• Aré. A - ree uitgesproken. In het woordenboek vind je het onder de betekenis ‘trance waarbij een persoon zich in een alternatieve wereld bevindt’. Afgeleid uit het Latijnse ‘a re’, wat ‘weg van de wereld’ betekend. Het is een uniek en uitzonderlijk verschijnsel, iets wat alleen maar enkele tovenaars en heksen hebben kunnen doen. De spreuk lijkt haast perfect te zijn, omdat men eventjes letterlijk naar een andere dimensie kan vluchten. Maar het heeft ook een keerzijde: het gevaar bestaat dat de persoon de alternatieve wereld veel leuker vindt dan de echte wereld en zo langzaam, maar zeker zijn of haar verstand verliest.
    Dit is leerstof voor de zesdejaars op Zweinstein, Hoge School voor Hekserij en Hocus Pocus. Freya Marseille is een doodgewone Huffelpuffer, of zo lijkt het toch voor de leerkrachten. Ze wordt zwaar gepest en er is niemand van plan om daar iets aan te doen. Totdat Freya toevallig achter het bestaan van de Aré-trance komt en haar leven plotseling een geheel andere betekenis krijgt.
    Maar Freya is niet de enigste die zich in de Aré-trance kan begeven...


    Ik heb nog wat rollen nodig.

    Rollen:
    #. 2 andere zesdejaars die zich ook nog in de Aré-trance kunnen begeven:
    #. Nieuwe leerkracht Verweer Tegen Zwarte Kunsten:
    #. Andere leerlingen op Zweinstein:

    Vragenlijst:
    Rol:
    Volledige naam:
    Leeftijd & leerjaar: Voor de leerkracht moet je natuurlijk niet vermelden in welk jaar hij/zij les geeft. Ook de verjaardag hierbij vermelden (zonder jaartal). Voor de zesdejaars: die kunnen ofwel 15 ofwel 16 zijn in het begin van het schooljaar, hangt er vanaf of ze in het voor- of najaar geboren zijn. Je vult in hoe oud ze zijn wanneer ze het schooljaar beginnen.
    Afdeling & reden tot die afdeling:
    Karakter: Alsjeblieft geen herhaling van wat er hierboven staat, maar bijvoorbeeld andere karaktereigenschappen.
    Uiterlijk & foto: Liefst van een bekend persoon. (Dakota Blue Richards & Andrew Garfield zijn al bezet.)
    Extra: toverstok, hobby's, crush, lievelingsvak, lievelingsleerkracht, huisdier, blahblahblah, ...
    Is deze titel goed?
    Welke generatie? Marauders - Harry Potter

    Ik heb zowel jongens als meisjes nodig. Wees origineel & zorg ervoor dat jouw personage uitgebreid is, want dan heb je al een streepje voor om gekozen te worden (: . Thank you very, very much.

    [ bericht aangepast op 12 april 2011 - 19:25 ]


    Oh, I may be on the side of the angels... but don't think for one second that I am one of them.

    Ik wil wel een rolletje ;D Even invullen


    Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist. And if they did, I wouldn't be one of them. -Sherlock Holmes

    Volledige naam: Mort Caroline Diarté
    Leeftijd & leerjaar: Mort is vijftien, toch zit ze in het zesde leerjaar. Ze is namelijk jarig op 8 juni.
    Afdeling & reden tot die afdeling: Mort is ingedeeld bij Gryffindor. Ze is een dapper en behulpzaam persoon, iemand die altijd voor haar vrienden staat. Ze is slim, maar niet zeer intelligent. Zo doet ze niet veel voor haar studie en neemt ze genoege met voldoendes, nét voldoendes. Haar beide ouders zaten ook in Gryffindor, net zoals haar tante en een oom van haar.
    Karakter: Mort is een leuk en aardig persoon, die moeilijk te doorgronden is. Ze geeft niet snel dingen van zichzelf bloot, omdat ze niet makkelijk nieuwe vrienden maakt. Zo is ze erg gesloten en vertelt ze liever niet te veel over zichzelf. Zo denkt men dat ze zichzelf snel schaamt voor iets, maar dat is niet waar. Ze heeft niets om zich voor te schamen. Ze is een ontzettende doorzetter en ze geeft niet snel op. Ze kan zelfs vervelend, boos en arrogant worden als iets haar niet lukt en dan ligt het aan alles en iederen, behalve aan haar. Zo is ze ook erg snel, arrogant opgesteld. Ze ergert zich namelijk snel aan mensen en dat laat ze dan ook gemakkelijk weten. Want hoe mensen over haar denken, maakt haar niet uit.
    Uiterlijk & foto:


