Ben Jij Assertief?

Assertief is opkomen voor je eigen mening en belangen, zonder agressief of grof over te komen tegenover je gesprekspartner.
Altijd al willen weten of jij deze eigenschap hebt?


Ontdek het hier!

Mogelijke uitkomsten

Ronduit Agressief! (95 x uitgekomen)

Agressief is nog steeds iets anders dan assertief! Verwissel deze twee eigenschappen dus absoluut niet!
Jij hebt de neiging om net iets té hard uit te komen voor je mening, waardoor je al snel je kalmte verliest. Werk er dus aan om je kalmte tijdens een discussie te bewaren, en mijd grove woorden. Dan zal assertieviteit binnen handbereik liggen!

Totaal Niet Assertief! (91 x uitgekomen)

Jij bent een verlegen persoon. Dit werkt dus ook uit op je assertieviteit. Wees zeker niet bang om je mening te geven! Meestal wordt assertieviteit wel gewardeerd, en in de toekomst zal deze eigenschap zeker van pas komen! Voel je dus geroepen om aan je assertieviteit te werken, het is niet eens zo moeilijk! Soms moet je je verlegenheid gewoon opzij zetten. Met een goede motivatie zal het ook jou uiteindelijk wel lukken om de eigenschap assertieviteit onder de knie te krijgen!

Een Beetje Assertief! (125 x uitgekomen)

Jij weet al een beetje hoe je je mening op de beste manier duidelijk kunt maken. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk, maar je bent vast en zeker op de goede weg! Je hoeft nog maar een beetje bij te schaven en voordat je het weet, weet je precies hoe je assertiviteit goed kunt gebruiken!

Helemaal Assertief! (137 x uitgekomen)

Goed zo!
Ik hoef niet veel te zeggen, jij weet precies hoe je assertief moet zijn! Meestal durf je voor je mening op te komen. En dat doe je op een goede manier, zonder je gesprekspartner aan te vallen. Je kunt je kalmte (meestal) bewaren! Proficiat!

Statistieken

Statistieken

Reageer (14)

  • Aynur

    Helemaal en dat klopt!!
    Soms een beetje té...

    7 jaar geleden
  • Volans

    Ik ben vaak bang om mijn mening te geven om uitgelachen/raar aangekeken te worden, en zwijg dan ook meestal, terwijl ik wel weet dat ik het zou moeten zeggen. Ik laat teveel over me heen lopen maar het is zo moeilijk om eroverheen te stappen.

    8 jaar geleden
  • Kraaivacht

    Beetje klopt

    9 jaar geleden
  • blacknightwolf1

    Verlegen (onzekerheid) klopt ook!:X

    9 jaar geleden
  • Karube

    Helemaal assertief.

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?