voor de rebellen aan die opstand, werden de Hongerspelen in het leven geroepen als een soort straf. Dit houdt in dat elk jaar van elk district twee kinderen, tributen (een meisje en een jongen) tussen 12 en 18 jaar moeten deelnemen in de Hongerspelen, een gevecht tot de dood waar het hele land verplicht naar moet kijken. Er is een hele show voorzien rond de Hongerspelen. district 1 en 2 zijn het sterkst en hebben het meest geld en winnen bijna elk jaar, ze worden beroepstributen genoemd en trainen van jongs af aan om te winnen.

Beautiful Creatures (10 x uitgekomen)

Deze boeken/film is echt iets voor jou. Er zijn vier boeken van deze serie. Op 1 oktober verschijnt het laatste deel in het nederlands. Tot nu toe is er nog maar een boek verfilmd van beautiful creatures en die heet ook Beautiful creatures (droog) Het is onduidelijk of er nog een boek van de serie verfilmd word. De film is nu op dvd verkrijgbaar of net zoals alle films kan je die ook online op zoeken. Hier een korte samenvatting waar het eerste boek en de film over gaan:

Er was een vloek. Er was een meisje. En er was een graf.
Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.
Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin, wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuisd, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou een geheim alles kunnen veranderen...

Harry Potter (21 x uitgekomen)

De boeken serie bestaat uit 7 boeken & acht films (de laatste verfilming is in twee delen opgesplitst. De meeste van jullie zullen de films en de boeken al kennen maar als nog is dit een van de bekendste verfilmde boeken serie. Alle boeken en films zijn al verschenen. Oh ja nog een nieuwtje voor de Potterheads JK Rowling is bezig met het script van een spin-off harry potter film. Het speelt wel 70 jaar eerder af en in dezelfde wereld meer informatie vind je btw gewoon op warnerbros.com Hier onder de samenvatting in het algemeen:

De boeken gaan over Harry James Potter, die op elfjarige leeftijd ontdekt dat hij magische gaven heeft en op Zweinstein mag studeren. Rowling heeft hiervoor een complete en tamelijk consistente fantasywereld geconstrueerd waarin de verhalen zich afspelen. Hierin komen vele elementen naar boven die ook in veel andere succesvolle kinderboeken terug te vinden zijn, maar wel op een heel eigen en originele wijze.
Ook de gebruikelijke fantasythema's uit fantasyboeken (bijvoorbeeld de Aardzee-serie van Ursula Le Guin of In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien) spelen een grote rol in de verhalen over Harry. Verder is er invloed merkbaar van sprookjes, Engelse kostschoolboeken (zoals Tom Brown's Schooldays) en bepaalde sciencefictionboeken. De gedeelten die zich bij de familie Duffeling afspelen doen sommigen denken aan de kinder-horror van Roald Dahl.
Hoewel de boeken in eerste instantie bedoeld zijn als kinderboeken, worden ze ook door veel volwassenen met plezier gelezen. De boeken worden vaak niet als kinderachtig beschouwd; ze snijden heel volwassen thema's aan zoals racisme, wraak, moord en het verlies van dierbaren. In het Verenigd Koninkrijk worden er ook zogeheten adult editions van de boeken uitgegeven met een identieke tekst maar met een andere cover, die serieuzer overkomt. Dit biedt een aantal voordelen: volwassenen hebben minder het (voor sommigen bezwarende) idee dat ze een kinderboek aan het lezen zijn, en ze hoeven zich niet beschaamd te voelen wanneer ze Harry Potter-boeken in het openbaar lezen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • Gunderson

    okee. moet ik kiezen, tussen HP, THG en Divergent?! Want ik heb ze allemaal gezien en gelezen en kiezen = onmogelijk
    (Al zou ik toch gaan voor 1 THG, 2 Divergent en 3 HP xD

    8 jaar geleden
  • Karma_

    Percy jackson.
    Inderdaad.
    Maar de films zijn naar mijn mening echt slecht.
    Vooral the sea of monsters.

    9 jaar geleden
  • Spotgaaitjee

    Divergent
    Maar the hungergames is ook echt geweldig!

    9 jaar geleden
  • kolpac

    percy jackson , maar ze zij allemaal leuk

    1 decennium geleden
  • Lijne

    Divergent maar hunger games en the mortal instrumenta zijn ook super leuk!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?