    Mort is een slanke en mooie meid. Ze heeft een lang, slank gezicht met een wat spitsere kin. Haar huid is egaal, ze heeft een gewone neus en dunne lippen met een lichte kleur. Ze heeft groenige ogen met een kleine tint geel er door heen. Natuurlijk is het geen fel geel, maar het heeft wat weg van geel, bruin. Zelfs voor een meisje met twee tovernaars ouders, draagt ze mascara op haar wimpers en soms een kleur oogschaduw die kleurt bij haar uniform. Deze make-up haalt ze ook gewoon uit de muggle wereld. Ze heeft lange, blonde haren die meestal met pijpekrullen over haar rug vallen. Vaak heeft ze ze half opgestoken of twee gekrulde plukjes met speldjes naar achteren. Rond haar lange benen hangt meestal een kort rokje met een warme kleur en rond haar boven lichaam een lossig blouseje, vaak in lichter kleuren.
    Heather Morris
    Extra: Mort heeft een voorliefde voor het vak waarzeggerij. Ze vindt het heerlijk om een beetje in een glazenbol te kijken en de toekomst te voorspellen. Ookal vinden de meesten het onzin, ze vindt het een prachtig vak.
    Is deze titel goed? Ja
    Welke generatie? Marauders

    [ bericht aangepast op 12 april 2011 - 17:49 ]


    Big girls cry when their hearts are breaking

    Rol: Een van de andere zesdejaars die in de trance kunnen gaan
    Volledige naam: Peaches Grace Mayford
    Leeftijd & leerjaar: Peaches is 16 bij het begin van het schooljaar. Ze is geboren op 5 april.
    Afdeling & reden tot die afdeling: Peaches is ingedeeld bij Ravenclaw vanwege haar grote intelligentie. Ze kent verschillende boeken uit haar hoof en leert ongelooflijk snel.
    Karakter: Peaches is buiten slim,ook heel sociaal. Ze heeft enorm veel vrienden,in alle afdelingen. Zelfs enkele Slytherins bevinden zich in haar kenissenkring. Ondanks protesten van haar Ravenclaw vrienden gaat ze soms met hen om. Veel mensen gaan met haar om omdat ze zo goed kan luisteren en goed raad kan geven. Ze weet voor bijna elk probleem een oplossing.
    Algemeen gezien is ze heel vrolijk,behalve op elke 15de van de maand. Dan zwijgt ze de hele dag. Dat komt doordat haar ouder op vijf jaar geleden op de 15de zijn vermoord door Voldemort. Ze heeft alles zien gebeuren. Doordat ze op die leeftijd al kon verdwijnselen,is ze net op tijd kunnen ontsnappen. Sindsdien woont ze bij haar grootouders. Ze heeft er nog steeds nachtmerries van,elke nacht voor de 15de. Haar vrienden proberen haar er zo weinig mogelijk aan te laten denken,maar op die dagen is ze niet om aan te spreken.
    Ze heeft een geheim plekje aan de rand van het meer,waar enkel zij kan raken via een geheim pad door een dichte struik. Daar zit ze heel vaak,om in haar dagboek te schrijven.
    Uiterlijk & foto:


