Welk film past bij jou?

Iedereen heeft wel een andere smaak qua films. Wil je weten welk film je moet zien of waarschijnlijk al hebt gezien? Doe dan deze quiz!! :Y)

Mogelijke uitkomsten

The Notebook (2 x uitgekomen)

Een klassieker. Gevuld met romantiek en drama. DAT is pas iets voor jou! The Notebook is perfect om je samen met je vriendin of vriendje te kijken. (Alleen kan ook... I feel ur pain)

Love, Rosie (7 x uitgekomen)

Een romantische komedie gefilmd in het idyllische Ierland – De auteur van PS. I Love You schreef het boek waar de romantische komedie Love, Rosie op is gebaseerd. Een kleurrijke wervelwind die met een lach en en traan schetst hoe het leven ons soms gewoon overkomt. Perfect voor iemand zoals jij!

Mad Max: FURY ROAD (13 x uitgekomen)

Het verhaal van Mad Max: Fury Road is weliswaar zo dun als de kleding van de haremvrouwen, maar de film zit vol actiescènes waarbij je afvraagt hoe Miller het heeft gedaan zonder dat er doden vielen. (Er vielen echter wel gewonden). Volgens mij past deze film heel goed bij jou.

Big Fish (0 x uitgekomen)

Big Fish is een fantastische film over Edward Bloom, een man die zijn leven vult door fantasieverhalen over zichzelf te vertellen. Het mooie van Big Fish, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Wallace, is dat je na een tijdje echt gelooft dat de oude Edward Bloom alles heeft meegemaakt wat hij zegt, ook al weet je dat het onmogelijk allemaal waar kan zijn. Bovendien duurt het niet lang of ook jij wordt betoverd door de wereld van Bloom. Ik garandeer je dat je van de film zult genieten!

Spirited Away (3 x uitgekomen)

Spirited Away is een prachtig gemaakte, fantasierijke sprookjesfilm die mij een bijna vergeten gevoel teruggaf, het gevoel dat ik had toen ik voor het eerst het magie van sprookjes voorgelezen kreeg. Vanaf het moment dat het meisje Chihiro met haar ouders aan het eind van een donkere tunnel terechtkwam in een onbekende wereld, heb ik twee uur lang mijn ogen uitgekeken. Als je van anime of fantasie films houdt, zul je hier van smachten.

Superbad (0 x uitgekomen)

De titel doet misschien vermoeden dat dit een slechte film is, maar niets is minder waar; Superbad zit vol spitsvondigheden en hilarische situaties, en is ondanks het grote gehalte grofheid alles behalve een cynische bedoening waarin de onhandige, door seks geobsedeerde jongens belachelijk worden gemaakt. De film heeft een hart, en maakt van mogelijke karikaturen echte mensen, wat de film een extra dimensie geeft. Het is een grove komedie over enkele tieners die proberen seks te hebben voordat het laatste schooljaar voorbij is. Dat klinkt als de zoveelste kloon van het flauwe en geforceerde American Pie, maar dat is het zeker niet. Superbad is veel origineler en eerlijker, en daardoor (ondanks een paar zeer onwerkelijke gebeurtenissen) veel realistischer.

The Orphanage (10 x uitgekomen)

The Orphanage straalt een haast klassieke kwaliteit uit, met weelderige decors en prachtig camerawerk. Er wordt de tijd genomen om dit sobere verhaal te vertellen, waardoor er ruimte ontstaat voor iets wat in horrorfilms van nu verloren is gegaan: empathie. Maar verwacht geen bakken met bloed of rottende ingewanden; The Orphanage is een ouderwets spookverhaal dat het vooral moet hebben van suggestie en onzichtbaar kwaad. Mocht je dit allemaal doorstaan hebben, dan wacht je een emotionele ontknoping waartegen alleen zij met stenen harten zijn bestand.

