Met welke kunstenaar zou jij het goed kunnen vinden?

Mijn persoonlijke interesse heeft altijd al bij kunst gelegen.
Voor deze quiz heb ik 3 totaal verschillende kunstenaars uitgekozen.
Dus ben je benieuwd met welk kunstzinnig genie jij het goed zou kunnen vinden?
Doe dan snel deze quiz!

Mogelijke uitkomsten

Leonardo da Vinci (70 x uitgekomen)

Leonardo da Vinci was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de renaissance. Hij wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de ‘homo universalis’ en als genie.

Leonardo is beroemd vanwege schilderwerken als de Mona Lisa, dat zich nu in het Parijse Louvre-museum bevindt en de muurschildering Laatste Avondmaal. Dit tweede werk ging, vanwege een experimentele frescotechniek die hij had gebruikt, al in zijn eigen tijd hard achteruit. In de Abdij van Tongerlo is een getrouwe kopie op linnen van het Laatste Avondmaal in perfecte staat bewaard gebleven, waarvan wordt aangenomen dat de meester zelf de hoofden van Jezus en Johannes heeft geschilderd.

Salvador Dalí (93 x uitgekomen)

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, markies de Dalí de Pubol was een Spaans kunstschilder en veelzijdig kunstenaar, hij was onder meer actief als sieraadontwerper.

Salvador Dalí behoort tot de surrealisten. Zijn werken zijn in vier periodes in te delen: zijn vroege periode (van 1917 tot 1927), zijn overgangsperiode (van 1927 tot 1928), zijn surrealistische periode (van 1929 tot 1940) en zijn Klassieke periode (van 1941 tot 1989). In zijn vroege periode maakte Dalí hoofdzakelijk werken met als onderwerp het landschap in de omgeving van Figueres en het vissersplaatsje Cadaqués. Zijn vroegste werken tonen al zijn verwantschap met het impressionisme en kubisme

Peter Paul Rubens (23 x uitgekomen)

Peter Paul Rubens was een Vlaamse barokschilder, tekenaar en diplomaat, werkzaam in Antwerpen. Hij werd ook wel Pieter Paul, Pieter Pauwel of Petrus Paulus genoemd. Rubens werd ook twee keer geadeld: in 1624 verhief Filips IV van Spanje hem aan het Spaanse hof tot de adel voor zijn diplomatieke missies in de Noordelijke Nederlanden, en in 1630 werd hij door Karel I van Engeland geridderd aan het Engelse hof in Whitehall.

De stijl van Rubens behoort tot de Antwerpse School uit de vroege 17e eeuw. Rubens’ oeuvre wordt gekenmerkt door de triomfalistische contrareformatorische barok. Rubens is waarschijnlijk de belangrijkste vertegenwoordiger van de Vlaamse barok, alhoewel hij duidelijk een Italiaanse invloed onderging. Sommige van zijn portretten hebben trekjes van het absolutisme, maar veel blijven toch trouw aan hun Vlaamse aard.

Statistieken

Statistieken

Reageer (11)

  • LunaWarrior

    leonardo da vinci

    7 jaar geleden
  • magiclove

    Salvador Dali, al ben ik persoonlijk meer voor de schilders uit het impressionisme (:

    8 jaar geleden
  • Sophizya

    Dali!!!
    That face thow

    8 jaar geleden
  • DemonishOcelot

    Dali, zijn schnor is gewoon awesome... dus oke xD

    8 jaar geleden
  • Jouska

    Salvador Dalí. Ik vind zijn verlepte klokken wel cool ja.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?