Welk Midden Aarde verhaal is echt iets voor jou?

Hallo allemaal,

Deze quiz is bedoeld voor de Midden Aarde fans op Quizlet. Er zijn veel MA-stories, waarvan een groot deel inactief is.
Met behulp van deze quiz kun je bekijken welke story echt iets voor jou is. Ik heb de twintig meest actieve (of al afgeronde verhalen) in beschouwing genomen. (:

Hopelijk vind je hier nieuw leesvoer.^^

Mogelijke uitkomsten

The Arkenstone. (20 x uitgekomen)

De Arkenstone is geschreven door Kilicious. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Naésse is een jonge half-elf, en de dochter van heer Elrond. Als er op een dag wordt besloten dat ze zal trouwen met Legolas, lijkt alles in een klap te veranderen. Ze betwijfelt of ze Thranduil kan vertrouwen en als hij een dwerg met zijn kameraden opsluit in de kerkers wordt haar gevoel alleen maar versterkt. Blijkbaar zijn de dwergen niet de enige die geleid worden door hebzucht.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Birds Without Wings (17 x uitgekomen)

Bird Without Wings is geschreven door Armitage. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.


I'm gonna leave this town
I'm gonna change my name
I'm gonna burn that bridge
And take the high road to fame
I'm gonna lick my wounds
Forget all that abuse
I'm gonna live like a king
And get free from the truth...

But I never learned to fly...
And I never get that high

I'm gonna learn how to love
I'm gonna bury that rage
I'm gonna write it all down
Healing page by page
I'm gonna turn this around
And make something sing
I'm gonna tear through the rough
For the diamonds it brings

I am all these things
These birds without wings
I am all these things
These birds without wings...

Never learned to fly, never learned to fly...
Never learned to fly, birds without wings...


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Een waarschuwing van de auteur: deze story is twee jaar geschreven, aan het begin van mijn Q-carrière, dus taalgebruik en gevoel voor verhaal is nog op erg laag niveau!

Centuries (23 x uitgekomen)

Centuries is geschreven door Phantasior en Alesse. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Twee zullen oprijzen
Verbonden door bloed
Verworpen door afgunst
Vertekend voor het leven

Twee zullen strijden
Voor liefde
Voor saamhorigheid
Tot de dood

Slechts één haalt de laatste uitdaging.




Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Courage (25 x uitgekomen)

Courage is geschreven door OakenshieId. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Alyssae is een jonge elf die gevangen zit in de kerkers van de aardmannen. Omdat zij van Koninklijke komaf is, wordt ze voor losgeld gevangen gehouden.
Wanneer ze op een dag door een groep dwergen wordt bevrijd, besluit ze hen te helpen bij hun queeste. Ze hebben hun inbreker verloren en ze wil hen graag bedanken voor het redden van haar leven.

Toch wordt ze met een schuin oog aan gekeken door de leider van de groep: de norse Thorin. Hij lijkt bijzonder weinig met elven op te hebben en al helemaal niet met vrouwen. Zijn minachting is zelfs zo groot dat Alyssae niet durft te vertellen wie ze werkelijk is, bang dat hij zijn wrok jegens de tekortkomingen van haar volk tegenover haar zal uiten. Alyssae weigert echter te vertrekken: ze is mijlenver van haar verwanten vandaan en daarnaast heeft ze redenen om niet direct met haar familie herenigd te willen worden.

Na verloop van tijd ontwikkelt ze gevoelens voor de starre Thorin – een liefde die naar alle schijn onbeantwoord zal blijven. Wat misschien maar goed is ook, want Alyssae weet dat een wederzijdse liefde verstrekkende gevolgen zal hebben...
Niet alleen voor hen, maar voor hun hele ras...


