welke tv serie past bij jou?

Ik kijk veel tv series en ik was mij aan het vervelen, dus heb ik dit gemaakt.

Mogelijke uitkomsten

supernatural (13 x uitgekomen)

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als demonenjagers. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

Mysteries spelen zich af door heel de Verenigde Staten heen. Dit betekent dat elke aflevering zich in een andere stad of dorp afspeelt, wat de serie een extra dimensie geeft. Omdat Dean vliegangst heeft, rijden de broers per auto van stad naar stad. Deans 67 Chevy Impala is dan ook, na zijn broer Sam, het meest dierbare in zijn leven.

Elke aflevering staat op zichzelf, maar draagt ook bij aan de langere verhaallijn van elk seizoen. Zo draait het eerste seizoen bijvoorbeeld om het vinden van hun vermiste vader en het doden van het monster, dat hun moeder heeft gedood. Sommige afleveringen behandelen bekende Amerikaanse urban legends zoals de vijfde aflevering Bloody Mary of de zevende aflevering Hookman.

sherlock (12 x uitgekomen)

Gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle. Deze versie van Sherlock is modern, prikkelend, en gevaarlijk. Sherlock speelt zich af in het huidige Londen, Holmes is even briljant en arrogant als altijd. Zijn trouwe vriend Watson die in de oorlog in Afghanistan als een militaire arts heeft gewerkt bleven samen spannende, grappige en schandelijk avonturen.

doctor who (3 x uitgekomen)

Doctor Who is een Britse sciencefictionserie over een tijdreiziger. De British Broadcasting Corporation (BBC) zond deze serie van 1963 tot 1989 uit. Het was hiermee de langstlopende sciencefictionserie. In 1996 werd geprobeerd Doctor Who nieuw leven in te blazen met een televisiefilm die als een soort pilot moest dienen voor een nieuwe serie. Hoewel deze film een kijkcijfersucces was in het Verenigd Koninkrijk, werd het niets in de Verenigde Staten, waar men deze nieuwe serie wilde produceren, en het project werd dan ook niet voortgezet. De serie werd in 2005 alsnog hervat met BBC Wales als producent.

vampire diaries en originals (14 x uitgekomen)

Vampire diaries:
De serie volgde het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) in de eerste 6 seizoenen. Zij woonde samen met haar broer Jeremy (Steven R. McQueen) en hun tante Jenna Sommers (Sara Canning), die nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten, hun voogd werd. Nadat Jeremy en ook later Elena uit de serie verdwenen na seizoen 6, veranderde de focus van de serie naar de twee Salvatore broers (Damon en Stefan).
Voornamelijk speelt de serie zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis, sinds de migranten uit New England in de late 19e eeuw zich er hebben gevestigd.

Originals:
The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries dat rond de Mikaelson-familie draait. De serie draait dus rond Klaus (Joseph Morgan), Elijah, (Daniel Gillies) en Rebekah (Claire Holt). De serie speelt zich af in New Orleans.

teen wolf (17 x uitgekomen)

Wanneer Scott McCall (Tyler Posey) wordt gebeten door een weerwolf kan hij opeens veel beter horen en ruiken en is hij veel sneller dan een normaal mens. Zijn menselijke vriend Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) helpt hem om zijn leven weer onder controle te krijgen. Dit gaat minder goed wanneer er een nieuw meisje op school komt, genaamd Allison Argent (Crystal Reed). Scott en Allison beginnen te daten, maar dan ontdekt Scott dat Allisons familie Jagers (Hunters) zijn. De Jagers jagen op weerwolven en proberen ze uit te roeien. Daarom heeft Scott de hulp van Derek Hale (Tyler Hoechlin) nodig: om zichzelf te blijven tijdens een volle maan. Dan zijn er ook nog Lydia Martin (Holland Roden), de vriendin van Allison en een populair meisje, en Jackson Whittemore (Colton Haynes), een pestkop die net als Scott en Stiles lacrosse speelt, die Scott het leven als een weerwolf ook niet makkelijker maakt. (voor eerste seizoen)

the mentalist (8 x uitgekomen)

De "mentalist" waarnaar de titel verwijst is Patrick Jane, (gespeeld door Simon Baker), die als onafhankelijk consulent het California Bureau of Investigation (CBI) adviseert. Jane heeft een opmerkelijke gave om misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheden te gebruiken. Ondanks dat Patrick het volgen van de protocollen aan zijn laars lapt wordt hij gewaardeerd door zijn collega's. Patrick werkte voorheen bij de televisie als bekend medium, maar nu geeft hij toe dat hij die paranormale gaven heeft geveinsd.

