Welke tijger ben jij?

Mensen help! Er zijn nog maar 3900 tijgers in het wild!! Hier moeten we iets aan doen!

En om te beginnen heb ik een quizje gemaakt over welke van de nog maar 5 overgebleven tijgers jij bent. ;)
Deze vragen gaan echt over de tijgers en als je op een leuke wilt uitkomen, moet je een beetje fantasie gebruiken!

Mogelijke uitkomsten

De Siberische tijger (5 x uitgekomen)

De Siberische tijger (Panthera tigris altaica) is een zeer zeldzame ondersoort van de tijger. De Siberische tijger staat ook wel bekend onder de naam amoertijger, Koreaanse tijger, Mantsjoerijse tijger, Noord-Chinese tijger of oessoeritijger, afhankelijk van waar deze voorkomt. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Siberische tijger genetisch gezien bijna gelijk is aan de Kaspische tijger, die in 1970 is uitgestorven. De Siberische tijger heeft geen vaste paarperiode en houdt zich in leven door andere zoogdieren te eten, soms wel twee keer groter dan de tijger zelf. Het is de grootste van de katachtigen.

Bengaalse tijger (7 x uitgekomen)

De Bengaalse tijger of koningstijger is een ondersoort van de tijger die voorkomt op het Indisch subcontinent. Op de Siberische tijger na is de Bengaalse tijger de grootste katachtige. Het is de talrijkste ondersoort van de tijger.

Chinese tijger (11 x uitgekomen)

De Chinese tijger of Indo-Chinese of Achterindische tijger is een ondersoort van de tijger die voorkomt in Maleisië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja.
Deze tijger is kleiner dan de Bengaalse tijger. Zijn vacht is donkerder van kleur en in de buurt van de kop eerder gevlekt dan gestreept. Ze kunnen 280 centimeter lang worden en 180 kilo wegen. Ze jagen op zwijnen, herten en runderen.
Men schat het aantal Chinese tijgers tussen de 1200 en 1800 exemplaren. De ondersoort is in aantal de Bengaalse tijger voorbijgegaan en het is nu de meest voorkomende tijgersoort.
De soort wordt bedreigd door het verdwijnen van zijn leefgebied en stroperij.
De Maleise tijger werd eerst gezien als een gewone Chinese tijger, maar geldt nu als een aparte ondersoort van de tijger. Deze in 2005 ontdekte ondersoort heeft wel dezelfde lengte en gewicht als de Chinese tijger.

Sumatraanse tijger (6 x uitgekomen)

Deze tijger is kleiner dan de andere ondersoorten en heeft een donkerbruine kleur. Verder is de vacht donker oranje. Vroeger kwam dit dier voor op heel Sumatra, maar tegenwoordig zijn er nog maar 800 exemplaren over, waarvan minder dan 400 in het wild. Het strepen-patroon bestaat vaak uit twee parallelle rijen.

Maleise tijger (2 x uitgekomen)

De ondersoort is pas sinds 2004 op basis van DNA-onderzoek erkend als zodanig, daarvoor werd gedacht dat Maleise tijgers één ondersoort vormden tezamen met Chinese tijgers. Qua grootte en gewicht komen ze overeen met de Chinese tijger; ze worden ongeveer 2,8 m lang en ongeveer 180 kg zwaar. Zoals hun naam aangeeft leven ze in Maleisië, om precies te zijn op de zuidelijke punt. Er leven er nu (2016) niet meer dan ongeveer 500 exemplaren van. Deze ondersoort heeft nog geen geldige wetenschappelijke naam gekregen; de naam Panthera tigris jacksoni is nu alleen nog maar een nomen nudum.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?