The Devil's Backbone (1 x uitgekomen)

Geesten zijn interessanter dan ze lijken. Veel films gebruiken ze gewoon voor schok waarde. "The Devil's Backbone," een hartverscheurende en schitterende ghost story door Guillermo del Toro, begrijpt dat de meeste spoken verdrietig zijn, en proberen zo min mogelijk met ons in contact te komen. Maar willen ons echter waarschuwen voor dringende scenarios die bekend moeten worden, zodat zij kunnen rusten.

Intouchables (0 x uitgekomen)

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal concentreert zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de fysiek volledig verlamde miljonair Philippe en zijn verzorger, de Senegalese Driss die is opgegroeid in de Parijse banlieus en net enige gevangenistijd achter de rug heeft. De combinatie van de verschillende karakters van de personages is heel leuk om te zien, het maakt de film heel hilarisch. Omdat de film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, heeft het veel mensen aangesproken en aangeraakt.

The Dark Knight (1 x uitgekomen)

In mijn mening is The Dark Knight de beste stripverfilming tot nu toe en één van de betere misdaadfilms van dit decennium.
Deze film is hoogst zeldzaam: een enerverende, spectaculaire actiefilm met interessante personages, karakterontwikkelingen en intrigerende thema’s die op een slimme manier worden uitgewerkt als onderdeel van het verhaal. Voeg daar een ambigue moraliteit aan toe en een serieuze, donkere toon die je zelden ziet in zomerse Hollywoodblockbusters, en je hebt een unicum.

The Sound of Music (2 x uitgekomen)

De musical ”The Sound of Music” vertelt het bekende verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Als je van musicals houdt, zul je absoluut van deze film houden!

Grave of the Fireflies (0 x uitgekomen)

In de zomer van 1945 gaat de stad Kobe gebukt onder hevige bombardementen. De weesjes Seita en Setsuko zijn broer en zus die nadat hun vader is gestorven tijdens een overzees gevecht en hun moeder is gedood door een luchtaanval, naar hun tante trekken voor steun. Hun tante maakt hen duidelijk dat ze een last zijn voor haar gezin, waarop ze erop uit trekken en ze alleen nog afhankelijk van elkaar zijn om te zorgen voor onderdak en eten. Dit hartverscheurende film is een echte aanrader als je bereidt bent flink te janken.

Sherlock Holmes (1 x uitgekomen)

Een leuk actiespectakel met heerlijke droge humor, een leuk mysterie en een onverwacht einde. Oftewel: zin in actie en een leuke avond? Dan raad ik jou deze film aan!

De Ijzeren Reus (0 x uitgekomen)

1958. Een gigantische metalen reus valt neer op de aarde en maakt de inwoners van een klein dorpje doodsbang. Alleen de negenjarige Hogarth is niet geschrokken en raakt zelfs bevriend met de reus. Helaas wordt hun vriendschap verstoord door een paranoïde CIA-agent die er er alleen op uit is om de reus te vernietigen. Een zeer geliefde film voor vele gezinnen!

Rango (3 x uitgekomen)

Rango is een huisdiertje die zich in een crisis bevindt en er van overtuigd is dat hij een cowboy is. Hij besluit om op avontuur te gaan om zichzelf te leren kennen, omdat hij eigenlijk wel eens wat anders wil dan het leventje wat hij nu leidt. Hij ontmoet al snel veel andere diertjes, waaronder een andere hagedi. Deze diertjes zorgen er al snel voor dat het avontuur van Rango anders verloopt, dan dat hij had gepland. Ik kan met een gerust hart deze film aanraden aan iedereen die van mooie animatie kan genieten, overduidelijke boodschappen wel ‘aan kan’, en die het net als ik leuk vindt om de voice actors te herkennen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • LittleLet

    Sherlock Holmes, of course :)

    7 jaar geleden
  • Galactica

    Mad Max? Nu had ik echt alles ingegeven om op Star Trek uit te komen! :)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?