Welke Europese eekhoornachtige ben jij?

Welke Europese eekhoornachtige ben jij?
Test het hier en laat een reactie achter!

Mogelijke uitkomsten

Kaukasuseekhoorn (2 x uitgekomen)

Hij lijkt op de bekende rode eekhoorn (Sciurus vulgaris), waar hij van verschilt door de gelige buik en het ontbreken van de oorpluimen. De Kaukasuseekhoorn heeft een kop-romplengte van twintig centimeter, de staart is 13 tot 17 centimeter lang.
De Kaukasuseekhoorn komt voor in de Kaukasus, Anatolië, en van Klein-Azië tot Noord- & West-Iran, Syrië, Libanon en Israël. Ook komt hij voor op het Griekse eiland Lesbos. De Kaukasuseekhoorn leeft voornamelijk in beuken- en hazelnootbossen. Hij leeft voornamelijk in bomen, waar hij ook zijn nest bouwt, maar ook op de grond zal hij naar voedsel zoeken.


Grijze eekhoorn (3 x uitgekomen)

De grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis) is een eekhoorn die oorspronkelijk in het oosten van de Verenigde Staten en Canada voorkomt. De soort is tegenwoordig ook algemeen in Groot-Brittannië.

Eekhoorn (4 x uitgekomen)

De eekhoorn, rode eekhoorn of gewone eekhoorn (Sciurus vulgaris) is de in Europa meest voorkomende eekhoorn.
De eekhoorn is 20 tot 28 centimeter lang en 250 tot 350 gram zwaar. De borstelige pluimstaart is van 15 tot 20 centimeter lang. Het is een omnivoor, die tot de knaagdieren behoort.

Anders dan de naam doet vermoeden, kan de kleur variëren van zwart tot gelig, met allerlei tinten rood en bruin daartussen. Melanisme komt voor, maar de mate waarin individuen melanistisch zijn verschilt per regio. Gewoonlijk zijn de dieren roodbruin met een witte buikzijde, 's winters meer grijzig donkerbruin. De kleur wordt ook grijsachtiger naarmate de eekhoorn ouder wordt. De oorpluimen vallen vooral in de winter op. Een eekhoorn kan de haren op de pluimstaart opzetten.

Roodbuikeekhoorn (1 x uitgekomen)

De roodbuikeekhoorn (Callosciurus erythraeus), ook bekend als pallaseekhoorn, is een eekhoornsoort uit het geslacht Callosciurus. Hij werd vroeger ook driekleureekhoorn genoemd, maar die naam wordt tegenwoordig gebruikt voor de Prevosts (klapper)eekhoorn (Callosciurus prevostii), een eekhoorn van hetzelfde geslacht.

Finlaysonklappereekhoorn (0 x uitgekomen)

De finlaysonklappereekhoorn (Callosciurus finlaysonii) is een zoogdier uit de familie van de eekhoorns (Sciuridae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Horsfield in 1823.
De soort komt voor in Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam.

Barbarijse grondeekhoorn (0 x uitgekomen)

De Barbarijse grondeekhoorn (Atlantoxerus getulus) is een borsteleekhoorn. Hij is inheems in Algerije, Marokko en de Westelijke Sahara en exoot in Spanje (Canarische Eilanden).
Het is een kleinere grondeekhoorn. Aan iedere zijde loopt een witte streep. Af en toe is er ook een witte streep over de rug in de lengterichting. Hij wordt 16 tot 22 centimeter lang en 300 tot 350 gram zwaar. De staart is 18 tot 23 centimeter lang.

Alpenmarmot (8 x uitgekomen)

De alpenmarmot (Marmota marmota) is een knaagdier uit het geslacht van de marmotten (Marmota). Hij komt oorspronkelijk voor in de Alpen, maar is in meerdere Europese berggebieden uitgezet.

Siesel (0 x uitgekomen)

De siesel (Spermophilus citellus), ook wel geschreven als siezel of ziesel, is een grondeekhoorn uit de familie der eekhoorns (Sciuridae).
De siesel is een dagdier, bij kou en regen blijft hij in zijn hol verscholen. De siesel leeft meestal alleen in een ondergronds hol, meestal met twee ingangen. Holen liggen vaak dicht bij andere holen in koloniën. Bij gevaar laat een siesel een kort fluitend geluid horen. De siesel eet zaden, en ook groene delen van de plant, bloemen, insecten en wortels. Voedsel draagt de siesel met zich mee in zijn wangzakken. Hij legt ondergronds voedselvoorraden aan.

In de zomer en de herfst bouwt de siesel een vetlaag op voor de winterslaap. De winterslaap duurt van oktober of november tot maart.

Gevlekte soeslik (1 x uitgekomen)

De gevlekte soeslik (Spermophilus suslicus) is een grondeekhoorn die leeft op de steppen van Oost-Europa.
Hij is 18 tot 25 cm lang, met een kleine staart van slechts 3 à 4 cm. Mannetjes wegen gemiddeld 280 gram, vrouwtjes 224 gram. Hij lijkt sterk op de siesel (Spermophilus citellus), maar heeft lichte roomwitte vlekjes op zijn lichaam. Ook is de staart kleiner en dunner.

Siberische grondeekhoorn (0 x uitgekomen)

De Siberische grondeekhoorn, boeroendoek, Koreaanse grondeekhoorn of Aziatische gestreepte grondeekhoorn (Tamias sibiricus) is een wangzakeekhoorn uit de familie der eekhoorns (Sciuridae). Siberische grondeekhoorns komen voor in Siberië en Oost-Azië.

Gewone vliegende eekhoorn (1 x uitgekomen)

De gewone vliegende eekhoorn (Pteromys volans) is een knaagdier uit de familie der eekhoorns. De vliegende eekhoorn kan niet vliegen, maar zweeft met behulp van een membraan.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • AmeranthaGaia

    De kaukasuseekhoorn. Leuke quiz! Kudo en als stem een 9.

    6 jaar geleden
  • evitje2005

    Jeeee goed om te weten dat ik een alpenmarmot ben! Ik heb er een keer in het echt gezien en ze zijn zo schattig(blush)

    6 jaar geleden
  • GoCrazy

    Ik ben een rode of gewone eekhoorn! :D ik vind het een heel toffe quiz, want er is veel interessante en leuke uitleg bij :) het is ook leuk met de Latijnse benamingen erbij. Sciurus, weer een woordje erbij ;) Leuke quiz en ik vind die uitleg echt leuk (ik val in herhaling xD ) omdat er niet gewoon staat "jij bent een gewone eekhoorn" :D

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?