Deze prachtige cover is gemaakt door MissSwan!



J.K. Rowling was de eerste dreuzel die het bestaan van Zweinstein ontdekte. Door verschillende mensen te interviewen en van alles te onderzoeken, heeft zij volledig uit gepluisd hoe de tovenaarswereld in elkaar steekt. Gebaseerd op die wereld heeft zij de jonge tovenaar Harry Potter bedacht en hem de hoofdrol gegeven in het verhaal waarin hij de strijd aangaat met zijn aartsvijand Voldemort.

Doordat het boek is uitgegeven voordat de tovenaars er weet van hadden dat J.K. Rowling het schreef, kenden te veel dreuzels de tovenaarswereld om van hen allemaal het geheugen te wissen. In plaats daarvan hebben de tovenaars de hype zo groot gemaakt, dat het onmogelijk kon zijn dat de wereld echt bestond. Zij hebben geholpen de acht films te realiseren, maar op zo'n manier, dat het beeld dat zij de dreuzels voorhielden, niet in overeenstemming was met de werkelijke tovenaarswereld. Er werden bovendien beveiligingsmaatregelen getroffen: tovenaarskinderen werden afgezonderd van dreuzelkinderen, magische gebouwen werden met nóg meer spreuken beveiligd en bovenal werd en wordt er gezocht naar een manier om een massale vergetelheidsspreuk over alle dreuzels uit te spreken - en hoe moeten de vele boeken en films verdwijnen?

Een team is opgezet om te kijken hoe dreuzels tegen de tovenaars wereld aankijken en hoe groot de schade zal zijn als hun herinneringen over Zweinstein worden verwijderd. In dit team zit Simon Cartwell, net afgestudeerd aan de tovenaarsuniversiteit en een groot talent. Simon is ambitieus en als groentje van het team wil hij zichzelf bewijzen door met dé oplossing te komen. Meer dan de rest mengt hij zich onder de dreuzels, vastberaden om de perfecte oplossing te verzinnen.

Dat wordt echter een stuk lastiger als hij Brooke Palmer ontmoet, een enthousiaste, vrolijke dreuzel, maar bovenal een groot Harry Potter-fan. Dankzij haar leert hij zijn eigen wereld bekijken vanuit de dreuzelkant en komt hij erachter hoeveel invloed het verhaal van de Jongen Die Bleef Leven op de dreuzel-samenleving heeft gehad. Het wordt voor Simon steeds moeilijker om te bepalen wat het beste is - zeker als hij de ideale oplossing vindt om Harry Potter voor eens en voor altijd te laten verdwijnen...


Mijn verhaal mag gerecenseerd worden

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
Proloog 380 421 9 jaar geleden
Hoofdstuk 1.1 744 348 9 jaar geleden
Hoofdstuk 1.2 629 317 9 jaar geleden
Hoofdstuk 1.3 742 225 9 jaar geleden
Hoofdstuk 2.1 884 216 9 jaar geleden
Hoofdstuk 2.2 837 167 9 jaar geleden
Hoofdstuk 2.3 601 142 9 jaar geleden
Hoofdstuk 2.4 502 120 9 jaar geleden
Hoofdstuk 3.1 636 164 9 jaar geleden
Hoofdstuk 3.2 555 149 9 jaar geleden
Hoofdstuk 4.1 478 104 9 jaar geleden
Hoofdstuk 4.2 583 144 8 jaar geleden
Hoofdstuk 4.3 630 79 8 jaar geleden
Nieuw verhaal 161 54 5 jaar geleden

Reageer (12)

  • Virtues

    Ga je nog verder?

    8 jaar geleden
  • Aimante

    Wow, dit vind ik echt gewoon super geschreven!!
    Abo

    9 jaar geleden
  • Spaceless

    Wanneer ga je verder? :$

    9 jaar geleden
  • Florets

    Ik begin me echt af te vragen hoe jouw hersens werken. Je hebt echt vette leuke ideeën!!
    Abo (flower)

    9 jaar geleden
  • inktzwart

    Abo 39 meld zich! :Y)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen