Welke anime moet jij kijken?

De uitkomsten zijn een verzameling van mijn favoriete animes en zijn elk ook vrij bekend, dus het kan zijn dat je ze allemaal al gezien hebt. (Als je in ieder geval een anime freak bent als ik ;)) Ook omdat ik lui ben en geen zin heb om uren aan deze quiz te spenderen zullen de antwoorden beperkt zijn en zullen niet al mijn (of jouw) favoriete series erin staan.

Mogelijke uitkomsten

no game no life (1 x uitgekomen)

Sora en Shiro zijn step broer en zus die in de online gaming wereld bekend zijn als Blanc, een ongeslagen groep gamers. Op een dag worden ze uitgedaagd op een ​​spelschaak door Tet, een god uit een andere wereld. De twee winning en worden aangeboden om in een wereld die draait om games te leven. Ze accepteren, geloven dat het om een ​​grap gaat, en worden opgeroepen naar een ​​realiteit die bekend staat als Disboard. De 10 regels (10 geboden) van de wereld houdt de burgers van stelen, moord, oorlog en elkaar kwaad doen. De tien geboden dwingt hen om hun geschillen op te lossen door te gokken met spelletjes waarvan de regels en beloningen op magische wijze zijn afgedwongen. Als men vals speelt gaat de overwinning meteen naar de tegenpartij, maar alleen als de valsspeler betrapt wordt. En in deze wereld begint het nieuwe leven van de 2 gamers Sora en Shiro.

Attack on Titan (6 x uitgekomen)

Het verhaal speelt zich af in een wereld waar de mensheid in steden woont die omgeven zijn door enorme muren, als verdediging tegen de Titans, reusachtige humanoïde wezens die mensen eten. Het verhaal draait om Eren Jaeger, zijn geadopteerde zus Mikasa Ackerman en hun vriend Armin Arlert en is de beste anime ever!! Als je hem nog niet bekeken hebt moet je die nu meteen zien!!!

Angel Beats! (12 x uitgekomen)

Het verhaal speelt zich af in het hiernamaals en gaat over Otonashi, een jongen die alle herinneringen van zijn leven is kwijtgeraakt nadat hij is gestorven. Hij is ingeschreven voor de afterlifeschool en hij ontmoet een meisje genaamd Yuri. Zij nodigt hem uit om lid te worden van the Afterlife Battlefront, een organisatie die tegen God vecht en waarvan zij de leider is. The Afterlife Battlefront vecht tegen Angel, de president van de studentenraad met bovennatuurlijke krachten. Otanashi merkt dat de organisatie nauwelijks iets weet over Angel en hij begint zich steeds meer af te vragen of hun strijd wel zin heeft.

Bonjour Sweet Love Patisserie (0 x uitgekomen)

Het verhaal volgt Sayuri Haruno, een meisje dat naar een elite banketbakkerij school: Fleurir gaat. Als enige met een beurs probeert ze haar droom om een patisserie te openen waar te maken. En ze ontmoet een aantal charmante jonge mannen in de school.

One Piece (322 x uitgekomen)

De serie begint met de executie van Gol D. Roger, een man die bekend staat als de koning van de piraten. Vlak voor zijn dood, Roger kondigt aan dat zijn schat, de One Piece, beschikbaar is voor iedereen die hem vindt. Als gevolg hiervan gaan talloze piraten op zoek naar de One Piece in the Grand Line, waar de schat zich op het einde daarvan bevindt.

Tweeëntwintig jaar zijn verstreken sinds de executie van Roger, en Monkey D. Luffy, een jonge man geïnspireerd door zijn jeugdidool en krachtige piraat "Red Haired" Shanks, begint aan een reis van de East Blue zee naar de Grand Line om de One Piece te vinden en om de koning van de piraten te worden.

Death Note (0 x uitgekomen)

Light Yagami is een briljante, maar snel verveelde middelbare scholier die zich ergert aan alle corruptie in de wereld. Zijn leven verandert drastisch als hij een mysterieus notitieboekje vindt, de Death Note. Als iemands naam in dit notitieboekje wordt geschreven, zal die persoon sterven. Light is in eerste instantie nogal sceptisch, en denkt dat het gewoon een grap is. Maar na wat geëxperimenteer en de dood van twee criminelen moet Light wel geloven dat de Death Note echt is. Na de ontmoeting met de eigenlijke eigenaar van de Death Note, een shinigami (Death God/God des Doods) met de naam Ryuk, streeft Light ernaar "de god van de nieuwe wereld" te worden door het kwaad uit de wereld te verbannen met behulp van de Death Note.

