Welk wild ezelras past bij jou?

Weet je nog een paar leuke ideeën voor quizzen?
Laat het me weten!

Mogelijke uitkomsten

Nubische wilde ezel (10 x uitgekomen)

De Nubische wilde ezel of steppe-ezel (Equus africanus africanus) is de stamvader van onze huis-ezel. De ondersoort is ernstig bedreigd met uitsterven. Een verwante ondersoort is de, eveneens bedreigde, Somalische wilde ezel (Equus africanus somalicus).
De Nubische ezel staat bekend om zijn bijzondere uithoudingsvermogen, bescheidenheid en aangename karakter. Het lichaam van de Nubische ezel is slank en mooi. Hij heeft een grote kop met smalle oren en een schouderhoogte van ongeveer 1,20m. De huidskleur varieert van zeer lichtbruin tot grijs.
Hij leeft in het noordoosten van Afrika in de bergen, halfwoestijnen, grasvlakten en in rotsachtige gebieden. Ze eten ’s nachts en vroeg in de ochtend grassen en kruiden. Tijdens de hitte van de dag rust deze ezel uit in schaduwrijke plekjes.
Mannetjes of hengsten leven alleen of in afzonderlijke groepen. Vrouwtjes en jonge dieren leven in kuddes. Deze zijn niet streng geordend en bij ruzies schoppen en bijten de dieren elkaar. Na een draagtijd van bijna een jaar houdt het vrouwtje zich met het jong enkele dagen afzijdig van de kudde, tot het veulen geleerd heeft zijn moeder te herkennen.

Somalische wilde ezel (5 x uitgekomen)

De Somalische wilde ezel (Equus africanus somalicus) is een ondersoort van de Afrikaanse wilde ezel (Equus africanus), een bedreigde soort.
De vacht heeft een lichtgrijze kleur. De bovenkant van de manen is zwart, net zoals het puntje van de staart. Rond de mond, keel en buik is de vacht wit. De poten zijn wit, met zwarte horizontale strepen, net zoals die van een zebra.
De Somalische wilde ezel komt voor in de regio Debubawi Keyih Bahri van Eritrea, de regio Afar in Ethiopië en Somalië.
Er leven ongeveer 150 Somalische wilde ezels in gevangenschap. Eén van de belangrijkste dierentuinen van het fokken van dit dier is de Zoo Basel in Zwitserland. Sinds 1970 zijn er 35 Somalische wilde ezels geboren in Bazel, en in september 2009 had de dierentuin een mannetje en drie volwassen vrouwtjes met hun kinderen.

Mongoolse wilde ezel (6 x uitgekomen)

De Mongoolse wilde ezel (Equus hemionus hemionus, Mongools: Хулан) is een ondersoort van de Onager.
Deze ezelsoort komt voor in Mongolië en noord-China, en werd vroeger ook gevonden in Kazachstan totdat het dier daar uitstierf door het jagen. De populatie is nog steeds aan het aftakelen. Oorzaken hiervan zijn stropen en doordat vee van boeren veel gras en planten opeet. Sinds 1953 is de Mongoolse wilde ezel volledig beschermd in Mongolië.
Het verspreidingsgebied van de Mongoolse wilde ezel werd drastisch verminderd in de jaren 90. Tijdens een onderzoek dat plaatsvond van 1994 tot 1997 werd vastgesteld dat de populatie bestond uit 33.000 tot 63.000 dieren. In 2003 is er opnieuw onderzoek gedaan en werd er vastgesteld dat er nog 20.000 dieren met een verspreidingsgebied van 177.563 km² in zuid-Mongolië leven. In de afgelopen jaren is deze soort 50% van zijn populatie verloren.

Perzische onager (2 x uitgekomen)

De Perzische onager (Equus hemionus onager) is een van de nog levende ondersoorten van de Onager.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?