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Een opmerking van de auteur: dit verhaal is ook in het Engels beschikbaar. Deze versie vind je hier

Creature of the Night (15 x uitgekomen)

Creature of the Night is geschreven door OakenshieId. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

In het leven geroepen door een vloek van een verknipte elfenkoning, dat is hoe Niamh ter wereld is gekomen. Ze behoort tot geen enkel ras en er is geen enkel wezen met wie ze zich kan identificeren. Het grootste deel van haar leven heeft ze in afzondering geleefd, maar een bijzondere vriendschap haalt een kant in Niamh naar boven die in de vergetelheid was geraakt.

Echter, Niamh heeft haar eigen agenda, waarin helemaal geen plaats is voor vriendschap. Na jaren opgejaagd te zijn, is ze vastbesloten de rollen om te draaien. Iedereen die ook maar enige interesse in haar toont, wordt haar prooi en bij ieder hart dat verpulvert tussen haar vingers, groeit haar onstuitbare kracht.
Een kracht die voor heel Midden Aarde een gevaar vormt, daar ze een ring draagt die, mits het in zachtaardige handen komt, de hele wereld in as kan veranderen...


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Daarheen en weer terug (22 x uitgekomen)

Daarheen en weer terug is geschreven door Lorem_Ipsum. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Gandalf heeft de dwergen en Bilbo opgetrommeld om een queeste te ondernemen en Smaug te verslaan. Moedig gaan ze op weg, maar wat ze niet verwachtten, was dat de hobbit in hun gezelschap meer kunstjes kan dan alleen inbreken, ook al heeft hij dat zelf nog niet in de gaten.
Ze belanden in een vreemde wereld, met weinig bomen, rokende voertuigen en hoge gebouwen op stenen wegen. Het reisgezelschap zit samen met hun pony’s vast in een mysterieuze wereld. Of is er een weg terug en wie gaat hen helpen?


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Duath (9 x uitgekomen)

Dúath is geschreven door Alesse. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

The night is darkening round me,
The wild winds coldly blow ;
But a tyrant spell has bound me,
And I cannot, cannot go.

Clouds beyond clouds above me,
Wastes beyond wastes below ;
But nothing drear can move me :
I will not, cannot go.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

The Edge of Darkness (34 x uitgekomen)

The Edge of Darkness is geschreven door Shield. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Nadat de hobbit, Frodo Baggins, gefaald heeft om de ring te vernietigen staat midden aarde op zijn kop. Sauron is terug in zijn echte vorm, de meeste elfen zijn vermoord of hebben de schepen naar het westen genomen, mensen en dwergen zijn uitgeroeid en hobbits zijn slaven geworden van Mordor.
De strijdlustige elf Ithildin is een van de laatste elfen in midden aarde. Wanneer ze gevangen genomen word door orcs ontdekt ze de manier om midden aarde terug te brengen zoals deze ooit was. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Far Over The Misty Mountains Cold (5 x uitgekomen)

Far Over The Misty Mountains Cold is geschreven door LynnBlack. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.


‘Go back home! This quest is nothing for girls and especially not for an elf princess!’ he shouted ‘I’m no elf princess! If you don’t mind I would like you not to underestimate me, it’s kind of hurting me and since you also took a hobbit with you I think I also have the right to join you guys and I might be more useful than you think I am!’ I answered where after he shut his mouth, but I could still see the anger in his eyes. Not that I cared, elf or princess, human or hobbit and king or dwarf, nothing and no one would be spared on this quest!
We became a famous company, worth it to have a place in many different songs and poems, we survived in the darkest places and we won battles, we fought till the end of all wars!


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

I Can Change (3 x uitgekomen)

I Can Change is geschreven door Kilicious. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Laegyl is een jonge huidverwisselaar. Er zijn maar weinig personen die weten wat ze werkelijk is en dat ze bestaat. Haar ware ik houdt ze namelijk diep verborgen, al brengt dit gevaren met zich mee. Het beest in haar is namelijk nog steeds niet te temmen en ze brengt niet alleen zichzelf, maar ook anderen hiermee in gevaar.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Mission Impossible (8 x uitgekomen)

Mission Impossible is geschreven door Kilicious en OakenshieId. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Twee Quizletschrijfsters die elkaar via hun liefde voor de hobbit hebben leren kennen, maken het hetgeen mee waar alle fans op hopen: op magische wijze worden ze naar Midden Aarde getransporteerd zodra ze elkaar voor het eerst echt ontmoeten.

