op wie van winnie de pooh lijk jij?

winnie de pooh
tijgetje
knorretje
eeyore
meneer konijn
uil

Mogelijke uitkomsten

winnie de pooh (35 x uitgekomen)

Winnie de Poeh (Engels: Winnie-the-Pooh) is een personage uit een verhalenreeks van A.A. Milne. Zijn naam is eigenlijk Beer Edward, maar hij wordt zelden zo genoemd. Poeh-beer, zoals hij ook wel wordt genoemd, is dol op honing en heeft naar eigen zeggen maar een heel klein beetje verstand.

Winnie de Poeh is eigenlijk de knuffelbeer van Janneman Robinson, maar kan in de verhalen praten, net als de andere speeldieren en woont in het Honderd Bunderbos, geënt op een echt bosje in de buurt van het huis van de schrijver. Poeh, Janneman Robinson en Knorretje beleven in de verhalen van Milne eenvoudige avonturen die bijvoorbeeld als motief hebben dat Poeh van honing houdt, of dat er een nieuw dier in het bos is komen wonen, of dat de dieren op ontdekkingstocht gaan

knorretje (21 x uitgekomen)

Knorretje (Engels: Piglet) is een personage uit de verhalen rond Winnie de Poeh van A.A. Milne. Het is een klein, verlegen en bang varkentje en een vriend van Winnie. Kenmerkend is dat Knorretje wat stottert. De naam van Knorretje is de naam van het geluid dat een varken maakt (knorren). In het Engels heet knorretje Piglet, wat big betekent.

Knorretje heeft, naast de rol die hij heeft in de avonturen van Winnie de Poeh, een eigen film genaamd Knorretjes grote film (Engels: Piglet's big movie).

teigetje (8 x uitgekomen)

Teigetje (Engels: Tigger) is een personage uit de verhalen rond Winnie de Poeh van A.A. Milne. Teigetje is een teiger waarvan de kop uit rubber bestaat en de staart uit veren. Hij houdt heel erg van stuiteren, vooral onverwachts bovenop zijn vrienden, vaak tot hun grote irritatie. Soms richt hij in zijn enthousiasme ook grote schade aan bij zijn vrienden. Vooral Konijn heeft veel last van Teigetjes gestuiter en doet vaak pogingen om hem te laten stoppen met stuiteren, maar tevergeefs. Teigetje is vooral goed bevriend met Roe.

Teigetje zingt regelmatig het nummer The Wonderful Thing About Tiggers (geschreven door de Sherman Brothers), een nummer waarin hij verklaart blij te zijn dat hij de enige teiger is. Teigetje roept vaak "Hooh, hooh, hooh, hooh".

Teigetje heeft, naast de rol die hij heeft in de avonturen van Winnie de Poeh, een eigen film genaamd Teigetjes Film (Engels: The Tigger Movie).

eeyore/ iejoor (19 x uitgekomen)

Iejoor (Engels: Eeyore) is een personage uit de verhalen rond Winnie de Poeh van A.A. Milne. Deze vriend van Winnie is een pessimistische, sombere, oude, mooie, gedeprimeerde, grijze ezel. Zijn naam is een fonetische weergave van het geluid dat een ezel voortbrengt: een onomatopee, die misschien uit de kinderbenaming voor het dier is afgeleid.
Hij heeft een lange staart, die hem zeer dierbaar is, maar die hij ook makkelijk verliest. Janneman kan de staart met een punaise weer vastmaken. Iejoor loopt altijd met het hoofd omlaag, kenmerkend voor zijn steeds gedeprimeerde staat.

Iejoor kan blijkbaar lezen of in ieder geval letters herkennen. In het vijfde hoofdstuk van het Huis bij de Poehhoek leert hij Knorretje de letter A. In het laatste hoofdstuk van het Huis bij de Poehhoek spelt hij zijn naam als „IeJoor“ bij het ondertekenen van de „petitie“ die de dieren als afscheidscadeau aan Janneman geven.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • inktzwart

    Ik ben de Pooh-Bear! Yeeey!

    Ik heb de boeken voor Engels gelezen, ze blijven heel lief ^^

    7 jaar geleden
  • Marisha

    eeyore/ iejoor

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?