Zonder zadel rijden, is dat slecht?

Veel mensen dromen er van om 'het perfecte koppel' te zijn met hun paard, over de stranden galopperen met alleen een neckrope.
Maar, is zonder zadel rijden wel goed? :|

Mogelijke uitkomsten

Jij droomt van zonder zadel rijden, maar sta eens stil bij de gevolgen... (13 x uitgekomen)

Jij denkt dat zonder zadel rijden goed is voor je paard terwijl dat het echt NIET is. Probeer eens rekening te houden met het welzijn...

Welzijnsmaster (106 x uitgekomen)

Jij weet dat zonder zadel rijden slecht is, well done!

Jij zit er tussenin... (44 x uitgekomen)

Probeer aan het welzijn van je paard te denken! Maar, je bent op de goede weg. soort van.

Statistieken

Statistieken

Reageer (39)

  • Scara

    Amber738, ik gaf een voorbeeld jij brutale aap. Dat mensen hier wel over huilen en niet over veel ergere dingen die gebeuren met het paard.

    8 jaar geleden
  • Amber738

    Blackburn
    Ik vind het prima als je je paard graag kapot rijdt en wetenschappelijke onderzoeken afschildert als onzin, maar doe dat niet bij mij, daar ben ik niet zo van gediend. Er is wel degelijk iets mis met zonder zadel rijden en als jij vindt van niet, zou ik het fijn vinden als je hier wat bronnen kunt plaatsen naar websites oid die beweren dat het goed is.

    Oh, let op! Ik wil graag bronnen waarin staat dat het niet slecht is voor de rug, we weten allemaal dat je zit er beter van wordt ed. Dus, bronnen waarin staat dat het niet schadelijk is voor de paardenrug.

    xniieeenke
    Geen dank, ik kan er niet zo goed tegen als mensen vinden dat wetenschappelijke feiten nonsens zijn. Want je kunt niet vinden dat een feit onzin is. :'D

    8 jaar geleden
  • xniieeenke

    Aleshanee - De penny gedachte over NH is dat je zonder zadel etc rijdt. De echte gedachte is grondwerk, natuurlijk voer, goed veel buiten lopen etc. Dan hebben die volwassenen ook de penny gedachte haha. Goed dat jullie dat doen, maar helaas veel anderen niet XD. Ja, een zadel verdeelt de druk. Tenzij je als een gek stuitert, mja, dan moet je ook niet lang oorzitten.

    Paardenvriend - ik beschuldig je niet. Ik geef je een naam. Mag iedereen ook lekker zelf weten, maar voorlichten kan? net als op school als je op n christelijke school zit en niet gelooft brngen ze je iets bij maar je mag nog steeds zelf weten wat je doet...

    Noledam - hehe thanks. gaan z ezeiken dat het een spelletje is straks XD

    Amber738 - fjne uitleg!

    BIackburn - en jij denkt dat wat ik zeg onzin is? dus jij denkt dat wetenschappelijk geteste dingen onzin zijn? LOL

    8 jaar geleden
  • EASE

    eh wat? Er is niks mis met zonder zadel rijden, en misschien moet je meerder bronnen er bij pakken voordat je zomaar dingen gaat roepen. Oh well, als jij vind dat alles slecht is, ga lekker je gang.

    8 jaar geleden
  • Amber738

    zandkit, doe ons allemaal een lol en stop met zeuren over het bit, sporen en de zweep. Het gaat hier over zonder zadel rijden.

    Verder, het gaat hier over een goed-passend zadel. Een slecht-passend zadel kan zelfs meer schade aanrichten dan zonder zadel.

    En ook nog: In het begin voelt een paard geen pijn, maar een beetje druk. Dit negeert hij en na een paar minuten rijden voelt hij het niet meer en is eraan gewend. Elke keer voelt je paard iets meer druk, maar hij went eraan en negeert het. Pas wanneer de pijn ondragelijk wordt, laat hij het zien, want dan kan het niet meer genegeerd worden en dan went hij er ook niet meer aan.

    Aleshanee (volgens mij), dat je paard op den duur schade op kan lopen van zonder zadel rijden, betekent niet dat hij het niet leuk kan vinden voor de pijn ondragelijk wordt. Er zijn zat paarden die best genieten van eens zonder zadel.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?