Direct reizen ze naar de Gouw, hopend daar hun helden aan te treffen. Ze kunnen hun vreugde niet op als ze de hobbit Bilbo vinden, die al gauw bezoekt krijgt van dertien dwergen, maar het lachen vergaat hen al snel wanneer ze beseffen dat het lot van de dwergen in hun handen ligt, gezien zij weten hoe hun verhaal verloopt. Bovendien hebben ze geen van beide ooit lange afstanden afgelegd, op een paard gezeten of een zwaard in de hand gehad, wat niet alleen tot hilarische momenten maar ook tot levensgevaarlijke situaties leidt.

De meiden besluiten de dwergen zoveel mogelijk ellende te besparen, teneinde zelfs enkele levens redden, maar door hun komst verandert alles en al snel hebben ze geen vat meer op de toekomst. Bovendien moeten ze niet alleen uit de handen van de orks blijven, maar zijn ook genoodzaakt om een nog meer gevreesde vijand te ontvluchten die het op hen gemunt heeft!


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Note: dit verhaal bevat spoilers over het verloop van de Hobbit

The Orphan Girl (3 x uitgekomen)

The Orphan Girl is geschreven door BardTheBowman. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Toen Lydia, Girion's vrouw Dale ontvluchte vond ze een klein elfenmeisje en nam haar mee naar Esgaroth. Niet veel later beviel ze van een zoon, Bard. Het elfenmeisje, dat ze Helena noemde, en Bard groeiden samen op. Wanneer Helena op jacht is word ze onverwacht overvallen door orcs. De grijze tovenaar Gandalf red haar en sleept haar mee in een spannend avontuur met dertien dwergen en een hobbit.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Our Hearts Beat As One (9 x uitgekomen)

Our Heart Beat As One is geschreven door Mysterieus. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Eleanor is prinses van Ëandor, een klein dorp aan een rivier voor Erabor. Haar vader is de koning en zij is de opvolgster, maar ze is nog steeds niet verloofd. Haar moeder heeft ze niet lang gekend, aangezien ze op jonge leeftijd gestorven is. Op een dag ontmoet ze de dwergenprins Thorin, die net terug komt van een handelsmissie en ze biedt hem een maaltijd en onderdak aan. Ze kunnen het snel goed met elkaar omgaan, maar daar komt snel verandering in en door de strenge hand van haar vader verlaten ze elkaar in een tragisch moment.

Verschillende jaren later gaat haar vader dood tijdens de strijd tegen Azog, aangezien hij zijn onsterfelijkheidsketting doorgeeft aan zijn dochter sterft hij aan zijn verwondingen. Eleanor is nog steeds niet getrouwd maar onderhands wel al verloofd, alleen niet met de man waar ze van houdt.
Plots krijgt ze onverwachts bezoek van iemand waar ze het nooit van had verwacht, de draak Smaug komt naar haar dorp toe en vele gevaren komen vrij. Zal de liefde het overwinnen of zal zij en al haar geliefden sterven door een dwaze beslissing die ze genomen heeft?


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

The Return of the Silmarils (17 x uitgekomen)