Code Geass (10 x uitgekomen)

De serie speelt zich af in een tijd waarin Japan is bezet door Brittania met behulp van hun nieuwe, pas ontwikkelde wapens: robots bestuurd door mensen met de naam "Knightmare Frames". Na de overwinning van Britannia verliest Japan zijn vrijheid, zijn rechten en zelfs zijn naam. Japan is gedegradeerd tot "Area 11", verwijzend naar het 11de gebied dat ingenomen werd door Britannia. De Japanners krijgen de naam "Elevens" toegewezen.

Lelouch heeft gezworen om Britannia te vernietigen. Dit naar aanleiding van zijn vader, Charles vi Britannia (die tevens de keizer van Britannia is). Charles had Lelouchs moeder niet beschermd tijdens een moordaanslag. Zijn zusje, Nunally, werd ten gevolge van die moordaanslag permanent blind en verlamd.

Lelouch krijgt van een groenharige vrouw, genaamd CC of C2, een gave die Geass genoemd wordt. Zijn Geass zorgt ervoor dat hij elk persoon eenmalig een bevel kan geven dat móét worden uitgevoerd. Onder de naam Zero helpt hij de rebellen om in opstand te komen tegen Britannia, waarbij hij probeert voor zijn zusje Nunnaly een betere wereld te creëren. De Japanners worden onderdrukt; ze worden gedwongen te leven in getto's terwijl de Britannians in de rijkere gebieden leven. Een selecte groep Japanners besluit te rebelleren en richt een anti-Britannia beweging op.

Zeven jaar later komt Lelouch een meisje tegen genaamd C.C, op een moment van leven of dood. Hij gaat een contract met haar aan om te kunnen overleven en hierdoor ontvangt hij de Geass. De Geass staat ook wel bekend als de Kracht der Koningen (The Power of Kings). Door de Geass te benutten kan Lelouch eender wie eenmalig dwingen om een bepaald bevel op te volgen. De Geass geeft Lelouch de mogelijkheid om Britannia te vernietigen en twee van zijn wensen te vervullen. Ten eerste, de wraak voor zijn moeder haar dood en te weten komen wie haar moordenaar was. Ten tweede, om een wereld te maken waar zijn zusje Nunally gelukkig en in vrede kan leven.

Danganrompa (2 x uitgekomen)

Danganronpa: De animatie is een 2013 tv-anime serie gebaseerd op Spike Chunsoft's moordmysterie video game, Danganronpa: Trigger Gelukkig Havoc. De serie volgt een jongen genaamd Makoto Naegi die samen met veertien andere unieke studenten, wordt opgesloten in de elite Hope's Peak Academy, waarbij een psychotische afstand bestuurde beer genaamd Monokuma hen slechts 1 middel biedt om te ontsnappen: een andere student vermoorden en ermee wegkomen.

Sword Art Online (SAO) (11 x uitgekomen)

Sword Art Online (SAO) is een "Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game" (VRMMORPG), uitgebracht in 2022. Met de Nerve Gear, een virtual realityhelm die de vijf zintuigen van de speler via het brein stimuleert, kunnen spelers hun in-game personage met hun gedachten ervaren en besturen.

Op 6 november 2022 loggen de spelers voor het eerst in op SAO om er later achter te komen dat ze niet meer uit het spel kunnen uitloggen. Ze worden dan door de maker van het spel Akihiko Kayaba verteld dat om uit het spel te komen, ze de 100ste verdieping van de toren moeten bereiken en daar de eindbaas van het spel moeten verslaan. Een van de spelers is Kazuto "Kirito" Kirigaya, die een van de 1000 bètatesters was. Vanwege zijn eerdere ervaringen en kennis van het spel denkt hij dat hij het spel kan uitspelen. Daarom kiest hij ervoor om alleen op pad te gaan.

Ouran High School Host Club (11 x uitgekomen)

Haruhi Fujioka is een beursstudent aan de prestigieuze Ouran Academy, een fictieve middelbare school gelegen in Minato. Op zoek naar een rustige plek om te studeren, Haruhi struikelt over de Derde Music Room, een plaats waar de Academy Ouran Host Club, een groep van zes mannelijke studenten, verzamelt en vrouwelijke studenten entertainen. Tijdens hun eerste ontmoeting, struikelt Haruhi en breekt een antieke vaas ter waarde van ¥ 8.000.000 (US $ 80.000 in de VS Engels manga) en wordt verteld om de kosten in de dienst terug te betalen aan de club als een loopjongen. De rest moet je zelf maar zien. (hihihihihihi)

Yona of the dawn (13 x uitgekomen)