Teresa Lisbon (Robin Tunney) is de begeleidster van Patrick Jane en zijn baas. Ze weet dat hij talent heeft en dat zijn methodes vaak effect hebben. Teresa is altijd vastberaden de misdrijven op te lossen, met of zonder Patrick. In het team van Lisbon werken ook de agenten Kimbal Cho (Tim Kang, ook in Third Watch), Wayne Rigsby (Owain Yeoman, ook in The Nine en Generation Kill) en Grace Van Pelt (Amanda Righetti, ook in The O.C.).

bones (10 x uitgekomen)

Bones is een Amerikaanse dramatelevisieserie, die sinds 2005 wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender FOX. De serie gaat over Temperance Brennan en Seeley Booth, die samenwerken om moorden op te lossen met slechts botresten of lichamen in verre staat van ontbinding van de slachtoffers. De serie heeft door het gedetailleerde forensische onderzoek wat weg van CSI: Crime Scene Investigation. In Nederland wordt de serie uitgezonden door RTL 4, RTL 8 en RTL Crime. In België wordt de serie uitgezonden door 2BE. Op 31 december 2006 is daar de laatste aflevering van seizoen één uitgezonden. In de Verenigde Staten ging op 30 augustus 2006 het tweede seizoen van start.

arrow en flash (7 x uitgekomen)

Arrow:
Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair Oliver Queen vijf jaar lang vermist en dood gewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn thuisstad Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn moeder Moira, zijn zusje Thea en zijn beste vriend Tommy. Al snel merken ze dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance.

Heimelijk creëert hij de persona van Arrow, een vigilante, om het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de uitwassen van de samenleving te bestrijden en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, bijgestaan door zijn toegewijde chauffeur/bodyguard, John Diggle, terwijl hij onder de dekking van de duisternis zijn geheime identiteit aanneemt. Laurels vader, rechercheur Quentin Lance, is vastbesloten om de onbekende vrijbuiter te arresteren. Ondertussen wordt duidelijk dat Olivers moeder Moira, die inmiddels hertrouwd is met een zakenpartner van zijn vader, meer weet van de dodelijke schipbreuk en meedogenlozer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Ze werkt, zij het tegen haar wil, samen met Malcolm Merlyn, een zakenman en lid van een groep gespecialiseerde moordenaars genaamd de League of Assassins. Hij heeft plannen om de wijk The Glades te vernietigen met een aardbevingsmachine om een persoonlijke reden. Eind seizoen 1 zet hij zijn plan in werking. Oliver doodt Merlyn blijkbaar in een laatste gevecht, maar kan niet voorkomen dat Merlyn's plan wordt voltooid. In een serie flashbacks is te zien hoe Oliver, toen hij op het eiland zat, een terroristische aanslag op een vliegtuig voorkwam.

Flash:
The Flash is een Amerikaanse superheldenserie, ontwikkeld door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns. De serie is gebaseerd op het personage Flash van DC Comics. Het is de tweede live-action tv-serie rondom dit personage.

De serie is een spin-off van de tv-serie Arrow, en speelt zich dan ook af in hetzelfde fictieve universum als die serie. Het personage Barry Allen maakte zijn debuut in seizoen 2 van Arrow, in het tweeluik "The Scientist", waarin ook te zien is hoe hij zijn superkrachten krijgt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • HedaAndWanheda

    Ik heb als uitslag Supernatural ( Die ik al 2 keer helemaal gezien heb en nu voor de 3de keer mee bezig ben)
    Verder kijk ik Teen Wolf, Vamipre Diaries, Originals, Bones, Arrow en Flash. ( en nog veel meer maar deze staan hier tussen xd )

    8 jaar geleden
  • Emmert

    Teen wolf? Geef mij maar Sherlock, Docktor Who of Bones. Wel een leuke quiz!

    8 jaar geleden
  • Fett

    Supernatural (H)
    Ben zo blij dat ik daaraan ben begonnen,
    al kijk ik bijna al deze series - behalve Sherlock, The Mentalist & Bones.

    8 jaar geleden
  • XBlackParaderX

    ik had Supernatural
    Die wil ik al heel lang zien maar ik kan hem nergens op internet vinden.
    Heeft iemand een link ofzo?

    8 jaar geleden
  • khira

    Supernatural
    Die wil ik al super lang nog zien!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?