De Mythe Van De Parel



"Er bestaat een mythe over een parel. Niet veel mensen kennen deze mythe. Vijftienhonderd jaar geleden werd er door een Japans meisje, Ming Sun, een wonderschone parel gevonden. Waar deze vandaan kwam wist niemand, maar iedereen wist dat het speciale krachten had. De krachten waren niet altijd specifiek; Het vervulde geen wensen, het liet je toekomst niet zien. Maar als je de parel bij je had gebeurde er om je heen rare dingen. Deze dingen konden goed zijn, voor jezelf of voor een ander, of juist precies andersom. In het begin wist Ming Sun niets af van deze krachten. Ze droeg de parel om haar nek. Ze kreeg ontzettend veel complimentjes hierover. Hierdoor voelde ze zich altijd erg gelukkig en bleef ze de parel dragen. Het leek altijd alsof alles haar aan kwam waaien. Ze had 'geluk'. Daarom noemde ze de parel haar geluksparel. Totdat op een dag haar relatie met haar geliefden verminderde. Ze was zoveel met haar zelf en haar geluk bezig, dat ze haar geliefden achterwege liet. Die dag ging alles mis. Zo liep ze aan het begin van de dag met een brede glimlach door de straten. Plots viel er iemand voor haar neer; iemand die van een hoge berg was afgesprongen. Het plaatje was voor altijd in haar geheugen gegrift. Daarna verloor ze haar bezittingen, haar familie negeerde haar en verliet haar man haar. De slechtste dag van haar leven. Ze beschuldigde de parel. De parel was er altijd voor haar geweest. Altijd had ze geluk, en nu had het geluk de parel verlaten. In plaats daarvan kwam al het ongeluk uit de parel. Ze voelde aardbevingen die niemand anders voelde. telkens als ze uit huis stapte stortte de regen op haar neer, en zo waren er nog veel meer dingen. Ming Sun kon de parel maar niet vernietigen, en raar genoeg kon het ook niet meer van de ketting af. Daarom begroef ze de ketting, ergens waar niemand hem kon vinden. En nu, vijftienhonderd jaar later, heb jij de ketting gevonden. Wat zal er met jouw gebeuren?"

Mogelijke uitkomsten

Geluk (48 x uitgekomen)

Je koos voor veiligheid en vrijheid. Dit is de beste optie. Ook al heb je misschien getwijfeld aan de mythe, je was die parel niet nodig. Je ziet nu al geluk in je toekomst, en het is je gegund.

Eenzaamheid (24 x uitgekomen)

Je hebt gekozen om de mythe te testen. Maar hierdoor is het lot van Ming Sun jouw lot geworden. Je hebt je geliefden in de steek gelaten, waardoor je alle liefde bent verloren. Je leeft nu in eenzaamheid, en ook in de toekomst. De parel heeft jouw lot bepaald, was er nou maar niet aan gekomen.

Dood (19 x uitgekomen)

Jij wist niet van ophouden. Je bent nog verder gegaan dan Ming Sun. En dit heeft je leven gekost. De parel heeft zijn krachten laten zien, en jij luisterde niet. Daarom heeft het je gestraft. Nu wordt de parel weer begraven en hopelijk wordt het nooit meer gevonden. Heeft het aan de ene kant dus toch nog geluk gegeven.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • inktzwart

    Geluk! Meh ik ben ook best bijgelovig dus als ik het verhaal van Ming Sun zou horen zou ik dat ding onmiddellijk begraven. Net zoiets als nadat ik de complete mythe van Bloody Mary had gelezen: Ik raakte geen spiegel meer aan, en de naam zeggen deed ik ook niet meer, misschien zou ik hem immers te vaak zeggen ;D
    I know, vaag verhaal.

    Leuke quiz, je krijgt een kudo!

    7 jaar geleden
  • tijgerlove18

    geluk

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Eenzaamheid
    Leuke en mooie quiz + kudoo!

    7 jaar geleden
  • palomablonk

    Eenzaamheid

    ik ben heel erg bijgelovig...

    9 jaar geleden
  • PersoonlijkX

    Geluk! Maar die mythe is wel nep denk ik. Want niks kan geluk geven of ongeluk! Het is altijd een smoes voor meer geld, eigenlijk moet je er niet in geloven! Nee, ik probeer niet je quiz te verprutsen maar dit is wel nep. De quiz is wel leuk dus alsjeblieft niet gemeen doen. Want hiermee kan je kinderen bang maken. Maar wel leuke quiz! Ik probeer hem echt niet te verprutsen

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?