Wie van de stripreek "Kiekeboe" ben jij?

Marcel Kiekeboe is getrouwd met Charlotte,
ze hebben een dochter Fanny, en een zoon
Konstantinopel.Samen beleven ze veel avonturen.

Mogelijke uitkomsten

Kiekeboe (5 x uitgekomen)

Kiekeboe, voornaam Marcel, is eigenlijk een doorsnee huisvader. Hij kan soms nogal nerveus uit de hoek komen en heeft een licht anarchistisch trekje. In wezen is hij niet zo avontuurlijk aangelegd. Het liefst van al zou hij gewoon thuis zijn krant lezen. Maar dat wordt hem zelden gegund. Telkens opnieuw belandt hij halsoverkop in de meest bizarre situaties. En dan zit er niets anders op dan er zich doorheen te worstelen.

Charlotte (97 x uitgekomen)

Afgezien van enkele zeldzame jobs voor een uitzendbureau is Charlotte een thuiswerkende vrouw. Ze zorgt voor het huishouden, en is de rustgevende factor binnen het gezin Kiekeboe. Toch laat ze niet met zich sollen, en kan ze zelfs vinnig uit de hoek komen. Ze heeft ten huize Kiekboe meer te vertellen dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Fanny (28 x uitgekomen)

Een knappe, vrijgevochten bakvis, die niet voor niets de meest populaire figuur uit de serie is. Ze is lief en charmant, maar tegelijk ook koppig en eigenwijs. Fanny is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze weet gewoonlijk haar zinnetje door te drijven, mét of zonder de hulp van haar nieuwste vriendje. Fanny wordt vlug verliefd, maar maakt er geen punt van om van vriendje te verwisselen als ze iemand tegenkomt die haar méér aanstaat. En soms, als ze het echt nodig vindt, durf

Konstantinopel (0 x uitgekomen)

Hij is de jongste telg van het geslacht Kiekeboe. Konstantinopel is een nogal filosofisch aangelegd intelligent kereltje met een heldere kijk op de dingen. Ondanks het feit dat hij de jongste is, lijkt hij toch de verstandigste van de familie, de enige die af en toe zinnige dingen zegt. Soms voelt hij zich wat achteruitgesteld, omdat hij als klein broertje niet voor vol wordt aanzien. Konstantinopel wordt soms ook kortweg Nopel genoemd.

MoeMoe (2 x uitgekomen)

Moemoe, de moeder - maar erger dan een schoonmoeder - van Kiekeboe, is weduwe. Ze voelt zich vaak achteruitgesteld, maar weet maar al te goed voor haar rechten op te komen. Moemoe heeft dezelfde koppige en eigenwijze trekjes als haar kleindochter Fanny. Ze zegt altijd rechtuit haar mening, en die is lang niet altijd even flatteus.
In wezen is Moemoe een mannenhaatster. Vermoedelijk heeft ze een teleurstellend huwelijk achter de rug, want over haar overleden man, met wie ze Kiekeboe dikwijls ver

Goegebuer (4 x uitgekomen)

Goegebuer is de overbuur van Kiekeboe. Van beroep is hij computerprogrammeur. Goegebuer is gescheiden, maar heeft sinds kort een lat-relatie met een jeugdliefde van Kiekeboe. Hij weet precies wat er allemaal gebeurt in de straat. Hij heeft altijd alles gehoord en gezien. Hij weet zich altijd op te dringen om te helpen, wat meestal door de betrokkene niet op prijs wordt gesteld. Hij heeft de vervelende gewoonte om bij het spreken overdadig veel speeksel te verspreiden.

Inspecteur Sapperdeboere (5 x uitgekomen)

Inspecteur Sapperdeboere is een zwaarlijvige politie-inspecteur. Hij heeft voortdurend honger en propt zich dan ook constant vol voedsel. Zijn onderzoeken stellen niet veel voor en zijn voor hem eerder een aanleiding om weer te eten. Hij komt altijd wel ergens binnen op het moment dat men aan tafel wil gaan, zodat hij gezellig kan bijschuiven. Alhoewel Sapperdeboere weinig wezenlijks bijdraagt aan een onderzoek, komt het op één of andere manier toch altijd tot een goed eind.

Baltahazar (1 x uitgekomen)

Balthazar is de underdog van de reeks. Hij is een gentleman-inbreker die zich inbeeldt een zeer grote te zijn in het vak, maar in werkelijkheid heeft hij het nooit verder geschopt dan helper bij één of andere louche karwei. Hij krijgt dan ook meestal het deksel op de neus. In wezen is Balthazar niet echt slecht, maar door omgang met de verkeerde vrienden in zijn jeugd is hij op het slechte pad geraakt, en hij heeft het karakter niet om zijn leven te beteren.

Van Der Neffe (8 x uitgekomen)

De familie Van der Neffe werpt steevast een schaduw op de woonomgeving van de Kiekeboe's. Meneer Van der Neffe is beroepsmilitair met een korporaalsgraad. Hij is een echte bullebak die ook buiten de kazerne iedereen afblaft. Thuis heeft hij echter geen moer te vertellen. Zijn vrouw is een pinnig mens die haar man stevig onder de knoet houdt. Bij mevrouw Van der Neffe moet het huis altijd netjes aan kant blijven, en ook meneer wordt door zijn vrouw met allerlei huishoudelijke karweitjes opgesche

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)

  • OrbofDoom

    charlotte. ik ben geen vrouw!!!! :((

    1 decennium geleden
  • gukke

    lol ik ben mister Kiekeboe(hoera):D

    1 decennium geleden
  • mekic

    charlotte cool

    1 decennium geleden
  • cklove

    Charlotte en egt toevallig in het echt ehet ik ook charlotte haha lol:P

    1 decennium geleden
  • Lovedealer

    Charlotte.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?