welk fantasyboek past het beste bij jou?

op dit moment ben ik met drie verschillende fantasy boeken bezig, Lord of the rings (triologie), Eragon (quatrologie?) en twilight (... quatrologie?) Ik heb deze 3 vrij verschillende verhalen uitgekozen omdat ze alledrie uit meerdere boeken bestaan en er van alle drie films zijn gemaakt (die van twilight komt waarschijnlijk januari in de bioscopen). Test welk verhaal het beste bij jou past!

Mogelijke uitkomsten

Lord of the rings! (66 x uitgekomen)

Lord of the rings is een goed boek voor jou! Het zit vol actie en avontuur, en je zit er aan vast geplakt tot aan de laatste bladzijde. Het boek is heel erg gedetailleerd, wat sommigen ervaren als langdradig, maar dat is voor jou niet zo'n probleem. Het maar al te bekende verhaal gaat over een andere wereld met elfen, dwergen, tovernaars, hobbits en een machtige ring die diep in de duisternis moet worden gebracht om hem te vernietigen. Wie zal deze taak op zich nemen? Naast de bekendie triologie kan je je ook nog verdiepen in het eerste boek van J.R. Tolkien: 'de hobbit', of het boek dat pas na zijn dood werd gepubliceerd: 'de silmarillion', en nog veel meer. Voor mensen die goed in engels zijn is dit boek echt een uitdaging om te lezen, en je kan ook nog genieten van de drie prachtige films van LOTR, zeker de extended version!

twilight! (6 x uitgekomen)

Jij houdt meer van twilight! deze vier boeken spelen zich af in het dorpje Forks, waar het altijd regent. Bella is net verhuist en er zit een vreemde in een jongen in haar klas, met een groter geheim dan ze zich ooit zou kunnen voorstellen. Deze vier boeken (twilight, new moon, eclipse en breaking dawn) van Stephenie meyer zijn spannend en grappig, en 'houden je tot ver na de laatste pagina's nog in de greep'. Ze zijn ook makkelijk in het engels te lezen. En tegen de tijd dat je de vier boeken hebt uitgelezen kan je genieten van de film die er binnekort van uitkomt.

Eragon (15 x uitgekomen)

Als je van draken houdt, is dit echt een boek voor jou! Als Eragon een blauwe steen vind in de bergen, denkt hij dat het hem wat geld op zal leveren om vlees te kopen voor in de winter. Maar als de steen hem een enorme drakenei opleverd begint hij aan het avontuur van zijn leven. Het boek van Christopher Paolini is spannend en aangrijpend, bovendien geweldig mooi geschreven. Zeker ook proberen in het engels. Na Eragon kan je beginnen aan Eldest en Brisingr, en er zal nog een vierde boek komen. Daarna natuurlijk heerlijk genieten van de film Eragon.

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • WickedWyvern

    Wacht, LOTR? Ik ben meer voor Inheritance Cycle!

    7 jaar geleden
  • loversky

    lord of the rings hou liever van twilight saga

    1 decennium geleden
  • Incroyable

    LOTR, hmm misschien eens proberen ja (:

    1 decennium geleden
  • Kuroyuri

    twilight...

    1 decennium geleden
  • aeriagl0ris

    Lord of the Rings <3
    En komt er nog een vierde boek bij Eragon?
    *Hurray*

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?