Kun jij advocaat worden?

Deze test bevat juridische kwesties en het onderzoeken van welke feiten onder welk misdrijf vallen. Kun je een goed argument verzinnen voor je cliënt als deze in de problemen zit? Weet je welke aanklacht het beste bij een mogelijke dader past, en kan je cliënt beter zwijgen of spreken? Red jij je cliënt? Doe de test!

Mogelijke uitkomsten

Het zou kunnen! (978 x uitgekomen)

Volgens deze test kun je advocaat worden. Je weet hoe je iemand goed moet verdedigen, hebt in deze verstand van juridische kwesties, je weet hoe je een dader van je cliënt het zwaarst kan "pakken" en als je wil kun je de boel manipuleren als je dat wil.

Doe maar niet... (97 x uitgekomen)

Helaas ben je niet zo'n goede advocaat. Je cliënt zou waarschijnlijk nog dieper in de problemen raken met jou als advocaat of juridisch adviseur. Misschien zou een echte opleiding je goed doen, maar of dat de moeite waard is...

Je bent een top advocaat (574 x uitgekomen)

Volgens deze test ben je een top advocaat. Jouw cliënten zouden overal mee wegkomen en je weet justitie vast wel te overtuigen hoe iemand een straf moet krijgen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (14)

  • Malony

    Zou kunnen

    5 jaar geleden
  • Cook

    D E A N T W O O R D E N

    1. Je cliënt wil aangifte doen tegen haar ex-vriend. Hij stond 's avonds aan de deur en toen ze de deur open deed, liep hij tegen haar zin naar binnen. Hij wilde niet weggaan. Waarvan moet je cliënt aangifte doen?

    Huisvredebreuk. Ze heeft hem niet binnengelaten en bovendien wilde hij niet vertrekken toen ze dit verzocht.

    2. Je moet naar het politiebureau omdat je cliënt op heterdaad is gepakt. Hij wordt verdacht van vernieling in groepsverband. Wat moet je cliënt verklaren om toch zo min mogelijk straf te krijgen?

    Zwijgen. Dan kunnen ze niets tegen hem gebruiken. Het is namelijk niet duidelijk wát hij vernield heeft, en de verklaringen zullen vast wisselend zijn wegens het groepsverband. Ze kunnen geen schadevergoeding eisen als ze niet weten wat hij vernielde. Er waren teveel mensen.

    3. Een minderjarige moet naar een gesloten jeugdzorginstelling. Tijdens de rechtszaak ontdek je dat een gedragswetenschapper niet heeft ingestemd. Dit is verplicht voor een plaatsing. De rechter leeft de wet niet na. Wat zeg je tegen de rechter?


    Je wil de zaak aanhouden tot er een gesprek is geweest met de gedragswetenschapper. Als deze niet instemt, kan de minderjarige niet naar een gesloten instelling.


    4. Een dader heeft in een tunnel beledigende teksten gespoten met spuitverf over je vrouwelijke cliënten. Het was met een rode spuitbus. De dader blijft echter ontkennen in de rechtszaal. Wat zeg je om ervoor te zorgen dat de dader alsnog toegeeft?

    Je zegt: ‘‘Waar heeft u die roze spuitbus dan gekocht, als ik vragen mag?’’ Wellicht verraadt hij zichzelf door te zeggen dat het geen roze was.

    5. Een meisje met een zeer moeilijke jeugd wordt verdacht van zware mishandeling. Ze heeft het ook gedaan en dit heeft ze toegegeven. Nu moet ze naar de rechter voor een straf. Hoe verdedig je haar?

    Ik sluit een deal met justitie. Ze moet een behandeling volgen voor haar trauma's en dan evalueren hoe het is gegaan. Dat bespaart een strafblad.

    Ik vertel dat ze zelf met geweld is opgevoed. Dit was haar eerste mishandeling. Door haar jeugd wist ze niet dat fout zat. Nu weet ze het wel, want ze was opgepakt. Een celstraf is niet eerlijk. Je vindt dat ze een kans moet krijgen. Iedereen maakt wel eens een fout.

    6. Een pooier heeft je hulp gevraagd. Hij is inmiddels verhoord wegens verdenking van loverboypraktijken. Tijdens het verhoor bleef hij zwijgen. Hij wilde niets zeggen. Wat moet je cliënt doen in de rechtszaak? Hij wordt verhoord door de rechter en officier van justitie.

    Blijven zwijgen. Er is maar één verklaring en dat is van het slachtoffer. Er waren geen getuigen. Het is haar woord tegen de zijne.

    8 jaar geleden
  • 1iemand

    Geweldige quiz!!!
    Ik zou advocaat kunnen worden :) maar op dit moment studeer ik voor sociaal werker, daarvoor moet je ook veel recht kennen

    8 jaar geleden
  • Breckenridge

    Een top advocaat.

    8 jaar geleden
  • PotterHead4ever

    Nop xD
    Ik zou het niet eens leuk vinden
    Ik wil danseres en/of schrijfster worden <3

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?