Welke godin ben jij?

20-20-20-20-20-20-20-20-20-20-20-20-20

Mogelijke uitkomsten

Alkmene (6 x uitgekomen)

Ook Alcmene. Griekse mythologie, moeder van Heracles, afkomstig uit Mycene. Haar echtgenoot Amphitryon was de koning van Tirijns in Argolis. Na haar dood of na de dood van Amphitryon werd de rechter van de doden Rhadamantys, een zoon van Europa en broer van Minos, haar echtgenoot. Rhadamanthys, die net als Hercules een zoon was van Zeus, die Europa had ontvoerd, trouwde volgens een overlevering met Alkmene in Boeotië, nadat hij door zijn jaloers broer van Kreta was verjaagd. Volgens sommigen was Euridike, die ook met het dodenrijk en het recht wordt geassocieerd, Alkmenes moeder.

Alfrodul (12 x uitgekomen)

Betekenis: elfenstraal. Deze Germaanse godin was de dochter van de zon; zij bracht na de 'schemering de goden' alles weer tot leven.

Allatu (8 x uitgekomen)

'Machtige'. Akkadische onderwereldgodin,

Alilat (8 x uitgekomen)

Arabische hemelgodin, onder deze naam ondermeer vereerd in de Syrische steden Palmyra en Petra, en in het zuid-Arabische Mekka en Medina. Allat behoorde met de lotsgodin Manat en met Al-Oeza tot de drie machtigste godinnen uit het Arabisch pantheon; ze worden in hun aspecten echter ook wel aan elkaar gelijkgesteld of met elkaar verward. Dit wordt ook veroorzaakt doordat hun namen eerder titels zijn dan aan de godin gebonden namen.
Allat wordt vertaald als 'godin'.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • xLove1D

    Afrodul ^^ x

    1 decennium geleden
  • kimyugyeom

    Alkmene.

    (flower)

    1 decennium geleden
  • Nyx

    Allatu. ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?