Hondenrassen-quiz

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen. Dit is een test waarbij gemeten wordt hoeveel jij weet over verschillende hondenrassen. Dit kan zijn door middel van een uitleg waarbij jij het juiste ras aan moet klikken, of andersom en misschien wel iets heel anders.
Veel succes!

Mogelijke uitkomsten

Meer dan 50% (223 x uitgekomen)

Jij had meer dan 50% goed op deze quiz! Heel goed gedaan! Misschien weet je heel veel van honden, of misschien heb je goed gegokt, of misschien heb je het opgezocht (wat ietsje minder goed gedaan is). In ieder geval heel erg bedankt voor het maken van de quiz en laat alsjeblieft een reactie achter als je een foutje ontdekt hebt of denkt dat er iets beter kan.

Minder dan 50% (25 x uitgekomen)

Jij had minder dan 50% goed op deze test. Helemaal niet erg, hoor. Misschien ben je gewoon niet zo geïnteresseerd in hondenrassen of waren dit gewoon niet jouw vragen. Als je wilt weten wat je fout of goed gedaan hebt, kijk dan even in een niet-meetellende uitkomst waarin de antwoorden staan. In ieder geval heel erg bedankt voor het maken van mijn quiz en laat alsjeblieft een reactie achter als je een foutje ontdekt hebt of je een tip hebt.

Uitkomsten. (0 x uitgekomen)

Dit zijn de antwoorden van de vragen van de quiz.

-Vraag 1: Welk hondenras hoort bij deze beschrijving? Dit hondenras is een herdershond dat afkomstig is uit Amerika. Hij is middelgroot, tegen de groot aan, met een stokmaat van 45 à 50 centimeter. Ze hebben een loyaal karakter en zijn heel intelligent, maar het zijn zeker geen beginnershonden. Je spot ze vooral in de kleuren blue merle, maar je ziet ze ook wel eens in red merle, tricolor en red liver.
-Antwoord 1: Australische herder.

-Vraag 2: Welke beschrijving past het beste bij de Duitse herder?
-Antwoord: B: De achterpoten van een Duitse herder zijn lager dan de achterpoten en ze hebben rechtopstaande oren. De dieren staan bekend om hun trouw en dapperheid. Wel hebben ze meer energie dan de gemiddelde hond en hebben over het algemeen veel ruimte en beweging nodig.

-Vraag 3: Waar of niet waar? Een Flatcoated retriever is hetzelfde als Golden retriever, met als enige verschil dat Golden retrievers alleen blond van kleur kunnen zijn en Flatcoated retrievers ook in kleuren zoals zwart voorkomen.
-Antwoord: Niet waar.

-Vraag 4: Welk van deze hondenrassen bestaat niet? A: Mudi. B: Polski Nazanni.
-Antwoord: B: Polski Nazanni

-Vraag 5: Vul aan. De pitbull is een...
-Antwoord: zowel een terriër als een niet door de FCI herkend hondenras.

-Vraag 6: Waar of niet waar? De Nova Scotia Duck Tolling retriever is - ondanks de lange naam - de kleinste van de groep van retrievers.
-Antwoord: Waar

-Vraag 7: In welke vachttypes komt Teckels officieel voor?
-Antwoord: B: korthaar, ruwhaar en langhaar.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Martinelovedogs

    Ik had meer dan 50% goed (Y) en bij nakijken zag ik dat ik alleen de laatste fout had(yeah)

    6 jaar geleden
  • BethGoes

    Meer dan 50% woepwoep!!!

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?