Welk Chakra is jouw "hoofd" chakra?

In deze quiz kom je erachter welk chakra het dichts bij je staat.

"Chakra" is een Sanscriet of Hindoe woord dat cirkel betekent. Een chakra is een draaikolk of een spinnend wiel van etheric energie dat prana, de onzichtbare energie van het heelal, in en door de subtiele gebieden van ons aura en in het fysieke lichaam leidt via de meridianen. Net als het fysieke lichaam een regelmatige opname van voedsel nodig heeft om de organen en de spieren te activeren, zo heeft ook het etherische of geestelijke lichaam behoefte aan een regelmatige opname van prana om het gebalanceerd te houden en in harmonie met het heelal.
Een mens heeft zeven hoofdchakra's en een aantal kleinere bijchakra's.

Naast de bestaande theorieën, begint steeds meer het idee te ontstaan dat chakra's nog een andere functie vervullen. Niet alleen wordt energie uitgewisseld met het universum, maar deze energie bevat ook informatie! Gedachten, gevoelens en emoties worden op deze wijze uitgewisseld met de rest van het universum. Deze nieuwe theorie sluit ook perfect aan bij het idee dat wij allen met elkaar verbonden zijn en dat wij op een hoger niveau allemaal één zijn. (Wil je meer hierover weten? Dan is het een goed idee om het stukje over de "Grote Teen theorie" te lezen.)

Elk van deze zeven chakra's wordt geactiveerd door de individuele octaaf of de resonantie van één van de zeven kleuren die samen wit licht maken (de zeven kleuren van de regenboog of het witte lichte kleurenspectrum). Elke chakra heeft zijn eigen unieke perspectief en intelligentie. Aangezien chakra's van nature een trillings-aard hebben, reageren ze vrij goed op zowel kleuren- als geluidtherapie. Elk van uw zeven basischakra's resoneert in overeenstemming met een specifieke kleur en een specifieke muzikale toon.

Mogelijke uitkomsten

Wortelchakra (116 x uitgekomen)

Wortelchakra

De wortelchakra heeft te maken met fysiek er zijn, en je thuis voelen in situaties. Als deze open is, voel je je geaard, stabiel en veilig. Je zult niet onnodig mensen wantrouwen. Je voelt je aanwezig in het hier en nu, en verbonden met je fysieke lichaam. Je hebt het gevoel voldoende territorium te hebben.

Als je geneigd bent om je bang of nerveus te voelen, is je Wortelchakra waarschijnlijk onder-actief. Je zult je gemakkelijk onwelkom voelen.

Als deze chakra overactief is, kun je bijzonder materialistisch en hebzuchtig zijn. Je hebt waarschijnlijk een obsessie voor je veilig voelen, en je gaat verandering tegen.

Sacraalchakra (321 x uitgekomen)


Sacraalchakra
De Sacraalchakra heeft te maken met gevoelens en seksualiteit. Wanneer deze open is, stromen je gevoelens vrijelijk, en worden deze uitgedrukt zonder overemotioneel te zijn. Je bent open voor intimiteit, en je kunt gepassioneerd en levendig zijn. Je hebt geen problemen met het omgaan met je seksualiteit.

Als je geneigd bent om stijf en onemotioneel te zijn, of als je een "pokerface" hebt, dan is de Sacraalchakra onderactief. Je bent dan niet erg open naar mensen toe.

Als deze chakra overactief is, ben je geneigd om altijd emotioneel te zijn. Je zult je emotioneel gehecht voelen aan mensen, en je kunt erg seksueel zijn.

Zonnevlechtchakra (54 x uitgekomen)

Zonnevlechtchakra

De zonnevechtchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep. Wanneer deze open is, voel je dat je controle hebt, en je voldoende zelfwaardering hebt.

Wanneer de Navelchakra onder-actief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt.

Als deze chakra overactief is, ben je dominerend en mogelijk zelfs agressief.

Hartchakra (245 x uitgekomen)

Hartchakra

De Hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Wanneer deze open is, heb je compassie en ben je vriendelijk, en werk je aan harmonieuze relaties.

Wanneer je Hartchakra onder-actief is, ben je koel en afstandelijk.

Als deze chakra overactief is, kun je mensen met je liefde verstikken, en zou je liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben.

Keelchakra (77 x uitgekomen)

Keelchakra

De Keelchakra heeft te maken met zelfexpressie en praten. Wanneer deze open is, heb je geen problemen met het jezelf uitdrukken, en zou je dat ook op een artistieke manier kunnen doen.

Wanneer deze chakra onder-actief is, ben je geneigd niet veel te spreken, en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan deze chakra sluiten.

Als deze chakra overactief is, ben je geneigd teveel te spreken, gewoonlijk om mensen te domineren en op een afstand te houden. Je bent dan ook een slecht luisteraar.

Derde oog chakra (113 x uitgekomen)

Derde oog-chakra

De Derde oog-chakra heeft te maken met inzicht en visualisatie. Wanneer deze open is, heb je een goede intuïtie. Je kunt geneigd zijn om te fantaseren.

Als deze onder-actief is, ben je niet goed in het voor jezelf denken, en zou je geneigd kunnen zijn om veel op autoriteiten te vertrouwen. Je kunt rigide zijn in je denken, en teveel op geloof vertrouwen. Je zou zelfs gemakkelijk in de war kunnen raken.

Als deze chakra overactief is, zou je wel eens teveel in een fantasiewereld kunnen leven. In buitensporige gevallen zijn hallucinaties mogelijk.

Kruinchakra (52 x uitgekomen)

Kruinchakra

De Kruinchakra heeft te maken met wijsheid, en een zijn met de wereld. Wanneer deze chakra open is, ben je onbevooroordeeld en sterk gewaar van de wereld en jezelf.

Als deze onder-actief is, ben je niet bijzonder bewust van spiritualiteit. Je bent waarschijnlijk tamelijk rigide in je denken.

Als deze chakra overactief is, intellectualiseer je dingen waarschijnlijk teveel. Je zou verslaafd kunnen zijn aan spiritualiteit, en je zou je lichamelijke behoeften kunnen negeren.

Statistieken

Statistieken

Reageer (15)

  • takiwatanga

    Sacraalchakra. Leuke quiz!

    8 jaar geleden
  • Puellae

    Wat interessant! Ik heb wel eens zo'n test gedaan en daar kwam hetzelfde uit, sacraal chakra. Toen vertelde de site mij ook dat ik dat dus moest compenseren (hij was te open zeg maar) met het spirituele en dat vind ik zeg maar moeilijk want dat geloof ik niet allemaal xD

    Maar heel leuk!

    8 jaar geleden
  • hellwolfcosplay

    Dit is echt intresant

    8 jaar geleden
  • Medb

    Keelchakra. Wat een goeie quiz!

    8 jaar geleden
  • Hephaestus

    Derde oog-chakra... leuke quiz :')

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?