Welke onbekende haai ben jij?

Er zijn heel veel soorten haaien en heel veel zijn onbekend. De witte haai kent natuurlijk iedereen wel en ook de zwartpunthaai en tijgerhuid zijn over het algemeen wel bekend, maar er zijn zo veel haaiensoorten waar weinig mensen van gehoord hebben. Met deze quiz kom je erachter welk van deze onbekende rassen jij bent.

Mogelijke uitkomsten

Haringhaai (47 x uitgekomen)

Jij bent een haringhaai: een relatieg onbekende soort. Je gewicht is ongeveer 200 kilogram en je word gemiddeld 3,5 meter lang. Je komt voor in Het hele gebied tussen Europa en Noord-Amerika, het puntje van Zuid-Amerika, een klein gebied aan Zuid-Afrika en een deel van Australië. Jouw dieet bestaat uit voornamelijk inktvissen en andere diepzeevissen, maar niet mensen, want je zwemt niet rond aan de oppervlakte. Je bent bedreigd door de mens, want er wordt op je gevist voor sport en voor het maken van haaienvinnensoep.

Luipaardhaai. (20 x uitgekomen)

Jij bent een luipaardhaai: een lollige, kleine dibbes van slechts 200 centimeter en 32 kilogram. Erg lollig voor kleinere visjes ben jij echter niet en ook inktvissen en kreeftachtigen behoren tot jouw dieet. Jij komt voor in het westen van de verenigde staten. Voor mensen ben je totaal ongevaarlijk.

Varkenshaai (19 x uitgekomen)

Gefeliciteerd; jij bent een varkenshaai. Persoonlijk ben jij mijn favoriete haai en dat hoef ik volgens mij ook niet eens uit te leggen - kijk gewoon naar dat grappige koppie! Je heet een varkenshaai vanwege de neus, die met van die twee opvallende, grote neusgaten op die van Eem varken lijken, zoals vaag te zien is op de foto. Erg groot ben je niet: langer dan 165 centimeter word je over het algemeen niet. Je eet dus ook niet heel erg grote dingen. Je komt vooral voor in warme gebieden, zoals in de tropen.

Franjehaai (15 x uitgekomen)

Jij bent de Franjehaai: zelfs de niet al te grote afmeting van 2 meter maakt je griezelige uiterlijk niet goed. Je hoofd is raptielachtig en je lichaam lang, als een soort slang. Je komt bijna overal voor, maar slechts op hele kleine gedeeltes. Een klein stukje Groot-Brittannië, een hoekje Australië, een puntje Amerika: je duikt overal op kleine stukjes tegelijk op, ook midden in de zee, zonder ook maar iets van land in zicht. Je komt tussen de 120 en 1280 meter diep en word alleen in erg vreemde gevallen aan de oppervlakte getroffen, zoals op de foto.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • Megaeraaa

    Haringhaai
    Vis is vis...(fish)

    3 jaar geleden
  • ShadowNight

    Wow leuk Quiz hahaahhaha echt funny!

    6 jaar geleden
  • Krullie36

    Originele quiz!

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?