The Return of the Silmarils is geschreven door Feanor. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Fëanor doolt al eeuwen in de hal van Mandos, de valar van wie de hallen van wachten zijn waar zij die sterven heen gaan. Maar op een dag krijgt hij te horen dat hij de hallen mag verlaten om samen met zijn zeven zoons en de mensen Túrin en zijn vrouw/zus Niënor Níniel, wiens leven was vervloekt door Morgoth, de duistere heerser.
Hun gezelschap word naar het huis van Angel gebracht, die over ze moet waken en Túrin en Fëanor met zijn zonen moet helpen om hun gedrag te veranderen. Want hun slechte gedrag en daden was uiteindelijk hun dood geworden.
Angel heeft een baan in de Sterfelijke Wereld. Ze werkt bij de CSI in Las Vegas, waar ze zo veel mogelijk is. Ze woont samen met haar man en kinderen in een groot landhuis op een reusachtig terrein. Angel is al twee maanden zwanger wanneer Niënor, Túrin en Fëanor met zijn zonen aankloppen.
Maar geen van de zonen wil iets te maken hebben met Angel en haar kinderen omdat ze een afstammeling zou zijn van de gevreesde en vervloekte Morgoth. Alleen Maedhros, Maglor en Niënor geven haar een kans. Dan blijkt Niënor tijdens haar verblijf zwanger te zijn van het kind dat zij samen met haar broer Túrin had verwekt ten tijde van haar verblijf in Brethil.
Vele ruzies volgen, maar worden bijgelegd wanneer de buiten wereld van hun bestaan af weet en ze in een race tegen de klok moeten proberen om hun leven weer in de schaduwen te krijgen in plaats van in de spotlights.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

So Far Away (1 x uitgekomen)

So Far Away is geschreven door OakenshieId. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Met gebroken harten moeten Dis en Thorin zien te overleven in een meedogenloze, wrede wereld. Alles zijn ze kwijtgeraakt.
Thorin heeft zijn grootvader, zwager en broertje zien sterven op het slagveld. Hij heeft zijn stad in as zien veranderen. Zijn vader is van de aardbodem verdwenen en een moordzuchtige ork jaagt op hem, vastbesloten hem en zijn zus uit te roeien.
Dis heeft haar man moeten afstaan aan de dood en blijft met twee jonge kinderen achter. Vrienden en familieleden heeft ze niet die haar te hulp kunnen schieten, behalve Thorin.

De twee slaan op de vlucht nadat de orks Moria hebben ingenomen en zoeken verwoed naar een nieuwe thuishaven. Ze belanden uiteindelijk in een prachtig oord, waar ze onverwacht onderdak krijgen aangeboden. Dis is blij dat ze haar kinderen een veilige haven kan bieden, maar ze kan haar terneergeslagen gedachten niet van zich afzetten, zeker niet wanneer Thorin haar achter laat om hun vader te zoeken. Ze wordt opnieuw verliefd op een man, de enige die ze vertrouwt, maar niet in haar wereld past, waar enkel ellende de boventoon voert. Dis staat voor een duivels dilemma, waarin ze moet kiezen tussen de veiligheid van haar eigen zonen en het welzijn van het volk dat haar opgenomen heeft.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Take Me Away (6 x uitgekomen)

Take Me Away is geschreven door Gisborne. Een preview van het verhaal vind je onder de spoiler.

Ik had nooit gedacht dat weglopen van thuis hiertoe zou leiden. Dat ik zover zou komen, zoveel zou meemaken. Dat ik ondanks mijn gestuntel zou kunnen overleven in de wildernis. Natuurlijk voelde mijn thuis nooit echt als mijn thuis. Minas Tirith beklemde me, mede dankzij mijn vader. Mijn vader die mij verwaarloosde en al zijn aandacht aan mijn broer schonk. Mijn vader die me zowat opsloot en me nooit buiten de stad liet gaan.
Gelukkig is die tijd over en is er tijd voor actie, voor avontuur. Het is tijd voor mijn eigen weg in deze gevaarlijke wereld.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Titanium (0 x uitgekomen)