    Peaches heeft grote bruine ogen en lange blonde haren. Ze draagt een simpele bril,waar de populaire Slytherins haar wel eens mee uitlachen. Ze is 1m70 en is mooi slank. Ze heeft mooie lange benen,die ze graag benadrukt met rokjes en jurkjes.
    (het meisje op de foto is Frieda Rose)
    Extra:
    - Crush: Stiekem is ze smoorverliefd op haar bijlesleerkracht Geschiedenis van de Toverkunst. Hij heet Michael Grant en is nog niet zo lang,een jaar pas,op Hogwarts. Ookal heeft ze het niet nodig,toch gaat ze elke woensdagnamiddag naar de bijles. Ze probeert het te verbergen,maar iedereen heeft het al lang door.


    - Toverstok: 25 cm,gemaakt van het hout van een 100 jaar oude rozenstruik en met de kern van Vella haar.
    - Huisdier: Ze heeft een lynx die ze betoverd heeft zodat hij klein blijft. Hij heet Souris
    Is deze titel goed? Ja
    Welke generatie? Marauders - Harry Potter

    [ bericht aangepast op 12 april 2011 - 19:00 ]


    Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist. And if they did, I wouldn't be one of them. -Sherlock Holmes

    Volledige naam: Warrem John Queens (een van de zesde jaars)
    Leeftijd & leerjaar: 15, 17 Oktober
    Afdeling & reden tot die afdeling: Zwadderich, de reden is zijn familiestamboom en zijn ambitie.
    Karakter: Hij is over het algemeen heel vriendelijk, maar als iemand hem in de weg staat om zijn doel te berijken, deinst hij niet terug om die persoon uit de weg te ruimen, te pesten of erger.
    Hij houdt niet van mensen die opscheppen omdat hij meestal zichzelf best wel belangrijk vind. Hij houd van grappen maken en lacht bijna altijd, hij heeft veel vrienden en is erg geliefd.
    Uiterlijk & foto:

    zijn huid is iets donkerder dan normaal blank, zijn ogen zijn bijna zwart en zijn haar is donker bruin en kort.
    Hij houdt van de nieuwste mode muggle kleren om te dragen want die zijn nu eenmaal mooier op zijn lijf dan de gewaden die tovenaars die dagen dragen.
    Extra: toverstok: Kersenhout met een kern van eenhoornharen ik had niet gezien dat de persoon hier onder dat ookal had dus -> Essenhout met een kern van groen draken bloed wand, het is zijn meest geliefde object en zou er bijna zijn leven voor durven geven.
    lievelingsvak: Toverdranken
    lievelingsleerkracht: Snape
    Huisdier : een kat genaamd: McMitchell


    Is deze titel goed?
    Welke generatie? Harry Potter

    [ bericht aangepast op 12 april 2011 - 19:32 ]


    Love is louder.

    Volledige naam: Anastasia 'Eve' Thomason
    Leeftijd & leerjaar: 15 (11 March), 5de leerjaar.
    Afdeling & reden tot die afdeling: Hufflepuff: Eve werkt hard en is loyaal, zonder dat ze vooroordelen over mensen heeft. Ondanks dat zij in Hufflepuff zit, zit/zat de rest van haar familie in Gryffindor. Het enige verschil met haar familie is dat Eve niet zo heel moedig aangelegd is.
    Karakter: Ze is een lief, krachtig persoon, en onaardig noch gemeen. Wat Eve irritant maakt is haar nieuwsgierigheid naar dingen die haar geen moer aangaan, wat ook meteen haar gevaarlijkste point is op Hogwarts.
    Uiterlijk & foto:

    - persone op de photo is Emily Osment
    Extra:
    Klikhiervoorhaarwand
    - 24 cm kersenhout, kern van de staart van een eenhoorn -


    Mitchie the Mouse
    Eve is dol op élke leraar :') en heeft een huge crush on James Ams


    Is deze titel goed? Naaic.
    Welke generatie? Marauders - Harry Potter


    Wear a necklace of rope, side by side with me