Het verhaal volgt Yona, de enige prinsesvan het koninkrijk van Kouka. Yona leeft het zorgeloze leventje van een prinses in het Hiryuu kasteel. Het kasteel wordt beschut door haar pacifistische vader, koning Il, en beschermd door haar bodyguard en jeugdvriend Hak. Tijdens een feest voor haar zestiende verjaardag, komt haar andere jeugdvriend en love interest (en neef) Soo-Won om haar te feliciteren. Haar vader accepteerd Yona's liefde voor haar neef echter niet. Na het feest is Yona van plan om haar vader te vertellen dat ze Soo-Won niet kan vergeten. Maar wanneer ze de kamer van de haar vader berijkt ziet ze hem vermoord worden door iemand. (sorry ik wil niet spoilen) Samen met Hak vlucht ze uit het kasteel en vluchten ze naar Hak zijn geboorteplaats, het Dorp van de Wind. Onder de suggestie van Hak's grootvader Zoon Mundok, zoeken Yona en Hak naar een orakel genoemd Ik-su. Ik-su vertelt hen de legende van de eerste koning van Kouka, Hiryuu, en de vier draken die het koninkrijk verenigde. Yona en Hak, samen met Ik-su assistent Yun, beginnen aan een reis om de gereïncarneerde legendarische draken vinden om te overleven en het koninkrijk te redden.

Snow White With The Red Hair (3 x uitgekomen)

Shirayuki is een normale burger van het koninkrijk van Tanbarun met een unieke eigenschap: haar rode haar. Toen de eerste vorst van Tanbarun, Raji, haar beveelt om haar aan zijn concubine toe te voegen, snijdt ze haar haren en ontsnapt naar het naburige koninkrijk Clarines. Op weg daar, ontmoet ze en raakt ze bevriend met prins Zen en zijn twee assistenten. Wanneer Zen wordt vergiftigd door een appel die voor haar bedoeld was, wordt Shirayuki gedwongen om terug te gaan naar Raji.

Tokyo Ghoul (41 x uitgekomen)

Het verhaal volgt Ken Kaneki, een student die nauwelijks een dodelijke ontmoeting met Rize Kamishiro (zijn date) overleeft. (Een ghoul, mensachtig wezen dat mensen eet) En wordt naar het ziekenhuis gebracht in kritieke toestand. Na het herstellen, ontdekt Kaneki dat hij op een of andere manier door een operatie getransformeerd is tot een half-Ghoul, door de overdracht van een deel van Rize's organen in zijn lichaam, en net als hen, moet hij menselijk vlees eten om te overleven. Met niemand anders waar hij naartoe kan, gaat hij om met de ghouls die de coffeeshop "Anteiku" beheren, die hem leren om te gaan met zijn nieuwe leven als half mens / half-Ghoul, met inbegrip van de interactie met de ghoul samenleving en haar tegenstrijdige facties, terwijl het streeft om zijn identiteit geheim te houden voor andere mensen.

Another (28 x uitgekomen)

in 1972, overleed Misaki, een leerling van klas 3-3 Yomiyama North Middle School plotseling halverwege het schooljaar. Verwoest door het onverwachte verlies, de studenten en docenten gedroegen zich alsof Misaki nog in leven was, wat leidt tot een vreemde aanwezigheid op hun afstudeer foto. In het voorjaar van 1998, 15-jarige Koichi Sakakibara verandert van school naar Yomiyama klas 3-3, waar hij in het ziekenhuis Mei Misaki ontmoet, een vreemde studente die door klasgenoten en leraren schijnbaar genegeerd wordt. De klas wordt al snel gevangen in een vreemd fenomeen, waarin studenten en hun familieleden beginnen te sterven op mysterieuze wijze. Koichi realiseert zich dat deze sterfgevallen gerelateerd zijn aan de "Misaki van 1972", nu is het aan Koichi en Mei om de oorzaak van deze mysterieuze sterfgevallen te ontdekken en erachter te komen hoe het te stoppen voordat het hen doodt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • xaM

    Sword art online. Haha! Die was ik ook van plan om te gaan kijken! Snow White with the red hair en death note waren ook hele goed animes!

    7 jaar geleden
  • XVocaloidX

    Another 0.o NOOOOOOOOOOOOOO kheb een trauma aan paraplu's oke...

    8 jaar geleden
  • Zoldyck

    Er staan trouwens wel heel leuke anime bij. De helft hoort bij mijn favorieten^^

    8 jaar geleden
  • Zoldyck

    CODE GEASS. CODE GEASS. OMG, IK KWAM MIJN FAVO ANIME UIT. DIT IS DE EERSTE KEER DAT IK MIJN FAVO ANIME UITKOM BIJ ZO'N QUIZ! BEDANKT *Geeft chocolaatje¨*

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?