In welke periode van de Geschiedenis zou jij gewoont hebben?

Een holbewoner, een Griek, een hervormer of een oorlogsheld. In welke periode van onze lange geschiedenis zou jij het liefst wonen? Wil je het weten? Doe snel deze quiz!!!!

Mogelijke uitkomsten

Tijd van de jagers en boeren (51 x uitgekomen)

Neanderthalers, homo erectus en homo sapiens. Je kan je helemaal vinden in deze mensen, als je het teninsten mensen kan noemen... Zie dit niet als een belediging!

Tijd van de Grieken en Romeinen (72 x uitgekomen)

Een Egyptenaar, voor mummificeren. Een Griek, filosoferen en denken. Of een Romein met veroveringsdrang. Jij bent het allemaal!!!! Je past duidelijk in deze glorieuze tijd thuis! Gefeliciteerd en misschien wordt je ooit nog Farao van Egyote of keizer van het Romeinse rijk!

Tijd van de monniken en ridders (8 x uitgekomen)

De tijd van de monniken en ridders, jij zit met je hutje op de resten van de klasieke cultuur. Je kan beter een klooster in trekken want buiten het klooster....

Tijd van de steden en staten (1 x uitgekomen)

De tijd van de steden en staten, misschien zou je wel een rijke burger geweest zijn die in de prachtige steden liep met prachtige gewaden en op audiëntie gaat bij de koning om een mooi huis proberen te verkrijgen.

Tijd van de ontdekkers en hervormers (9 x uitgekomen)

Renaissance, wedergeboorte. Jij woont in de tijd van de prachtige hervormers. Maar niet alleen dat, ook de drang om sterk te blijven en de wereld te ontdekken en Europa uit te breiden!

Tijd van de vorsten en regenten (6 x uitgekomen)

Rembrandt, Hugo de groot, en andere Hollandse meesters, de tijd van de vorsten en regenten. Misschien wordt je een groote regent of stadhouder!

Tijd van de pruiken en revoluties (65 x uitgekomen)

Liberté, Egalité et Fraternité. Zo had jij kunnen spreken als verlichte denken, of een vervangende Napoleon. Het is helemaal jouw tijd!

Tijd van de burgers en stoommachines (3 x uitgekomen)

Tjoeketjoeketjoeke... Zo denderde de eerste trein waar JIJ in had kunnen zitten. Deze tijd van fabriekenrook is helemaal yours. Jammer dat je in het heden woont:(

Tijd van de wereldoorlogen (18 x uitgekomen)

BANG, BANG. IEIEIEIEIEIEIEIE, zo ging het alarm af terwijl de bommen werden losgelaten op steden, geen fijne tijd om in te leven.... Misschien heb je zo'n overlevingsdrang dat je dit spannend vindt maar anders zou ik wegwezen nu het nog kan...

Tijd van de televisie en computer (50 x uitgekomen)

Geschiedenis is niks voor jou, je blijft liever gewoon in deze tijd, of misschien in de jaren 50, 60, 70.... Oh whatever, je wil gewoon in een moderne tijd zijn!

Statistieken

Statistieken

Reageer (25)

  • Krullie36

    goede quiz, van mij krijg je een 9!

    8 jaar geleden
  • Quizmaster11

    Deze tiid

    9 jaar geleden
  • DemonishOcelot

    Jagers en boeren! Jeej!

    9 jaar geleden
  • vampieeee

    Tijd van de jagers en de boeren :Y)

    9 jaar geleden
  • Safirha

    Yes tijd van Grieken en Romeinen
    Goede quiz

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?