Titanium is geschreven door Vibes. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Vroeger was Midden-Aarde een vredige en begerige plek op aarde. Maar zoals alles dat doet op deze wereld, verging het. Door de arrogantie van de mensen vergingen bondgenootschappen. Door vele wrede oorlogen kwamen de mensen aan de macht en langzaam viel Midden-Aarde uit elkaar.
Elfen, Hobbits en Dwergen vluchtten voor de mensen en verschuilden zich diep in de bossen. Terwijl de mensen zich verdubbelden slonk het aantal andere wezens. De macht van de mensen werd na verstrijking van de tijd groter en uiteindelijk als vanzelfsprekend beschouwd. Ze werden ignorant.
Tegenwoordig zijn die gebeurtenissen vergeten verhalen. Dwergen, Elven, Hobbits en tovenaars zijn sprookjes, net zoals Sneeuwwitje dat is en Midden-Aarde is net als Neverland een sprookjeswereld. Het wordt slechts aan kinderen verteld voor het slapen gaan. Mensen geloven niet meer in magie.
Willow wist ook niet beter, totdat Gandalf haar een totaal onverwacht bezoek gaf.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Undómë (0 x uitgekomen)

Undómë is geschreven door Alesse. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Lang geleden werd in Arda een halfelf geboren waar niemand van hield. Het kind groeide op in een ogenschijnlijk vredige samenleving, maar werd vernederd en bespot door de Elfen, die op haar neerkeken.
Hoewel het kind zelf vrede had gesloten met haar lot, hunkerde ze in het geheim naar genegenheid. Die vond ze, in de vorm van een jong mensenmeisje.
De openbloeiende vriendschap ontlokte spot en verzet, maar de twee bleven koppig samen.
Toch werd hun band zwakker, want het mensenmeisje werd ouder en de halfelf ontdekte in de loop van dit begin van haar eindeloze bestaan dat ze bepaalde krachten tot haar beschikking had. Deze wekten interesse op bij de elite van de Elfen en deze probeerden de halfelf dicht bij zich houden, zodat ze het mensenmeisje steeds minder en minder zag. Uiteindelijk besloten ze toch dat de halfelf hun niet tot nut kon zijn en ze vertelden kwaadaardige geruchten over haar, die al snel werden opgepikt door zowel Elf als Mens en zich over Midden-Aarde verspreidden.
En de tijd tikte door, hoewel dat door de Elfen amper bemerkt werd. Ze wisten niet dat mensenmeisje stierf en dat de halfelf niet lang daarna verdween.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Your Betrayal (8 x uitgekomen)

Your Betrayal is geschreven door OakenshieId. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Twee jonge, ambitieuze elfen halen hun koning over om hen te laten infiltreren in het gezelschap van Thorin Oakenshield. Ze zetten ieder hun zinnen op één van de dwergen, vastberaden hen te verleiden om zo in Erebor te geraken om te voorkomen dat het opnieuw dwergen zullen zijn die in deze gouden hallen zullen resideren….


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

War of the Words (0 x uitgekomen)

War of the Worlds is geschreven door Kilicious. Een samenvatting van het verhaal vind je onder de spoiler.

Als er een onbekend kwaad in Midden-Aarde begint te verspreiden, keren elfen, dwergen, mensen, hobbits en tovenaars elkaar de rug toe. Een strijd om macht lijkt te zijn ontketend. Onduidelijke grenzen scheiden de werelddelen van elkaar af en respect, hoop en vrede lijken verloren te zijn. Levens worden verspild alsof het niets is en gevechten breken uit. Zelfs de machtige elfen kunnen hier niks tegen in brengen. Ze zullen hun krachten wel moeten bundelen om het te kunnen verslaan.


Klik hier om naar dit verhaal toe te gaan!

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)

  • Database

    Haha, bij mij kwam er een story uit waarop ik al een abo op heb :'D
    Hele goede quizzz ^w^

    9 jaar geleden
  • Faelain

    Ligt het aan mij of wordt ik altijd naar Dúath doorverwezen als ik "Elrond" aankruis? (cat)

    9 jaar geleden
  • Deviating

    The Arkenstone! Die lees ik al, echt een aanrader (:

    9 jaar geleden
  • DOLOS

    The Return of the Silmarils! Klinkt spannend!

    9 jaar geleden
  • Katalante

    Ik had trouwens Dúath

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?